Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt olyan emberek,...

Vannak itt olyan emberek, akikkel beszélgethetnék a vallásról?

Figyelt kérdés

Szeretnék kicsit tisztább képet kapni ezért, örülnék ha tudnék olyanokkal beszélgetni, akik vallásosak, és esetleg magyarázatokkal tudnak nekem szolgálni.

Nagyon sokat segítene.

Első sorban római katolikusokkal szeretnék beszélgetni.

Ha esetleg nincs olyan, akkor ebben a helyzetben szerintetek kihez fordulhatnék ezzel?

Kicsit azért ismertetném a helyzetem. Vallásosan neveltek, de a környezetemből idővel eltűnt és abban az időszakban, amikor válaszokat kerestem volna, akkor magamra maradtam. Most érzem a hiányát de az egész egy hatalmas katyvasz a fejemben. Szeretnék egészen az alapoktól tisztán látni.

2020. dec. 14. 02:25
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
Hát igen, nem tud válaszokkal szolgálni, ez is azt támasztja alá, amit fentebb írkáltam.. Nem kell megértened őt, hanem csak elfogadni!
2020. dec. 14. 02:56
 12/30 A kérdező kommentje:
Csak a nekem kell megértenemből már kurvára elegem van. És bocsánat a kifejezésért de rosszul esik, hogy csak ennyit hallok. Ez nekem olyan mintha valakinek azt mondanák, hogy oldjon meg egy komoly matematikai egyenletet úgy, hogy 2-t meg 2-t alig tud összeadni. Nem véletlenül tettem fel úgy a kérdést, ahogy. Beszélgetni szeretnék, és nem magamba fordulni 0 tudással. 😞 Olyan nagy kérés ez? 😭
2020. dec. 14. 03:11
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
Az nem lehet, hogy nem a megértésből van eleged, hanem a csajból?
2020. dec. 14. 03:14
 14/30 anonim ***** válasza:
17%
Na jó, hát biztos jön majd néhány gyakorló kispap, aki kiokosít téged vallásügyileg, meg néhány bibliai idézetet is belinkel neked.
2020. dec. 14. 03:19
 15/30 A kérdező kommentje:

Nem vagyok leszbi szóval kétlem 😅

Tudom nem derült ki a válaszaimból, hogy én vagyok a lány. De nem hagyhattam ki.. 😅

Egyébként nem. Mindennél jobban imádom a srácot és soha senkivel se éreztem még ilyen jól magam. Szívesen gyakorolnám vele a vallást, és némi ismeretem alapom van hozzá.. De mást jelent neki mint nekem, és úgy érzem némi beszélgetés után hogy esélyes, hogy félreértelmeztem régen pár dolgot. Ezekre szeretnék rájönni, és ha lenne valaki, akivel mindentől függetlenül így beszélgethetnék róla az sokat segítene.

2020. dec. 14. 03:20
 16/30 anonim ***** válasza:
46%
Miért nem vele beszélsz? Legalább van közös témátok.
2020. dec. 14. 05:55
 17/30 anonim ***** válasza:
44%

Kívülállónak a "vallásról beszélgetés" - szócséplés.

A 'vallás': A HIT gyakorlása.

A zsidó, a keresztény, a muszlim, mindnyájan Ábrahám Istenében hisznek, de hitük gyakorlása eltérő.

Ha van hited Ábrahám Istenében, akkor lehetséges a beszélgetés a hit gyakorlati megnyilvánulásáról, a hitélet külsőségeiről.

Ha nincs hited, nem tudod megérteni annak gyakorlását, mit és miért kell úgy csinálni, amit és ahogy az a vallaás előír.

.

Ha bárkvel vallásáról beszélgetsz, vigyázni kell, nehogy a mondandódat sértésnek vegye.

.

Az adott vallásról beszélgetéshez feltétlen szükség van az illető hitbéli alapjainak ismereteire.

2020. dec. 14. 06:51
 18/30 A kérdező kommentje:

#16 azért mert ő olyan ismeretekkel rendelkezik, ami mellett szégyellem a tudatlanságom, és mert nem igazán tudja úgy elmondani hogy értsem. Neki minden magától értetődő, én meg a legapróbb dolgokra is rákérdezek.

#17. Mint mondtam, nem vagyok kívülálló.

Évekig jártam templomba, hittanra, de teljesen félre siklott az egész és ezért tudna segíteni a beszélgetés.

2020. dec. 14. 08:53
 19/30 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem írhatsz, bár nem katolikus vagyok, de nagyon ismerem a Bibliát és hiszek Istenben.
2020. dec. 14. 09:10
 20/30 anonim ***** válasza:
26%

Nem vagyok katolikus, de szívesen írok. :)

A Bibliában sehol nincs szó miséről. Az első gyülekezetekben nem misét tartottak, hanem az összegyűltek Bibliában irt dolgokat beszéltek meg közösen, az erre kinevezettek felvigyázóknak volt Istentől kinevezése annak értelmezése, és a gyülekezetben nem csak tanitani a keresztény életre, hanem betartatni is ezeket.

Az ima, tisztelet teljes beszélgetés a Teremtővel. Jézus is példát mutatott ebben. Ha hálát, köszönetet, vagy kérést intézett Atyjához, elmondta, ezt nevezzük imának. A válaszok pedig Istentől a Bibliából, a gyülekezetben, vagy egy segítő ismerőstől jöhet, aki aktívan éli a keresztény életét.

A hit a Bibliában is meg van fogalmazva:

(Héberek 11:1) 11 A hit a remélt dolgokba vetett megalapozott bizalom, és a nem látható dolgokról való meggyőződés.

Az az, bízunk abban az ígéretben, amit még nem tapasztaltunk, és amit nem látunk, úgy megvagyunk győződve a létezéséről, mint ha láttuk volna.

A hitet edzésében, megerősítésben az ismeret folyamatos bővítése tart. A rendszeres Biblia olvasása, az azon való elmélkedés, a rendszeres gyülekezetbe járás, ima, szolgálat, ezek mind mind erősitik és gyarapítják a hitet.

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

2020. dec. 14. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!