Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a bizonyíték arra hogy...

Mi a bizonyíték arra hogy Isten létezik?

Figyelt kérdés
Nem ellenzem, de nem is vagyok hívő de nem értem hogy hogy hihet ebben a hitben minden 2.-ik vagy 3.-ik ember... az egész Biblia olyan mint egy gyerekmese pl; beszélő kígyó, vagy mit tudom én mik vannak még benne.. ha minden 20.-ik ember hinne benne azt mondanám hogy oké de a mai világban ahol már olyan fejlett lett a világ el se tudom képzelni hogy nagyon régen egy lebegő Istennek keresztelt “dolog” alkotta a világot, 2 szedte a tengert stb

2020. dec. 13. 09:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
86%

"Mivel az evolúció bolondság,csak egy nevetséges elmélet a föld,az élet az ember stb keletkezése."

Igazából semmi baj nincs azzal, ha valaki nem fogadja el az evolúciót teológiai okok miatt.

A gond ott van, ha valaki ilyen proli stílusban nyilatkozik róla. Ennek az elsődleges forrása a tanulatlanság. A kommentelő, aki ezt leírta, feltehetően nem tanult biológiát a gimnáziumban, sőt valószínűleg még érettségije sincs. Aki a 9-12-es biológiai tananyagot elsajátítota, annak ennél sokszor több esze van. De annak is, aki legalább ismeretterjesztő könyveket/magazint olvasott.

Az tanulatlanság bizonyos esetekben nagyon meglátszódik, ez feltehetően egy ilyen eset.

2020. dec. 14. 11:13
 22/33 anonim ***** válasza:
53%
jaj de jót nevettem,Méghogy nem ismerem a biológiát.....biológia tanár vagyok.ja és boldog hívő keresztyén.
2020. dec. 14. 14:59
 23/33 KZitus ***** válasza:
36%

Szia

Te magad, az, hogy élsz, két lábon járó bizonyítéka vagy Alkotód létezésének.

Az, amit létrehozott, ahol jársz-kelsz, az élet csodálatos lehetősége, mindaz amit létrehozott, megalkotott,az mind, mind bizonyíték Isten létezésére, és csak éppen érintettem a bizonyítékok sorát.Itt ez a pár perces film, ami talán segít neked is meglátni mindezt: [link]

Aki ezekből a dolgokból sem ismeri fel, az elnézésedet kérem, kómában van, ahogyan a 2Korintusz 4:4 is írja.

Sőt megnézheted azt is, Istennek mennyi humora és irántunk érzett szeretete van, ahogyan ezeket a virágokat megalkotta: [link]

2020. dec. 14. 15:40
 24/33 anonim ***** válasza:
42%

Zitus,más hogy ismerek egy nevet ,és más hogy ismerek valakit személyesen.

A Teremtőre lehet logikusan következtetni,a teremtett világ állta.

De személyesen megismerni csak Jézus Krisztusban lehet.

Lásd.:János ev.

Azt mondta neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.

Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.

Azt mondta neki Fülöp: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!

Jézus így válaszolt: Annyi idő óta veletek vagyok, és mégsem ismertél meg engem, Fülöp? Aki látott engem, látta az Atyát. Hogyan mondhatod, hogy „mutasd meg nekünk az Atyát”?

Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket mondok nektek, nem magamtól mondom, hanem az Atya, aki bennem lakik, viszi végbe tetteit.

Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van, ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek.

2020. dec. 14. 17:08
 25/33 uyscuti ***** válasza:
6%

A szépség a természetben nem önmagától alakul/alakult.

Leonardo da Vinci sem úgy festette a Mona Lisa c. festményét , hogy a festék véletlenül ráborult a vászonra.

2020. dec. 14. 17:15
 26/33 anonim ***** válasza:

A termèszet meg egy festmèny nem èppen egy kategória.

Az,hogy az ember a termèszettel szemben tökèletlen attól tragikus,hogy nem tudjuk elfogadni azt ,hogy ez vèletlenül alakult így.

Egy pèldával:Mind púpos emberek vagyunk,el sem akarjuk kèpzelni,hogy vannak nem púpos emberek is,inkább a púpunkat magyarázuk valami eleve elrendeltsèggel/bármivel ,nehigy szembesüljünk azzal,hogy így sikerült

2020. dec. 14. 19:29
 27/33 uyscuti ***** válasza:

Egyetértek veled , a természet sokkal bonyolultabb , mint egy festmény. Mégis sokan azt állítják , hogy nincs Alkotója.

Tudom , sok ember meggyőzhetetlen ezen a téren. Elfogadom , hogy másnak nem az a véleménye , mint nekem.

2020. dec. 14. 20:12
 28/33 anonim ***** válasza:
42%
25ös. Végtelen idő alatt ha folyamatosan öntögetünk random festéket vásznakra, akkor 100% hogy többször úgy löttyintjük a festéket hogy a monalisa pontos mása jelenjen meg, csak év milliók telhetnek el 2 festmény között. Ez a számok törvénye röviden és egyszerű. Így jött létre az élet. Ha 0.0001% esélye egy bolygón hogy kialakuljon, az idő távlatába 100% hogy kifog alakulni ha van elég idő rá, akár év milliók
2020. dec. 14. 20:50
 29/33 uyscuti ***** válasza:

A (nagy) számok törvényével , a hosszú idővel nem lehet mindent megmagyarázni.

Egy örökkévalóságon át dobálhatom (random módon) egymásra a legjobb minőségű téglákat , abból soha nem lesz lakóépület , ugyanis ahhoz céltudatos tervezésre és munkára van szükség. Tudom , hogy ez mindenki számára világos , csak az a szomorú , hogy amikor az élővilág bonyolult felépítésű struktúráiról van szó , ezt a logikát valahogyan sokan mégis félretolják és képesek meggyőződéssel azt állítani , hogy mindenféle tervező és alkotó értelem nélkül jöttek létre.

A bonyolult fehérjék , amelyek meghatározott számú és sorrendű aminosavból állnak , a periódusos RENDszer , a világegyetemet működtető aprólékosan hangolt törvények stb. stb. , a sort szinte vég nélkül lehetne folytatni.

Ezek nem azért jöttek létre , mert az Univerzum ezen pontján volt egy minimális esély rá , meg elég idő ,,így hát létrejött".

Sajnálom , hogy sok ember gondolkodását fogva tartja az ateizmus és nem látják azt , ami annyira nyilvánvaló.

2020. dec. 15. 17:27
 30/33 anonim ***** válasza:
73%

28

Ha öntögeti valaki a festéket a vászonra abból nem lesz Monalisa soha.Csak különböző pacák a vásznon.

2020. dec. 15. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!