Mondtad már, hogy áldott legyen az Úr?
Mondtad már valakinek vagy magadban legalább, hogy áldott legyen az Úr (Isten, Atya, Jehova, Jahve stb...)
Én már mondtam és Áldott legyen mindörökké!
Akkor egyenlően állunk, ugyanis én is szánlak téged a vakhited miatt. Különös, hogy semmit nem tudtál megcáfolni az imént leírt tények közül, csupán azt hajtogatod: A Biblia megmondja.
Tudod, hogy ezt nevezik vakhitnek. Én nem félek semmilyen pokoltól, mert tudom, hogy igyekszem jól élni, és az istenség, aki elvileg maga a szeretet, nem tesz különbséget pogány és keresztény között, különben tudod mi lesz?
A hitet a szeretet fölé emeli vele, amit pedig épp a Biblia ellenez. Szóval én tisztelem, becsülöm Jézust, mint embert, de nem hiszem el a biblia butaságait.
Igazából semmilyen hatással nincsenek rám a szavaid, mert ahelyett, hogy értelmes vitát kezdeményeznél, az ellenkező érvek összevetésével, mindent figyelmen kívül hagysz és csak a magad butaságait hajtogatod.
Egy olyan ember, aki nem hajlandó önállóan gondolkodni - még akkor sem, ha nincs otthon a társadalom és vallástörténetben -, aki nem képes felülemelkedni magán annyira, hogy legalább a leírt tényeket tudomásul vegye és megpróbáljon róla magyarázatot alkotni, számomra nem bír értékes véleménnyel.
Mert a bibliát szajkózni mindenki tudja, de ahhoz már értelem és szeretet kell, hogy gondolkodni is tudjunk.
Mondhatnám, hogy különösképpen a pogány vallások az emberi kultúra kezdetétől fogva léteznek, a kereszténység pedig 2000 év alatt csődbe jutott, de azt hiszem, értelmetlen, hisz te még azt sem vetted figyelembe, hogy a Szentlélek nő az Atya mellett :)
S mit is mondtál? Először azt, hogy az Ószövetség a zsidóktól került a Bibliába, aztán azt, hogy az egészet Isten sugallta. Akkor mi a probléma az Ószövetséggel, ha az valós isteni sugallat? Miért kell külön kiemelni, hogy zsidó eredetű. ha az Isten éppúgy belerendelte, mint az Újszövetséget.
"Egyetlen vallás sem támasztja alá a nézeteidet."
Minden nem ábrahámita vallás - tehát a vallások 90%-a -, az én nézeteimet támasztja alá a tiéddel szemben.
" Isteneiket (Mivel több van nekik) ábrázolják szemben a bibliával ami eleve tiltott. "
Ha tiltott az ábrázolás, akkor miért jelenítik meg Istent férfiként?:) Te miért ruházod fel emberi nemmel?:)
"Ha tiltott az ábrázolás, akkor miért jelenítik meg Istent férfiként?:) Te miért ruházod fel emberi nemmel?"
Ábrázolják magyarán lefestik képeket mutogatnak róla ez itt az ábrázolás.
Igen vak hitem van azaz kinyílt a szemem. Te is hiszel az állításaidban állítom vakon.
"Igazából semmilyen hatással nincsenek rám a szavaid, mert ahelyett, hogy értelmes vitát kezdeményeznél, az ellenkező érvek összevetésével, mindent figyelmen kívül hagysz és csak a magad butaságait hajtogatod. "
Nem a magamé az Atyáé amit a Bibliában megtalálhatsz.
"Egy olyan ember, aki nem hajlandó önállóan gondolkodni - még akkor sem, ha nincs otthon a társadalom és vallástörténetben -, aki nem képes felülemelkedni magán annyira, hogy legalább a leírt tényeket tudomásul vegye és megpróbáljon róla magyarázatot alkotni, számomra nem bír értékes véleménnyel."
Nincs magyarázatom honnan lenne szerinted? Nem vagyok biológus de vak hitem az van amit nagyon kedvelek. Te tudod mi az vakon hinni valamiben.
"Mert a bibliát szajkózni mindenki tudja, de ahhoz már értelem és szeretet kell, hogy gondolkodni is tudjunk. "
Na most a Bibliát azon kívül, hogy a csapból is az folyik és a kereszténység nos ellenkezőleg nem igazán olvassák a Bibliát. Magukat kereszténynek és valamilyen felekezethez tartozónak mondó emberek többségen nem, hogy nem gyakorolja vallását de teljesen ellenkezőjét cselekszi a Bibliát meg abszolút nem is akarja olvasni.
"Mondhatnám, hogy különösképpen a pogány vallások az emberi kultúra kezdetétől fogva léteznek, a kereszténység pedig 2000 év alatt csődbe jutott"
Olvasd el a jelenések könyvét vagy tán elolvashatnád, hogy mi történik a végidőkben na afelé haladunk erősen.
Csődbe jutott? Ez már nem az első eset sőt már maga a zsidó vallás is csődbe jutott. Olvasd el Jeremiás prófétáról szóló részeket. Na ilyen ez a világ.
Említsd meg e Bibliát szeretetet meg , hogy jókat kell cselekedni a pofádba röhögnek azt mondják a világ nem így működik. Persze előtte magukat keresztényeknek valló emberek mondták.
Szeretet meg tudás kell valamit kibeszélni? XD
Az emberek szeretet nélkül kibeszélik Istent a Bibliát és mindent aminek vagy egy apró jó vonatkozása.
"Miért kell külön kiemelni, hogy zsidó eredetű. ha az Isten éppúgy belerendelte, mint az Újszövetséget."
Azért, mert azt mondta, hogy a kereszténység igen csak fiatal. Akkor nézd meg azt, hogy az ószövetségre alapszik és igen csak régebbi időkre nyúlik vissza.
"Én nem félek semmilyen pokoltól, mert tudom, hogy igyekszem jól élni, és az istenség, aki elvileg maga a szeretet, nem tesz különbséget pogány és keresztény között, különben tudod mi lesz?
A hitet a szeretet fölé emeli vele, amit pedig épp a Biblia ellenez."
Bizony az első rangú a jó cselekedet ezt maga Jézus is mondta többet ér, mint bármilyen ember áldozat amit Istennek ajánlanak(ajánlottak fel).
Ám de te nem hiszel Krisztusban innentől kezdve ....
Azt mondta csak ő általa kerülhet mindenki az atyához.
Az imák végén nem hiába kell mondani azt, hogy Jézus Krisztus által hallgasd meg szavaimat.
"Egy olyan ember, aki nem hajlandó önállóan gondolkodni - még akkor sem, ha nincs otthon a társadalom és vallástörténetben"
Honnan tudod, hogy miben vagyok otthon? Fogalmad sincs. Így hiszed? (Hiszed nem tudod 100%-osan de hiszed.)
Vak hit? Amit a tudosok mondanak azt vakon elfogadod? Honnan tudod ezt? Sehonnan! Elhiszed, mert azt mondják ezt írják a könyvek meg a net. Ez semmi. Elhiszed és kész.
Nekem vak hitem van nem ok nélkül. Egy imádságom végén csodát tett velem az Úr nem minthogyha előtte nem hittem volna benne.
Matriarchális társadalomról beszéltél amit meg én írtam rá igaz volt. Mond azt, hogy nem! Én nem éltem benne ugyan de én is, mint te néhány dolgot elhittem a könyveknek a netnek elmondásoknak és mivel mind ugyan azt mondta elhittem.
Ott nem volt meg a férfi központúság?
Ez jó imádjuk a kobrát meg a tehenet? Ez faja ez kell? Ne Istent imádjuk vagy imádjuk a Sátán által uralt világot. Imádjuk a pénzt.Imádjuk a napot ez az a királyság.Legyünk árják. Legyünk boszorkányok beszéljünk a halottaknak álcázott démonoknak. Segítsünk a Sátánt. Nem köszönöm!
Nézd meg az okkultistákat szeretet. Nevetséges nincs ott szeretet. Bár csak mondhatnám, hogy a "Keresztények" között az lenne de nincs.
Nézd meg az okkult náci német országot. Ott a pogányságod.
Bár csak mondhatnám, hogy az emberek vagy oszágok Isten nevében ne tettek volna rosszat. Sajnos tettek és nézd meg azt mondja a Biblia, hogy eljő az idő amikor mindenhol az Evangéliumot hirdetik majd. A sok pusztítás vész mind eljött. A zsidók üldözése mind megvolt meg még van is és még lesz is. Ezt mind megírta a Biblia!
Azt mondja Krisztus a nevemért még meg is ölnek titeket.
Senki sem szereti a "jó" embereket (Akik törekednek rá).
Akik meg megemlítik a Bibliát sokkal jobban utálják. Aki lop csal hazudik jobban kedvelik.
Ezt látod,hiszed?
A Biblia szava teljesen igaz.
Persze, hogy nem érted nem hiszed és nem is akarod hinni.
"Igazából semmilyen hatással nincsenek rám a szavaid"
Hát erről van szó! Akkor minek vagy itt? Felesleges már úgy is elkönyveltél. A Bibliának sem hiszel. Miről beszélgessünk nincs miért beszélgetnünk.
Szerintem sincs értelme a további vitának (ami különböző vélemények tartalmas átbeszélését és összevetését jelenti), mert egyből lesarkítottad kibeszélésre.
Ha valaki megpróbál minden szót kiforgatni, annak nincs értelme. De ugyanígy kérdezhetném, te honnan veszed, hogy én nem tapasztaltam meg a hitem igazát (például tegnap este)? Honnan veszed, hogy démonokba, okkultizmusban, Sátánban hiszek ( mert egyébként nem)? Honnan veszed, hogy bálványok előtt térdeplek ( egyébként még egy képem sincs az isteneimről, míg a kereszténység keresztre feszített holttest, milliónyi istenábrázolás, szobor, festmény előtt hajlong. Nos, ennyit a bálványimádásról, amit Isten tilt...)
Végül is, Istent említve minden vallás ugyanarra gondol: arra az erőre, ami "odafent" van, és minden vallás az istenek szeretetét és tiszteletét hangsúlyozza. Épp ezért lehetetlen, hogy a Sátánt imádják, ha egyszer Istenre gondolnak.
Mellesleg te állítod, hogy vakhitű vagyok, csupán mert elfogadom azokat a tényeket, amelyeket az interneten és könyvben találok ( egyébkánt nem tudom mit akarsz, hogy kisdobos vagy lovagi futár vigye szét ezeket a dolgokat a világban?). TÉNYEK! Ezt azt jelenti, hogy írhat a Biblia akármit, attól függetlenül továbbra is minden magzat női génállománnyal indul neki az életnek. Lehet mondani, hogy nem igaz, mert Isten így nem alkothatott, mégis így van - hogy csak egyet említsek a dolgok közül.
08:20.
Olvastam a válaszaidat ezen kérdésnél, s szeretnék szólni, hogy a Biblia szava teljesen igaz, tényleg Istentől ihletett...de nagyon sok mindent félreértelmeznek benne, pedig ha a megfelelő szemszögből elemeznék, akkor azokra az igazságokra bukkannának, amiket te felvezettél szépen és érthetően. :)
Kérdező.
"Amúgy meg ne feledd mit mondott Jézus csak ő által mehetsz az Atyához. Hitetlenkedj csak..."
Tévedsz ha azt hiszed, hogy Jézus személye által kerülhetsz be a mennybe...a "Krisztusi tudatállapotot" kell elérd ehhez...magyarán mondva neked is az igévé kell válj, a Fiúvá, vagyis azzá, ami a mindent jeleníti meg, tehát az egység érzetét kell elsajátítsd egésznek kell lásd a mindenséget, és akkor fogadtad be Krisztust a szívedbe. Aki pedig másokat lenéz, megvet és elítél...még sokat kell tanulnia. :)
A kiírt kérdésre válaszolva.
Az Úr a minden...nem neki van szüksége áldásra...hanem az embereknek van szüksége erre...és az Úrtól természetesen. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"Aki pedig másokat lenéz, megvet és elítél...még sokat kell tanulnia. :)
A kiírt kérdésre válaszolva.
Az Úr a minden...nem neki van szüksége áldásra...hanem az embereknek van szüksége erre...és az Úrtól természetesen. :) "
Nem nézek le másokat. Jézus Krisztust el kell fogadni én így tudom. :) Én úgy tudom, hogy ő tesz tanúbizonyságot az Atyánál ezt a Szentírás is így mondja. Nemhiába a Keresztények Jézust követik és Jézus váltságáldozatát fogadják el.
És az áldásról szólva amit mondasz, hogy csak az embereknek van szüksége áldásra ez nem épp így van. Azzal, hogy mi áldjuk az Istent ő maga nem lesz több se kevesebb, ha nem tesszük. A Zsoltárok könyve viszont szembe szállna az állításoddal, mert szerinte bizony áldani kell az Istent! Maga Jób is áldotta Őt.
A tanulásról szólva mindenkinek elfér a tanítás és a tanulás is.
Kérdező. :P
Jól tudod, de nem Jézust, hanem Krisztust, mint Fiút kell elfogadni, Jézus az emberi neve volt, amivel meg tudjuk különböztetni mondjuk Jóbtól, vagy teljesen mindegy kit mondok. Krisztus viszont egy van...az Ige, ami által van a mindenség, és ha megértetted, hogy minden 1, akkor fogadtad be tulajdonképpen Krisztust a szívedbe, akkor érted meg, hogy csak az önzetlen viselkedés az, ami az egységet építi. :)
Az Úr áldásának szükségességéhez visszatérve...én nem azt állítottam, hogy nem kell...azt állítottam, hogy nincsen szüksége az Atyának az áldásra...nekünk viszont annál inkább, meg amúgy aki befogadta Krisztust, arról tudja jól az Atya, hogy mindent ami történik az egyénnel azt Őneki köszönheti, tehát automatikusan áldja Istent. :)
Ohh...és nem rád értettem, hogy megvetsz bárkit is, vagy elítélsz...csupán megjegyeztem, hogy vannak olyan emberek, például a kereszténységen belül is, akik elítélik a másik vallást, azért írtam le, hogy ez is legyen figyelembe véve. Senkire nem céloztam konkrétan, csak általánosságban szóltam erről. :)
Igazából pedig csak egy igaz tanító van, és ez az Atya. De igazad van mindenkire ráfér a tanulás, hiszen az élet egésze az. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!