Mi a különbség a római katolikus, görög katolikus és
ortodox vallás között?
Figyelt kérdés
Én római katolikusnak lettem nevelve. Több dolog miatt már régóta nem szimpatizálok az egyházzal és ateista is lettem, mert hinni se tudok már. Annak ellenére, hogy szeretnék. De katolikus szertartáson nem vagyok hajlandó részt venni,templomba azért megyek már csak, hogy a szépségét megcsodáljam. Se ortodox se görög katolikus templomban nem voltam még, és nem is ismerem ezeknek a vallásokat túlságosan. Azt tudom, az ortodox egyháznak nincs olyan központja, mint a katolikusnak Rómában. A Görög katolikusról pedig azt tudom, hogy nem akkora "ellenség" a katolikus egyházzal, mint az ortodox. De ennyi és lehet ez se pontos. Tudna valaki felvilágosítást adni, hogy miben mások ezek a vallások? Köszönöm a segítséget
Csak az Atyatól ered. Én is azt hiszem el hogy csak az Atyatól ered és nem Jezusbol is mint ahogy a katolikusok mondják. Meg az eredendő bűntől is más a véleményük. Arról nem beszélve hogy az ortodoxoknál ikonok vannak és nem szobrok és még sok különbség van. Egy ortodox szertartás más mint a katolikus. A görög katolikusok olyan szertartással vannak mint az ortodoxok csak ők elismerik a pápát míg az ortodoxok nem. Én nem is értem miért nem lehet a görög katolikusokbol ortodoxoknál csinálni ha egyszer a ritmus meg a teológia ugyanaz? Csak nem a pápát kéne elismerjék hanem a pátriárkát.
2021. jún. 25. 00:59
12/14 anonim válasza:
"Én is azt hiszem el hogy csak az Atyatól ered"
Akkor ezek szerint te nem vagy református. Amúgy jó sok hülyeséget hadoválsz össze.
2021. jún. 25. 16:21
13/14 anonim válasza:
Ugy van az ortodoxoknál is dee nem tudom elmondani magyarúl mert románúl van nálunk a titurghie, ugye Nagzvárad álünk s református is vagyok.
Igen, ...ahanyszor mondják hogy ún numele Tata lui vagy Marimea Tatal lui annyiszor keresztet kell vetni.
Meg imádkoyik a pap es hol ayt mondo9d ra hogy Doamne miluieste vagy da Doamne vagy Tie Doamne es akkor is keresztvetés. Jön a tömjénnel oda hozzád akkort is meg kell hajolni s kereszteet vetni.
Soksyor imádkozik a pap, vagyis 2 pap áll az oltár ele, háttal a népnek es mnondják es amit mondasy rá kereresztvetés. Nalunk Romániában valahogy igy van de hogy nem tudom a nyelvet sem...nem értem ém se.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!