Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez tényleg így van?👇

Ez tényleg így van?👇

Figyelt kérdés

Mintha máshogy hallottam volna anno!

"Mt 5,43

Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet."

2021. jan. 15. 06:46
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Röviden: nem.
2021. jan. 15. 07:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd tovább!

Utána következő (44.) vers:

"Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket."

2021. jan. 15. 07:34
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
Ez a lényege az Úr Jézus tanításainak. A feltétel nélküli szeretet mindenki felé.
2021. jan. 15. 07:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezért nem szabadna a Bibliát olvasni bizonyos intelligenciaszint alatt.
2021. jan. 15. 09:56
 5/7 anonim ***** válasza:

És ha tovább olvassuk:

5,43 Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd [3 Móz. 19,18.] felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.

5,44 Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek [2 Móz. 23,4.5. Róm. 12,14.20] ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, [Luk. 23,34. Csel. 7,59.] és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.

2021. jan. 15. 11:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Igen tényleg így van! Hogy milyen mértékben az már egy másik kérdés. De igen van ilyen!

2021. jan. 15. 12:09
 7/7 KZitus ***** válasza:

Szia

gyűlöld az ellenségedet: A mózesi törvényben nem volt ilyen parancs.

Néhány zsidó rabbi viszont úgy vélte, hogy a „szeresd az embertársadat” törvény azt sugallta, hogy gyűlölniük kell az ellenségeiket.

Mózes Törvényében ez így hangzott:Mózes 19:18

"Ne légy bosszúálló, és haragot se táplálj a népedhez tartozók iránt. Szeresd az embertársadat, mint önmagadat. Én vagyok Jehova."

2021. jan. 15. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!