Mivel telhetnek az igazi Isten napjai?
Nem hiszek a vallások isteneiben, szerintem JHVH, Odin, Zeusz, Krisna, a Wicca istenek, Enki, stb. kitaláltak, emberi elképzelések arról, hogy ha létezhet Isten, ő milyen lehet. Tehát ne idézzétek a Bibliát, mert nem hiszek abban, ami oda le van írva.
Ez nem keresztényeknek való kérdés.
Ha esetleg(!) létezik Isten, akkor szerintem független a vallásoktól. Inkább a deista istenképet tartanám elfogadhatónak. Eszerint egy vallásoktól függetlenül Istenről van szó, aki az Ősrobbanás elindítása után visszavonult.
Mit történhetett azóta vele?
Újabb világokat teremtett, amiket szintén magára hagyott azzal a tudattal, hogy vannak benne élőlények? Esetleg az egész csak a tudományos kísérletéhez kellett, és figyeli az élőlényeket, közben meg jegyzetel?
Stb.
Ha most eltekintünk attól, hogy van-e Isten, és ha van, milyen természetű, és csak a fizikai világból indulunk ki, akkor ugye adottnak vehetjük, hogy a tér is az idő összefügg. Einstein óta tudjuk, hogy téridőben kell gondolkodnunk, tehát nincs tér idő nélkül, de idő sincs tér nélkül. Ebből viszont az következik, hogy ez az általunk ismert idő, csak az általunk ismert térrel együtt értelmezhető. Ha van valamilyen, a fizikai világtól független teremtő isten, akkor annak az időtől is függetlennek kell lennie. Az idő általunk ismert formájától legalábbis. Attól még lehet neki valamilyen saját ideje és tere, de ezekről semmit sem tudhatunk, ezért értelmetlen arról beszélni, hogy hogy telik egy napja, vagy hogy két univerzum teremtése között mennyi ideje telt el. Ezek a mi időnkhöz kapcsolódó fogalmak, azt pedig ugye megállapítottuk, hogy a mi időnktől függetlennek kell lennie.
A fantázia attól még elindulhat, és lehet olyanokon filózni, hogy esetleg egy ilyen magasabb rendű létforma mondjuk a miénkhez képest több dimenzióval rendelkező téridőben létezik, vagy akár kevesebb térdimenzióval, de több idődimenzióval rendelkező téridőben. Milyen lehet a több dimenziós idő? Ezt el sem tudjuk képzelni.
Az tény, hogy nem "vallást" alapított, hanem néhány embert választott ki azok közül, akik hajlandóak a helyes elvek szerint élni, amit felállított, és az életet szolgálja.
Azonban emberi szemszögből, valóban "vallás"nak nevezhető az, ha valaki valamiről vallomást tesz, illetve a szavaival, tetteivel támogatást mutat valaki felé, vagy mellé.
Istennek szándéka van, ami jelenleg még megvalósulásra vár, ezért nem úgy éli a napjait, hogy tudomást sem vesz a teremtményeiről, hanem aki szeretne úgy élni ahogy a kezdetben eltervezte, azoknak van bizonyos feladatuk ennek a Támogatásában. ezzel különbözteti meg azokat, akik Isten mellett foglalnak állást, azoktól akik nem.
A baj ott kezdődik, hogy több féle módon képzelik el Istent, és a szándékát illetően sem egyeznek ezek.
Pedig a személyiségét tekintve, felmérhető, melyik a logikus, és szeretet teljes.
Jehova tanúja, mi értelme volt megírnod ezt a kommentet, amikor világosan jeleztem, hogy egy vallásoktól FÜGGETLEN istenről beszélek, a deista istenről. Aminek SEMMI köze a bibliai istenhez, vagy a te esetedben ahhoz, amilyennek képzeled a bibliai istent. Mert te arról írtál
"Isten független a vallásoktól"
Egy hívő fejében nem. De egyébként lehet, hogy így van.
Kedves Mansour! #11
Köszönöm amit írtál, szeretem az ilyen mélyebb kifejtéseket. Nagyon érdekes volt, ment a felpontozás.
Kedves Kérdező. Sajnálom, hogy nem értettél meg.
S arra szerettem volna rávilágítani, hogy Isten Független minden vallástól, de hallatott magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!