Milyen zsidónak lenni? (kifejtve lent)
Ha zsidó vagy, akkor kérlek mesélj a vallásotokról, milyen ünnepeitek vannak és hogy mit csináltok ilyenkor (tudom erről olvashatnék enciklopédikus helyeken, de első kézből izgalmasabb! :) Tudsz vagy tanulsz héberül? Mi a véleményed a keresztényekről, és arról, amit a zsidókról híresztelnek vagy gondolnak mások. Ja, meg hogy magyar hazafinak tartod-e magad, büszke vagy-e a magyarságodra és miért?
Kérem mindenki kíméljen a bármilyen irányban is ellenségeskedő kommentektől, nem akartam tüzet szítani a kérdésemmel.
16/L
" de kb. azt, hogy a kereszténységben én érzek egy 'nem baj, ha hibázol, amíg meggyónod, "
A Jom Kipur nem erre van, csak évente egyszer?
"" de kb. azt, hogy a kereszténységben én érzek egy 'nem baj, ha hibázol, amíg meggyónod, "
A Jom Kipur nem erre van, csak évente egyszer?"
Évente egyszer van és főleg nincsen automatikus feloldozás. Nagy különbség.
Jom Kipur valóban a bűnbánat napja, amikor az ember szembenéz a bűneivel, és keresi a megbocsájtást értük. Önmaga. Ez sokkal inkább egy magadba nézés. És nem adod át senkinek a felelősséget, azt végig te viseled a tetteidért.
Nem ül ott a pap, akinek szépen tételesen bediktálod, amit ilyenkor illik, ezzel lerázva magadról a felelősséget, ő pedig cserébe kiosztja a megfelelő számú Miatyánkot, és ezzel a dolog letudva, feloldoz. Köv. héten jöhet a következő adag.
Ebben erőteljesen benne van az, hogy te csak tartozz a nyájba, és semmivel ne törődj, cserébe mi levesszük a felelősséget a válladról.
Egész más szemlélet a kettő.
Nem friss kérdés, de halkan megjegyzem, hogy az utolsónak igaza van. Egy igaz keresztény ugyanúgy megbánja a bűneit, mint (a 66%-os válaszoló leírása alapján) egy zsidó. A római katolikus egyház már egy teljesen más téma. Én nem tartom magam kereszténynek, de ismerem már őket annyira, hogy ezt tudjam.
Mondjuk abban igaza van a 66%-osnak, hogy ebben az országban elég nagy antiszemitizmus uralkodik, ezt én sem díjazom. Teljesen jogos a besokalás. Itt még akkor is b*sztatják az embert, ha nagy és görbe az orra - tapasztalat. Ez van, vannak ilyen emberek is, de kivétel is akad szép számmal.
5/14!!
no latod!!naci letedre ennyire sotet bunko vagy!!
"deine papiere juden"
helyesen irva,;-"deine papiere jude"
juden = zsido(k) pluriel!!
az amit irtal igy azt jelenti-"a papirjaid zsidok"
egyik nemt SS se volt annyira sotetagyu fereg mint te!!
megsugom!!
-en lattam oket eloben is 44 ben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!