Kedves keresztények! Mi a legjobb cáfolhatatlan válaszok ezekre a hitetlen vádakra amik a vallások, egyházak, keresztények ellen vannak? Hogyan tudsz ezekre válaszolni?
1. A vallások csak a pusztulást, halálokat okozták mindenfele, anyagi károkat, és összességében visszatartották az emberiséget abban, hogy fejlődjön. és technológiában előre lépjen. Az egész kereszténység is. Csak 1%-uk a legrendesebbek.
2. A 17. században még mindig divat volt máglyán elégetni azt, aki a csillagokat kutatta, és nem a tündérmesékben hitt. Ott vannak még a keresztény mindenféle erőszakok is, meg a hívő pedofilok is, főleg a papok. Templom helyett inkább kosárlabda pályát csináljanak, vagy mást és nem tündérmesékre épülő építményt.
3. tehát ha nem lettek volna ilyen vallási fanatikusok, mint ti, mostanra már az űrben utazna az emberiség. Elértük volna már az ötödik szintet is a Kardasev-skálán, de hála a vallásoknak, még évszázadokig sötétségben tartották az emberiséget. Apám már régen repülő autót vezetne, de hála a kereszténység miatt is nem tartunk ott, ezért még mindig vannak Ford autók stb...
4. Csak a vallások mindig úgy görbülnek, ahogy épp azt a főnökeitek akarják! 200 évvel ezelőtt még úgy járta, hogy mindenki a pokolra kerül, aki nem hívő. Mostansra már azt hangoztatják, hogy mindenki kivétel nélkül a mennybe jut. Lásd: Ferenc Pápa. Most pedig az új Földön támadtok fel, és nincs tűzes pokol sem.
5. Az egészben semmi logika nincs, és semmi igazságalap. sőt, egyenesen őrültség az egész, így azokat is barmoknak találom, akik ilyenben manapság még tényleg hiszek. Pont, mint a Vikingek, vagy az ősemberek.
6. az iszlám hívei is azt hangoztatják, hogy az iszlám a béke vallása és hogy arra tanít hogy békében élj. de attól még az egész egy tündérmese marad, amivel az ostoba embereket sötétségben tartják, ahogy a kereszténység is, mert 5000 valamennyi vallás van és isten. És nem csak Jézus volt az egyetlen aki csodákat művelt, ott van még Hérosz vagy mit tom én.
7. Ezzel még mindig nem lenne baj, azzal van baj, hogy 200 évvel ezelőtt ez még bőven hátráltatta az emberiséget mert akkoriban nem volt szabad szabadon gondolkodni, és új találmányokat feltalálni. manapság az emberiség már rég az űrutazás bizniszben lenne ha nem lettek volna a hívő emberek, akik a gondolkodó értelmes embereket üldözik és megégetik csak mert gondolkodnak a vak hit helyett.
8. Tehát innentől nekem senki nem fogja bemagyarázni hogy ennek az egésznek van értelme vagy alapja elfogadom hogy vannak ilyen gyáva emberek, és ezt most nem a többségnek mondom amúgy, de nem szeretem amikor prédikálnak.
9. ez is nagyon újkeletű dolog, hogy a mélyhívő emberek szeretik bemagyarázni, hogy a tudomány és a vallás kéz a kézben járható út.. de ismét elfelejtik hogy mi történt évszázadokkal ezelőtt. Remélem az űrlények hamarosan a Földre jönnek és megcáfolják a kereszténységet is, és így megszűnnek a vallások és a hit is. De lehet, hogy az űrlények megint a vallások és a kereszténység miatt nem jönnek el soha, mert figyelnek minket és tudják, hogy mivan a Földön! Ezért nem akarnak csalódást okozni.
10. Rengeteg irányzat van, mint pl. Jehova tanúi, mormonok. Szerintük maguk is keresztények, de ti nem tartjátok őket. Szerintük igaz amit mondanak és tanítanak, de ti nem. Miből gondolod, hogy az istened nem változtatta meg a véleményét és leküldte a fiát újból megiratni egy új evangéliumot ami Isten számára jó, de te szerinted, mert hibás?
UI: nincsen természetfeletti világ, végtelen számú kezdet vég nélküli univerzum van amiknek nincsen kezdetük és végük, Hawkingnak abban igaza volt, hogy az univerzumok létrehozzák önmagukat, a halál után csak reinkarnáció van, és mindenki én vagyok. Ez is csak egy példa az ostoba hit helyett, hogy legyen vminek értelme.
Kedves Kérdező!
Én a válaszokat a kutatásaim során pl. a természeti törvényekben és a Bibliában találtam meg. Számomra az a logikus, hogy nincs sok igazság: vagy van gravitáció vagy nincs. Vagy az égbe jutnak az emberek a haláluk után, vagy nem. A természeti törvények vagy az ember különleges érzékszervei engem meggyőztek arról, hogy nem véletlenül vagyunk itt. (Soha nem lehetett volna élet a földön, ha nem lenne pontos pl. a Föld elhelyezkedése a tejútrendszerben és a Naprendszerben, továbbá a pályája, a hajlásszöge, a forgási sebessége, ha nem lenne mágneses tere és légköre, vagy ha nem lennének természetes körforgások, melyek megújítják és megtisztítják a föld levegő- és vízkészletét.)
Meggyőződtem róla, hogy létezik egy Mindenható Teremtő, aki ezek mögött áll. Ezek után nem volt nehéz elfogadnom, hogy ez a személy képes volt egy könyvet is alkotni részünkre, amiben leíratta miért teremtett, és azt is, hogy miért ilyen a világunk és milyen gyökeres változás előtt állunk. A Biblia részletesen beszél ezekről. Feltárja azt is, hogy nincs sok igazság, és megnevezi azt a személyt, aki az emberek nagy részét félrevezeti. Ezért is tapasztalható az a sok ellentmondás vagy épp képmutatás, amit írtál a vallásokról. Valóban sötétségben tartják az embereket ☹ a Biblia viszont valós tényeket tár fel számunkra:
1. az ember nem jut sehová a halála után. Nincs különálló részünk, ami túlélné az agyunk halálát. Sok bizonyíték van erre, nemcsak a Bibliában.
2. Csak egy életünk van, melyben esélyünk, hogy elfogadjuk Isten tiszta igazságát. Kézzelfogható módon meggyőződhetünk róla! Az igazi hit nem vak hit, hanem meggyőződés láthatatlan dolgokról (hiszünk a levegő vagy a mágneses erő létezésében, mert tapasztaljuk a jelenlétét – hihetünk Istenben is, ha megtapasztaljuk, hogy létezik).
3. És a Biblia azt is feltárja hogyan veszítettük el a földi emberkénti örök élet lehetőségét és hogyan lehet mégis a miénk.
Szívből kívánom, hogy találd meg Te is az igaz válaszokat!
"Én a válaszokat a kutatásaim során pl. a természeti törvényekben és a Bibliában találtam meg."
Ezeket a kutatásokat melyik egyetemen, milyen témában végezted? Gondolom Phd során volt, esetleg felette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!