Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen zsidónak lenni? (kifejt...

Milyen zsidónak lenni? (kifejtve lent)

Figyelt kérdés

Ha zsidó vagy, akkor kérlek mesélj a vallásotokról, milyen ünnepeitek vannak és hogy mit csináltok ilyenkor (tudom erről olvashatnék enciklopédikus helyeken, de első kézből izgalmasabb! :) Tudsz vagy tanulsz héberül? Mi a véleményed a keresztényekről, és arról, amit a zsidókról híresztelnek vagy gondolnak mások. Ja, meg hogy magyar hazafinak tartod-e magad, büszke vagy-e a magyarságodra és miért?

Kérem mindenki kíméljen a bármilyen irányban is ellenségeskedő kommentektől, nem akartam tüzet szítani a kérdésemmel.

16/L

2010. aug. 12. 12:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

" de kb. azt, hogy a kereszténységben én érzek egy 'nem baj, ha hibázol, amíg meggyónod, "

A Jom Kipur nem erre van, csak évente egyszer?

2010. aug. 24. 18:10
 12/16 anonim ***** válasza:
80%

"" de kb. azt, hogy a kereszténységben én érzek egy 'nem baj, ha hibázol, amíg meggyónod, "

A Jom Kipur nem erre van, csak évente egyszer?"

Évente egyszer van és főleg nincsen automatikus feloldozás. Nagy különbség.

Jom Kipur valóban a bűnbánat napja, amikor az ember szembenéz a bűneivel, és keresi a megbocsájtást értük. Önmaga. Ez sokkal inkább egy magadba nézés. És nem adod át senkinek a felelősséget, azt végig te viseled a tetteidért.

Nem ül ott a pap, akinek szépen tételesen bediktálod, amit ilyenkor illik, ezzel lerázva magadról a felelősséget, ő pedig cserébe kiosztja a megfelelő számú Miatyánkot, és ezzel a dolog letudva, feloldoz. Köv. héten jöhet a következő adag.

Ebben erőteljesen benne van az, hogy te csak tartozz a nyájba, és semmivel ne törődj, cserébe mi levesszük a felelősséget a válladról.

Egész más szemlélet a kettő.

2010. aug. 24. 18:35
 13/16 anonim ***** válasza:
Kevered nagyon a kereszténységet a katolikus egyházzal. Egy keresztény folyamatosan bűnbánatot tart, és nem szabvány imákat mond el, várva az automatikus megbocsájtást, hanem bűnbánatot tart, aminek a része, nem csak a bűn megbánása, hanem az elhagyása is. Persze több olyan ember van, mint amit te mondasz, de lelkük rajta.
2010. aug. 25. 20:22
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem friss kérdés, de halkan megjegyzem, hogy az utolsónak igaza van. Egy igaz keresztény ugyanúgy megbánja a bűneit, mint (a 66%-os válaszoló leírása alapján) egy zsidó. A római katolikus egyház már egy teljesen más téma. Én nem tartom magam kereszténynek, de ismerem már őket annyira, hogy ezt tudjam.

Mondjuk abban igaza van a 66%-osnak, hogy ebben az országban elég nagy antiszemitizmus uralkodik, ezt én sem díjazom. Teljesen jogos a besokalás. Itt még akkor is b*sztatják az embert, ha nagy és görbe az orra - tapasztalat. Ez van, vannak ilyen emberek is, de kivétel is akad szép számmal.

2011. máj. 16. 20:48
 15/16 anonim ***** válasza:

5/14!!

no latod!!naci letedre ennyire sotet bunko vagy!!

"deine papiere juden"

helyesen irva,;-"deine papiere jude"

juden = zsido(k) pluriel!!

az amit irtal igy azt jelenti-"a papirjaid zsidok"

egyik nemt SS se volt annyira sotetagyu fereg mint te!!

megsugom!!

-en lattam oket eloben is 44 ben!

2013. nov. 23. 11:56
 16/16 anonim válasza:
Nagyon nagy baj, hogy keveritek a kettőt. Van a zsidó nép akinek a vallása a zsidó vallás. Tehát vannak zsidó származású emberek akik nem tartják a hagyományokat. Egyébként ezen a mai napig vita van, hogy ezeket hová soroljuk. Én úgy gondolom, azok a zsidók akik ezekre az emberekre azt mondják, hogy nem zsidók akkor hová sorolják őket? Nem gondolják, hogy kirekesztőek?
2017. júl. 20. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!