Mivel telhetnek az igazi Isten napjai?
Nem hiszek a vallások isteneiben, szerintem JHVH, Odin, Zeusz, Krisna, a Wicca istenek, Enki, stb. kitaláltak, emberi elképzelések arról, hogy ha létezhet Isten, ő milyen lehet. Tehát ne idézzétek a Bibliát, mert nem hiszek abban, ami oda le van írva.
Ez nem keresztényeknek való kérdés.
Ha esetleg(!) létezik Isten, akkor szerintem független a vallásoktól. Inkább a deista istenképet tartanám elfogadhatónak. Eszerint egy vallásoktól függetlenül Istenről van szó, aki az Ősrobbanás elindítása után visszavonult.
Mit történhetett azóta vele?
Újabb világokat teremtett, amiket szintén magára hagyott azzal a tudattal, hogy vannak benne élőlények? Esetleg az egész csak a tudományos kísérletéhez kellett, és figyeli az élőlényeket, közben meg jegyzetel?
Stb.
Fogalmam sincs. Ha a deista Istent egy személynek képzeljük el, akkor lehet iránya, sebessége neki is. Nem hiszem, hogy mindig egy helyben marad. Viszont ezekből a filozófálgatásokból látszik, ez az istenkérdés mennyire megfoghatatlan. A vallások kitalált istenképei azonban még komolytalanabbá teszik az egészet.
Tudom, mit jelent hinni, mert én is elég erős hívő voltam. Az istenhitet viszont ma már irracionálisnak tartom. Viszont ez a kérdés nem hívőknek, - főleg nem keresztény hívőknek - szól.
Szóval megkérlek, hogy a megfelelő topikba írj.
Ez a kérdés inkább azoknak a hitetleneknek szól, akiket érdekel a vallásfilófia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!