Templomba járók, van még áldozás miséken?
Tehát te nem szoktál járni misére és a híreket sem olvasod..
Jó volna néha egy két őszinte imát elmondani és hallgatni mi a jó a lelkednek. Persze ez csak egy tanács.
Nem az a lényeg hogy megérkez valahova, hanem hogy tud merre tartasz..
Rövid válasz: van.
#2-3 Nem vagyok hívő, csak érdekelt, hogy mennyire tesz a szükséges intézkedésekre a az egyház, pláne hogy a a misejárók jelentős része veszélyeztetett korú.
Anyám (aki nem is megy mostanában misére, mert állítás szerint önzőség lenne belülni egy rakás ember közé a vírus tetőzése alatt, és otthon imádkozik inkább) kedvenc papjáról ki is derült hogy covidos, kíváncsi vagyok így hány embernek adta tovább.
Köszi a válaszokat!
A veszélyeztetett korúak és a betegek fel vannak mentve a kötelező szentmiselátogatás alól. Nálunk minden misét közvetítenek. Ezenkívül a tv-ben/rádióban is van mindennap mise, ha valakinek nem lenne internete. Ha egy veszélyeztetett korú mégis elmegy, mert neki fontos a személyes részvétel, akkor az már az ő felelőssége.
Minden áldoztatás előtt a pap fertőtleníti a kezét.
Én boltban jobban félek a covidtól, mikor hatezren tülekedünk és pl. a pékárukat ki tudja ki fogdosta előttem össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!