Jézusnak a születését tettek karácsonyra vagy a karácsonyt tettek Jézus születésnapjára?
Jézus október elején született. A napot nem tudjuk, mert ez nem fontos.
Ezért nem is lett percre pontosan meghatározva.
Áprilisban nem születhetett mivel, a fogantatása, December- Januárban, történt.
Jézus születésének idejét a Biblia nem írja. Az apostolok (akik vele voltak) egyáltalán nem tartották fontosnak a születésnapját: eszükbe sem jutott, hogy megünnepeljék.
De hogy a kérdésedre válaszoljak: az előbbi az igaz (tehát Jézus születését - olyan elgondolásból, ami a Bibliából nem igazolható - tették karácsonyra.
------------
@ 2-es
De, Isten létezik.
7
"6# ezt te miből számoltad ki? "
Én nem vagyok Adventista. Jehovát képviselem, aki a Bibliát leíratta szellemével.
A Katolikus egyházban is december, Január hónapra teszik a szeplőtelen fogantatást. a Terhesség 40.hét, magam is anya vagyok. Ez igazából 10 hónap, de többnyire 9. hónapra már szülhet egy kismama, úgy a 38. hét körül.
Ha Én decemberben, vagy akár januárban állapotos leszek, akkor nem fogok 4. hónapra szülni. Másrészt Zakariás, abija törzs szerint szolgált a templomban. Ők Dávid papi elrendezése alapján, kétszer szolgáltak egy évben. Az egyik ilyen szolgálat június-július hónapban volt, és ekkor jelentették be neki Keresztelő János születését. kilenc hónap múlva született János, aki 6. hónappal volt idősebb Jézusnál. Ha János tavasszal született, Március-április, akkor 6, hónapra rá Jézus. Ez pedig mindenképp őszi hónap. Szeptember vége október eleje.
A zsidó naptár másként van beosztva, mint a Gergely naptár, amit Mi használunk.
Ne beszélj hülyeségeket, amiről fogalmad sincs. Az Egyház március 25-re teszi fogantatását, mert az a halála napja. adj hozzá kedves okoska 9 hónapot és nézd meg milyen eredmény jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!