Mit gondoltok erről?
Szerintetek mit jelent a "Ne paráználkodj!" a tízparancsolatból?
A házasságtörést vagy, hogy nem lehet esküvő előtt szexelni vagy mindkettőt?
parázna
1. Erkölcstelen nemi életet élő (személy), aki hűtlen, nemi partnereit váltogatja, illetve aki más módon kicsapongó nemi életet él.
A parázna fiú gyakran visz fel magához parázna lányokat buli után. A parázna lány úgy öltözködik, hogy könnyen felfigyeljenek rá.
2. Erkölcstelen nemi életre jellemző (viselkedés, tett), ilyen nemi élettel kapcsolatos (helyzet, dolog).
A parázna viselkedés nagyon kihívó. A parázna kicsapongás nem ad boldogságot.
3. Erkölcstelen nemi életről szóló (megnyilatkozás, mű), amely ilyen nemi életet mutat be, ezt hirdeti.
A részeg legények parázna dalokat énekelnek. Régen a parázna könyveket csak titokban olvasták.
4. Régies, elavult: Házasságtörő (személy), aki hűtlenséget követ el házastársa ellen.
A parázna asszonyt régen kiközösítették maguk közül az emberek. Egy parázna férjjel sokkal elnézőbb volt a társadalom, mint egy ilyen nővel.
Eredet [parázna < szláv: porocsnaja (erkölcstelen, romlott) < porok (bűn < hiba)]
Csak sok hívő van aki nem bírja felfogni, hogy házasságon kívül is lehet hűséges valaki, és házasságot is meglehet szakítani válással röviden. A hívek felfogása is kihat erre, nem véletlen jött létre ennyi felekezet, sok értelmezés van és még több vallás.
Párom keresztény neveltetést kapott, én kevésbé. Mi sokat beszéltünk erről a témáról, mindkettőnknek első kapcsolat vagyunk, 4 éve vagyunk együtt. Nem kapkodtunk el semmit, majd' 1 év után feküdtünk le először. Én úgy tartom, hogy - ahogyan azt itt többen is írták - a paráznaság viselkedésből ered első sorban, ha nem olyannal teszed ezt, akit igazán, hűségesen szeretsz, hanem "fűvel-fával", VAGY házasságtörést követsz el.
És igen, beszélgettünk erről mi pappal is. Nagyon szeretjük, sok mindenről lehet beszélgetni vele nyíltan és burkoltan, de az volt az álláspontja, hogy már más világban élünk ÉS az az igazán bűn, amit Te magad belül a lelkedben annak érzel. Nézz magadba és tudni fogod! Szereted ezt a fiút igazán és ő is téged? Komolyan gondoljátok? Kitartsz mellette? Mert ha igen, nem érzed bűnösnek amit teszel. Ha valaki parázna, az nálam egy jóval "mocskosabb" értelmet nyer. Sok keresztényt ismerek, közülük egyetlen egy párt, akik állításuk szerint ezt tartják, de ők sem ítélik ezt el, csak ez az ő döntésük. Ez szerintem is egy döntés.
Ha igazán jót akarsz, gyónd meg ezt is mindig (: És mindig magadba tekints tényleg! Számomra erről szól a vallás, de biztos lesznek akik itt megszólnak. Én magamba tekintek, nálam ez egy spirituálisabb dolog, nem írásokat követek.
Nem, nem kicsi. 18 cm, de akkor is kifejtem a véleményem és hangot adok annak, ha valaki képmutató keresztény. 😉
Látod? Te is úgy gondolkozol, mint a világi emberek, de gondolom te is nagy kereszténynek tartod magad, azt sehol semmi, tele vagy rosszindulattal, egyből azon jár az eszed, hogy kinek mekkora a farka, mondjuk férfiként nem sok közöd van ehhez, biztos homokos is vagy emellett még. 😂
26 és 27!
AZ Énekek énekét nem ismeritek? Ez egy bibliai könyv az Ószövetségben, amelynek bölcs Salamon a szerzője. Érdemes lenne elolvasnotok és akkor rájönnétek arra, hogy az emberi testet Isten teremtette olyannak, hogy a szexualitás örömöt jelentsen. A szex célja az örömszerzés, a gyermeknemzés csak ráadás - ez az egész Bibliát alapul véve megállapítható. Ádámnak azért teremtett Isten társat, mert magányos volt. Egy társ a szeretet és szexualitás által elfeledteti a magányt. Egy keresztény nőnek fontos, hogy olyan társat válasszon, akivel kölcsönösen szerethetik egymást és szexuális gyönyört is tudnak egymásnak okozni. Különösen a magas nőknek fontos, hogy a férfinak elég nagy legyen a pénisze. Ha ez nektek világiasság, akkor nem ismeritek a Bibliát, Istent és érdemes lenne ismerkednetek vele, jó olvasást és sok áldást!
Ha bemész egy boltba, és kérsz pl. egy egész csirkét, otthon kibontva a csomagolásból pedíg találsz négy negyed csirkét. Zsákbamacskát vettél. Van a párom, soha nem csomagolom ki, majd "csak" otthon, azaz a házasság után. Akkor jöhet a döbbenet, hogy mit vettél.
Hogy mit ír a Biblia, az egy dolog; viszont szerintem a szex-témában már régen elavult.
29-nek:
MIt mond a Biblia? Mire gondolsz, ami elavult?
Hogy az erotika jó dolog? Miért lenne ez elavult, mikor ma is igaz, hogy jó dolog?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!