A katolikus egyházban az a fajta szex, amelyik nem gyermeknemzés céljából történik az bűn?
9-es
"Alapvetően az a fogamzásgátlási módszer bűn, ami a már megfogant petesejtet pusztítja el (tehát pl. spirál, tabletta"
az ovszer es a pesszarium sem hasznalhato
A hivatalos katolikus tanítás a fogamzásgátlást tiltja, vagyis a testi együttlét és a foganás mesterséges szétválasztását. De egyeltalán nem tiltja a természetes szétválasztást, hiszen az Isten akaratából van így. Isten akarata, hogy az együttlét és a gyermekek száma ne 1:1 arányú legyen. A női szervezet Isten akaratából nem mindig fogamképes, aminek vannak tünetei. Ezeket a tünetek meg szabad figyelni, s az együttléteket a terméketlen időszakra időzíteni. Tehát egyedül ezt a módszert helyesli a katolikus egyház.
Én azt gondolom, hogy a fogamzásgátlók se nem egészségesek se nem romantikusak, a természetes családtervezés a helyes. Egy kis odafigyelés és önmegtartóztatás mindenkire ráfér.
Én nem tudományosan recskázok.
És nem is fogok.
"nem lehet megallni a simogatasnal"
Vagyis mindig, amikor egyszerűen csak megsimogatnák egymást (felöltözve, más emberek között, stb.), akkor is muszáj végigmenni? :D Azért már ilyeneket ne írjál, jó? :)))
"a Fidesz-KDNP pedig egy keresztény párt"
A Fidesz meg a KDNP eleve nem egy párt, hanem kettő.
17 "A Fidesz meg a KDNP eleve nem egy párt, hanem kettő."
A Fidesz eleve nem, a KDNP pedig csak a nevében keresztény!
16-os
A szex-rol van szo ("amely nem gyermeknemzes celjabol tortenik") mar a cimben is.
Ugye tudod te is, mire gondoltam, csak kotozkodsz?
Ha nem, akkor szolj es pontosabban elmagyarazzuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!