Mi a bizonyíték arra hogy Isten létezik?
Kismilliószor le lett itt írva, hogy a teremtéstörténet jelképes leírás, aminek teológiai tartalma van. Erre mindig akad valaki, aki arról beszél, hogy az miért olyan komolytalan. A fundik nagyon jól prédikálhatnak, ha az emberek még mindig azt hiszik, hogy az elbeszélés történelem.
Olvasd át ezt:
Kérdésre:
Bizonyíték nincs, istenérvek vannak.
Hogy az meggyőz-e téged, az már rajtad múlik.
Én vagyok, nekem ez elegendő bizonyíték, de csak nekem.
Valóban furcsa, hogy olyan sokan hisznek egy Istenben mintha egy valaki, egy személy lenne, aki mindent teremtett, aki sorsunkat irányítja, aki mint egy jóságos, néha szeszélyes középkori földesúr az egyik jobbágyát megjutalmazza, a másikat megbünteti, mert valami nagyon rosszat tett. Nem egy ilyen Isten nem létezik.
Közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el mintha egy önfejlesztő ihlet lenne – az ihletre ugyanis a közlés jellemző, a kinyilatkozás, a kibontakozás – melyből minden kifejlődött: az Eredeti Ihlet, mindennek Oka, Kezdete és Forrása, a Vezérlő Alapelv mindenben.
Így ábrázolva Isten mindenhatósága azonnal érthetővé válik, mivel minden belőle fejlődött ki, folyton jelen van mindenbeben és kihat mindenre. Ez nem azt jelenti hogy bármire képes mint egy valaki, a sokszor felmerült kérdés értelmetlensége ezennel világossá válik: tud-e olyan nehéz követ teremteni amit maga se tud felemelni?
Isten fejleményei szükségleteikhez és képességeikhez mérten hozzáférhetőséggel rendelkeznek az isteni forrás minden kiáradásához. Az ember mint Isten leg-előbbre haladt fejleménye itt a Földön szinte korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik, amit csak saját érdeklődése határoz meg.
Isten tehát nem egy valaki, nem egy személy, Isten egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, mégis válhat nekünk személyessé, mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, aki Őt Mennyei Atyának nevezte és úgy is szólította, tudva, hogy saját isteni kilétével van dolga.
Mivel az evolúció bolondság,csak egy nevetséges elmélet a föld,az élet az ember stb keletkezése.Nem marad más megoldás mint a Teremtő Isten létezése.
Vagy a majomtól származol ,vagy Isten teremtett ,meghatározott céllal.
Kezedben a lehetőség melyiket hiszed el.De azt tudnod kell ,hogy nem a hited dönti el a tényeket.azok már meg vannak.
Még valami ,ha tagadni akarod Isten létezését.akkor tagadnod kell a Zsidó történelmet,Izrael népét,ami elég valóságos.Látogass el Izraelbe,és saját szemeddel láthatod a bizonyítékokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!