Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a bizonyíték arra hogy...

Mi a bizonyíték arra hogy Isten létezik?

Figyelt kérdés
Nem ellenzem, de nem is vagyok hívő de nem értem hogy hogy hihet ebben a hitben minden 2.-ik vagy 3.-ik ember... az egész Biblia olyan mint egy gyerekmese pl; beszélő kígyó, vagy mit tudom én mik vannak még benne.. ha minden 20.-ik ember hinne benne azt mondanám hogy oké de a mai világban ahol már olyan fejlett lett a világ el se tudom képzelni hogy nagyon régen egy lebegő Istennek keresztelt “dolog” alkotta a világot, 2 szedte a tengert stb

2020. dec. 13. 09:21
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
30as. Kezd elxd. Esélyed sosem lesz 0%.
2020. dec. 15. 18:21
 32/33 anonim ***** válasza:

28

Es a bolygo, hogy keletkezett?

2020. dec. 18. 23:42
 33/33 anonim válasza:

Valami létezik.

A valami nem állhat elő a semmiből.

Éppen ezért szükségszerű, hogy létezzen egy örök Létező.

Önnön létünket nem tagadhatjuk le, hiszen ahhoz, hogy tagadni tudjuk a létünket, léteznünk kell (ez azonban öntagadás lenne), a fenti első állítást tehát igazoltuk. Senki sem hiszi, hogy a valami előállhat a semmiből (vagyis hogy a „semmi” hozta létre a világmindenséget), így a második állítás is igaz. Szükségszerűen igaznak kell lennie a harmadik állításnak is: léteznie kell egy örök Létezőnek, aki mindenért felel.

Ezt a gondolatmenetet egyetlen ateista sem tagadja, csupán azt állítják, hogy maga az univerzum volt az a bizonyos örök létező. Ezzel csak az a probléma, hogy a tudományos bizonyítékok mind azt támasztják alá, hogy a világegyetemnek volt kezdete (a „nagy bumm”). Márpedig ha valaminek kezdete van, annak oka is van, tehát az univerzumnak is volt oka, és nem öröktől fogva létezik. Mivel örökkévaló forrásként csupán egy öröktől fogva létező univerzum vagy egy öröktől fogva létező Teremtő jöhet szóba, melyek közül az első lehetőséget kizártuk, az az egyetlen lehetséges következtetés, hogy léteznie kell Istennek. Isten létezésének e fenti igazolása kizárja az ateizmus mint hitrendszer helytállóságát.

2021. jan. 6. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!