Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a kálvinista nem sértő,...

Ha a kálvinista nem sértő, akkor a jehovista miért sértő? A JHVE pedig vagyok aki vagyok jelent. Nem tanúkat kérdeztem, hanem keresztényeket.

Figyelt kérdés

2021. jan. 23. 12:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De hol olvastátok azt, hogy a Jehova egy női név? Erről nem találtam semmi megbízható forrást. És akkor Isten szemében a Jehovistázás, és Jehovákozás nem bűn?
2021. jan. 23. 16:03
 12/20 anonim ***** válasza:

Név kultúr és korszakfüggő meg lehet uniszex, szerintem kár ezen vitázni.

Siva is férfi a Shiva meg tán női név, Indra is férfi isten, de még a sorozatba is nőt hínak gy.

2021. jan. 23. 16:09
 13/20 anonim ***** válasza:
így*
2021. jan. 23. 16:10
 14/20 szp72 ***** válasza:

A héberben az -áh végződés tipikus nőnemű végződés, például:

szúsz = ló, szúszáh = kanca. JeHoVáH tehát egy nőnemű értelmetlenség.

2021. jan. 23. 16:10
 15/20 anonim ***** válasza:
Igen de héberbe JHVH náluk legalábbis és így nézve fordításba nem a héber szabályok érvényesülnek pl. nálunk, de Allah is kétlem hogy csajszi :D
2021. jan. 23. 16:20
 16/20 szp72 ***** válasza:
Allah nem héberül van, hanem arabul. Jehováh, mint héber szó nőnemű lenne, de hát nincs ilyen szó.
2021. jan. 23. 16:32
 17/20 KZitus ***** válasza:
13%

Szia

"Ahogy ismerem a Google-t, a Jehova egy középkori női név."

Én nem tudom mit ír Googl Jehováról, de azt igen, mit ír a Teremtő önmagáról. Több helyen bemutatkozik a Bibliában, abban a könyvben, amelyet Ő íratott le kb. 40 emberrel. Nos a Zsoltárok 83:19 ezt írja: "Tudják meg az emberek, hogy te, akinek a neve Jehova, egymagad vagy a legfelségesebb Isten az egész föld felett."

Mint láthatod, sokféle képen viszonyulnak az emberek ehhez a névhez.

A kérdés inkább az, mit szól ehhez a "sokszínű" véleményhez Isten? Mivel a Teremtő szent, ezért a neve is az. Ezt tudatta korábban a népével, és ezt akár hány ezer évvel ezelőtt íratta le, ma sem változott (ahogyan a vérről szóló véleménye sem), amely a 2Mózes 20:7 versében olvasható: "Jehovának, a te Istenednek a nevét ne vedd a szádra tiszteletlenül, mert Jehova nem hagyja büntetlenül azt, aki ilyet tesz."

Mózes 24:15, 16

"És mondd meg az izraelitáknak: »Ha egy ember átkozza Istenét, felelnie kell a bűnéért. Aki becsmérli Jehova nevét, azt meg kell ölni."

5Mózes 5:11

"Jehovának, a te Istenednek a nevét ne vedd a szádra tiszteletlenül(hiába), mert Jehova nem hagyja büntetlenül azt, aki ilyet tesz."

Meglehet, szenved Jehova népe a gúnyolódás miatt, amit Isten nevével tesznek(Krisztus is sokféle szenvedést élt át a környezete miatt), mivel mi imádjuk és szeretjük Jehovát. Ezért vigasztaló az, amit Pál apostol írt le a számunkra:"„Nem igazságtalan az Isten, hogy elfelejtkezzen a munkátokról és a szeretetről, amelyet neve iránt tanúsítottatok” Héberek 6:10

Tegyél fel magadnak ilyen kérdéseket:

1. Mi hasznom van abból, ha gúnyolom a Teremtőmet?

2. Felelősségre fog vonni ezért? Példabeszédek 18:21

3. Krisztusi, felebaráti szeretet érződik a beszédemen?

2021. jan. 23. 16:56
 18/20 A kérdező kommentje:
Én pedig tudom, hogy a károli gáspár fordítás vagy amit tik használtok az ferdítés.
2021. jan. 23. 18:25
 19/20 Clyde7 ***** válasza:
Kedves Kérdező! Jól értem, szerinted a Károli Gáspár fordítás ferdítés? Miért?
2021. jan. 24. 09:08
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem károli a legelfogadottabb?
2021. jan. 24. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!