Ha Ádám a bűnbeesés előtt legurult volna egy szakadékba, akkor összetörte volna magát és meghalt volna? A paradicsomban voltak hús evő növények, amik megehették őt (vagy akkor még nem kívánták a húst)?
Hát Luci...
Vajon miért nem csodálkozom a kérdéseiden....
Jó volna ha komolyodnál már. 😊
Valószínűleg nem. A halál az engedetlenségért jár, nem a "véletlen legurulásért"
Biztos vagyok benne, hogy Ádám nem ment volna szándékosan egy szakadékhoz. Abban is biztos vagyok, hogy Isten sok dolgot elmagyarázott a teremtéssel kapcsolatban, mint pl a gravitáció, ha nem is tudományos szinten, de tudatosítható volt, mi a rossz.
Nyilván egy szülő elmondja gyermekének, hogy miért vannak korlátok az életben.
"Biztos vagyok benne, hogy Ádám nem ment volna szándékosan egy szakadékhoz."
Az a baj a hívőkkel, hogy képtelenek egy kicsit is mélyebben gondolkodni.
Ugye nem tudjuk, hogy meddig éltek Ádámék az édenben.
Mialatt ott éltek - és nem tudtak volna magukra vigyázni - az isten FOLYAMATOSAN vigyázott rájuk.
Ez azt jelenti, hogy korlátozta a szabad akaratot!
Aztán, amikor a próba következett, akkor szépen magukra maradtak - Ádámék pedig az első létező alkalommal, amikor nem irányították a lépteiket, elbuktak.
Ennyi.
"tudatosítható volt, mi a rossz"
Ezt gondold át még egyszer.
"Az a baj a hívőkkel, hogy képtelenek egy kicsit is mélyebben gondolkodni."
Na de kérem, ne általánositsunk. Csak a JT-k ilyen együgyűek, nem minden hivő.
A többi hívő értelmesebb, igaz.
De azért mindnél van egy pont, ahol megtagadja a gondolkodást, mert akkor már ki kéne térnie.
Te valami nagyon istenes ember vagy. Csak ilyen kérdéseid vannak.
Mi a célod ezzel? Terjeszted a hitet? Vagy ezek a saját mélázásaid?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!