Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Várod már az elragadtatast?

Várod már az elragadtatast?

Figyelt kérdés
Katolikus hívő vagyok, egyes hivok szerint gyülisek szerint ami most folyik a világban ez a sátán műve, és érzik Jézus közel van, elfogja őket ragadni, na én ilyenben nem hiszek! Hiszem hogy élet van a halál után de ilyenben hogy felszívja őket Jézus ebben nem hiszek. Sok hívő már vágyik a mennybe , pedig kitudja van e egyáltalán. Véleményem szerint addig a jó míg itt élünk a földön. Ez a biztos életünk
2020. dec. 21. 18:16
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:

"A teljes szöveg alapján is lehet alternatív értelmezéseket levonni."

Én ismerem a szövegkörnyezetet, Te is magad is könnyedén megismerkedhetsz vele, és akkor meg fogod érteni, hogy miért írtam, amit írtam.

"úgy se számítana semmit"

Attól függ, kinek.

2020. dec. 22. 17:09
 32/52 anonim ***** válasza:

""úgy se számítana semmit"

Attól függ, kinek."

Mert ha valaki előállna neked egy alternatív verzióval akkor át térnél arra? vagy ateista lennél onnantól?

Vagy mire gondolsz? mit számítana?

Vagy kinek?

A vallásos embereknek szükségük van a vallásukra/hittükre.

Ez általában nem változik csak úgy meg egy alternatív sztoritól. Ha valaki bebizonyítaná hogy nincs semmilyen isten akkor is lennének olyanok akik hisznek istenben...

És még folytathatnám sok sok dumával de már kezdem unni.

"Én ismerem a szövegkörnyezetet, Te is magad is könnyedén megismerkedhetsz vele, és akkor meg fogod érteni, hogy miért írtam, amit írtam."

Mint mondtam van jobb dolgom is annál minthogy mesekönyveket olvasgassak. Pontosabban vannak jobb történetek amiket elakarok olvasni.

2020. dec. 22. 17:30
 33/52 anonim ***** válasza:

"Mert ha valaki előállna neked egy alternatív verzióval akkor át térnél arra?"

Nem féltétlenül. Ha helytálló és tud érvelni a verziója mellett, akkor én azt elfogadom. De korántsem biztos, hogy megváltoztatom az álláspontom.

"vagy ateista lennél onnantól?"

Mi köze van ennek az ateizmushoz?

"Vagy mire gondolsz? mit számítana? Vagy kinek?"

Mondtad, hogy nem számítana, amit mondasz. Én pedig azt válaszoltam, hogy attól függ kinek nem számít - Neked vagy nekem. Én minden verzióra kíváncsi vagyok.

"Ha valaki bebizonyítaná hogy nincs semmilyen isten akkor is lennének olyanok akik hisznek istenben..."

Azt vágod, hogy ez a mondatod minden szempontból értelmetlen? Senki sem tudja bebizonyítani, hogy nincs Isten, mint azt sem, hogy van.

"Mint mondtam van jobb dolgom is annál minthogy mesekönyveket olvasgassak."

Annak a mesekönyvnek a szavai a szemünk előtt válnak valósággá.

2020. dec. 22. 17:53
 34/52 anonim ***** válasza:

"Azt vágod, hogy ez a mondatod minden szempontból értelmetlen? Senki sem tudja bebizonyítani, hogy nincs Isten, mint azt sem, hogy van."

Azt vágod, hogy felvetettem azt az esetet HA valaki ezt meg tenné. Nem volt arról szó hogy lehet-e vagy sem.

Azt pedig hogy bebizonyítható-e bármelyik azt nem tudhatod.

Lehet hogy isten létét belehet bizonyítani attól még hogy eddig nem sikerült. De ha fordítva nézzük mi lenne bizonyíték arra hogy nem létezik?

Ha az összes vallást meg cáfoljuk akkor az bizonyítéknak számítana számodra? Vagy elég ha csak a te vallásodnál rámutatna valaki a logikai hibákra és ellentmondásokra? Az megfelelne bizonyítéknak?

"Annak a mesekönyvnek a szavai a szemünk előtt válnak valósággá."

Fejtsed ki légyszíves.

2020. dec. 22. 18:20
 35/52 anonim ***** válasza:

"Azt vágod, hogy felvetettem azt az esetet HA valaki ezt meg tenné."

De nem tudja senki megtenni.

"Azt pedig hogy bebizonyítható-e bármelyik azt nem tudhatod."

Miért nem tudhatom?

"Lehet hogy isten létét belehet bizonyítani attól még hogy eddig nem sikerült."

Be tudod bizonyítani, hogy Zeusz létezik?

"De ha fordítva nézzük mi lenne bizonyíték arra hogy nem létezik?"

Semmi. Ez is értelmetlenség.

"Ha az összes vallást meg cáfoljuk akkor az bizonyítéknak számítana számodra?"

Nem.

"Vagy elég ha csak a te vallásodnál rámutatna valaki a logikai hibákra és ellentmondásokra? Az megfelelne bizonyítéknak?"

Nem.

"Fejtsed ki légyszíves"

Beírod gugliba, hogy megvalósult bibliai próféciák, és kiadja. Bár lehet YouTube-on érdemesebb rákeresni.

2020. dec. 26. 12:19
 36/52 anonim ***** válasza:

"De nem tudja senki megtenni."

1. Nem ez volt az egésznek a lényege...

2. Bizonyítsd lehetetlen bizonyítani vagy cáfolni isten létét.

3. Ettől függetlenül a szöveg mondandója igaz. Ismertem olyat akinek rácáfoltak arra amiben hit és ennek ellenére hit tovább. Mert neki úgy volt kerek a világ úgy érezte magát jól és ezt nem is kell tőle elvenni.

"Be tudod bizonyítani, hogy Zeusz létezik?"

Nem azt írtam hogy bármelyiknek. Annak amelyik létezik. Ha létezik bármelyik.

Túl sok volt a tojáslikőr?

""De ha fordítva nézzük mi lenne bizonyíték arra hogy nem létezik?"

Semmi. Ez is értelmetlenség."

MIÉRT? Értelmetlenség menésed van? Nem minden értelmetlenség amit nem bírsz felfogni.

""Ha az összes vallást meg cáfoljuk akkor az bizonyítéknak számítana számodra?"

Nem."

...

""Fejtsed ki légyszíves"

Beírod gugliba, hogy megvalósult bibliai próféciák, és kiadja. Bár lehet YouTube-on érdemesebb rákeresni."

Értem szóval csak írtad hogy szemünk előtt válnak valóra valójában nem tudsz ilyenről.

2020. dec. 26. 23:35
 37/52 anonim ***** válasza:

"Nem ez volt az egésznek a lényege..."

Ne haragudj, de nem szeretnék egy mondaton vitatkozni, lépjünk túl rajta.

"Bizonyítsd lehetetlen bizonyítani vagy cáfolni isten létét."

Nem értem, mit akartál írni.

"Ismertem olyat akinek rácáfoltak arra amiben hit és ennek ellenére hit tovább."

Erre nem lehet rácáfolni.

"Nem azt írtam hogy bármelyiknek. Annak amelyik létezik. Ha létezik bármelyik."

Hát akkor bizonyítsd be bármelyiknek a létezését.

"Túl sok volt a tojáslikőr?"

Régen ittam már, de nem lenne rossz ötlet.

"MIÉRT?"

Bizonyítsd már be nekem, hogy űrlények nem léteznek. Érted már, hogy miért hülyeség, amit írtál?

"..."

Ez mit jelent? Loading?

"Értem szóval csak írtad hogy szemünk előtt válnak valóra valójában nem tudsz ilyenről."

Parancsolj, ha már ennyire lusta vagy: [link]

2020. dec. 27. 09:51
 38/52 anonim ***** válasza:

"Ne haragudj, de nem szeretnék egy mondaton vitatkozni, lépjünk túl rajta."

Akkor miért kezdtél el (megint) teljesen értelmetlen dolgokba belekötni?

""Bizonyítsd lehetetlen bizonyítani vagy cáfolni isten létét."

Nem értem, mit akartál írni."

Bizonyítsd be hogy lehetetlen bebizonyítani hogy isten létezik vagy azt hogy nem létezik.

"Erre nem lehet rácáfolni."

Nem is kell.

"Hát akkor bizonyítsd be bármelyiknek a létezését."

A mondandó lényegét nem érted csak meg soha.

"Bizonyítsd már be nekem, hogy űrlények nem léteznek. Érted már, hogy miért hülyeség, amit írtál?"

Attól még hogy te képtelen vagy valamit meg tenni nem jelenti azt hogy lehetetlen se azt hogy senki más nem képes rá.

"Parancsolj, ha már ennyire lusta vagy: [link]

Nem olvastam el az egészet de nem találkoztam benne azzal a résszel amiről szó volt. A manapság mi is teljesül. Ha van egyáltalán ilyen benne akkor idézd be ha egyszer már magadtól nem tudsz ilyet mondani csak keresés után ami megint csak azt mutatja hogy csak nagyot mondtál most meg próbálod menteni magad mindenféle jött ment oldallal.

Folyamatosan belekötsz a legértelmetlenebb dolgokba a mondanivalót pedig egyáltalán nem értelmezed (így már egyre jobban értem miért is vagy vallásos).

Ezért én ezt a beszélgetést itt le is zárom. Nincs értelme hozzád hasonlóan értelmezni és logikusan gondolkodni nem akaró emberrel vitatkoznom.

2020. dec. 27. 10:16
 39/52 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy nem érted. :D

Ahhoz, hogy valaki bebizonyítsa, hogy nem létezik Isten, egy (vagy akár több) KIZÁRÓ bizonyítékkal kell elődrukkolnia. De mi lehet az, ami kizárja Isten létét? Semmi.

Gondolkodj, mielőtt leírsz valamit! Mert aztán meg azt nézed hülyének, aki próbálja neked elmagyarázni, hogy logikailag totál error, amit írsz.

Ami a próféciákat illeti, csak körül kell nézni a világban: járványok, háborúk, a szeretet meghidegülése az emberekben, egyesülések (ökumenikus egyház ötlete, Európai Egyesült Államok ötlete, stb.), az ateizmus megnövekedése, pénzimádat, önszeretet, Izrael helyzete, és így tovább.

2020. dec. 27. 12:50
 40/52 anonim ***** válasza:
Jaa, és nem vagyok vallásos.
2020. dec. 27. 12:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!