Van olyan felkezet mely ad urvacsorát a biblia szerinti megtérteknek-de a valláson kívüliként?!?
Katolikus vagyok, nem kérdeznek rá senkire se, ez mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva. Viszont ezzel vigyázni kell, mert a Szentírás azt mondja, hogy aki méltatlanul veszi ezt a szentséget, az saját kárhozatát eszi és issza.
Az kicsit más, egyik félnek legalább kereszteltnek kell lennie, illetve van jegyesoktatás is, ami kötelező.
De az áldozást nem is nagyon lehetne ellenőrizni, hiszen egy egy alkalommal kár több százan is kimehetnek.
kedves 11-es
10-es vagyok
Nem tudom, mar voltam jo parszor katolikus misen, de sosem mentem és nem mennék oda áldozni. :-) Elso aldozni es bermalkozni kell naluk, es gyonasban naprakesznek lenni. Ismerek amugy olyan nem katolikust, aki lazan megy aldozni, lelke rajta. En tiszteletben tartom.
Viszont oda lehet menni es aldast kerni a paptol, vagy a szad ele teszed az ujjad, vagy mashogy jelzed, hogy nem kersz ostyat. A katolikus papok barkit szivesen megaldanak.
Amugy erdemes utanaolvasni, pl. Magyarorszagon az evangelikus es reformatus egyhaz hivatalosan is "urasztal kozossegben" van, tehat egymasnak kiadjak az urvacsorat, mintha "otthon" lenne az illeto.
Az angol anglikan egyhaz pedig a skandinav evangelikus egyhazakkal van ilyen kozossegben, tehat egymas tagjait sajatjukkent kezelik.
#9#: "Senki nem fogja megkérdezni, úgyhogy a lelkiismeretedre van bízva."
Így van ezt a szertartást (megemlékezést) szinte minden felekezetben elvégzik ki így-ki úgy!!!
Az ember lelkiismeretére van bízva, hogy méltán vagy méltatlanúl Úrvacsorázik!!! Aki képes és hajlandó őszinte alázatos megtörtszívű bűnbánatra, az nyílván méltó az Úrvacsorára, aki pedig nem, csak megfelelésből teszi, az ítéletet iszik és eszik!!!!
1Kor.11,27. Azért aki méltatlanul eszi e kenyeret, vagy issza az Úrnak poharát, vétkezik az Úr teste és vére ellen.
1Kor.11,29. Mert a ki méltatlanul eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik magának, mivelhogy nem becsüli meg az Úrnak testét.
Mit gondoltok a Katolikusoknál miért nincs eredeti "Úrvacsora"???
Mit gondoltok a Jehova tanúinál miért nincs eredeti "Úrvacsora"???
Mit gondoltok a többieknél miért nincs eredeti "Úrvacsora"???
Azért nem nem járnak és nincsenek az Isten igazságában!!!
"Mit gondoltok a Katolikusoknál miért nincs eredeti "Úrvacsora"???"
Azért mert a katolikusoknál, ortodoxoknál, tehát a kereszténység eredeti felekezeteinél lényegében nem valami emlékvacsora van, hanem az Eucharisztia ünneplése, amiben Krisztus valóságosan megjelenik, mint mondta azt az utolsó vacsorán "ez az én testem".
A katolikusoknál nem Úrvacsora van hanem Euharistia. Román Ortodoxoknál meg Cinstitelor Daruri ( ejsd csinsztitelor dáruri) ami kenyér és bor és amikor felszentelik és átalakítják a papok akkor Jézus teste ( a proszkod) és a vére ( a bor) lesz. Ami nem alakul át azokat zacskóba teszik (kocka alakú kenyérből csak keveset vágnak ki Cinstitelor Daruri számára, a többit Proszforanak hívjuk és ,,nem alakitják át őket,,) és szétosztják köztünk. Mindenki kap és azért mert az eredeti keresztények mindig tartottak szeretet vendégséget és követjük a példájukat.
Tehát, van egy rész a kenyérből amit átalakitunk az a Cinstitelor Daruri, a többit szétosztjuk mint agapét. Világos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!