Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mondtad már, hogy áldott...

Mondtad már, hogy áldott legyen az Úr?

Figyelt kérdés

Mondtad már valakinek vagy magadban legalább, hogy áldott legyen az Úr (Isten, Atya, Jehova, Jahve stb...)

Én már mondtam és Áldott legyen mindörökké!

2010. aug. 11. 17:18
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:

Senki nem kalandozott el a kérdéstől, mindenki beírta a válaszát, aztán erre született a reakció, és erre szintén... vitának hívják. Néhol volt színvonala, néhol nem, de ez minden kérdésnél így alakul :)

Ráadásul én egyetértek veled, csak a "kivitelezésben" térünk el.

Annyi különbség van köztünk, hogy én nemcsak elfogadom, de meg is értem az ateizmust. Nem mindig voltam messze attól az ideológiától, és fel kellett nőnöm ahhoz a felismeréshez, hogy valójában nem a főnökkel van a bajom, hanem a "földi helytartóival" (tudom, nem azok, én így csúfolom őket néha). És a kettőt különválasztottam.

Szóval a kérdésedre a válasz: igen, szoktam dicsőíteni a teremtése végeredményét: a világot, az életet. Nem olyan nyelven, mint te, de szoktam, és ez nem kevésbé őszinte, hidd el :)

Szép estét!

2010. aug. 12. 21:43
 22/49 A kérdező kommentje:

Végre egy értelmes keresztény ember! :)

Nagyon jókat írsz és bizony semmivel sem kevesebb az, hogy te másként dicsőíted az Istent.

Örülök, hogy ezt teszed.

2010. aug. 12. 22:35
 23/49 anonim ***** válasza:

Ugyebár a Biblia nem írja, hogy az Isten férfi lenne, noha a patriarchális társadalom ezt a képet alakította ki. De valahogy meg kell szólítani őt, persze ennyi erővel most, amikor az istennők tisztelete kezd visszatérni a világba - statisztikák bizonyítják a vallási változást -, éppúgy mondhatjuk Istent Anyánknak, mint Atyánknak, vagy éppen mindkettőnbek.

Szóval, én már csak azt mondom: "Áldott legyen az Úrnő"! :)

2010. aug. 13. 14:30
 24/49 A kérdező kommentje:

Te ezt állítom nem mondod. Mikor megkeresztelkedett megnyíltak az egek és Isten azt mondta Ő az én szerelmetes fiam.Maga Jézus mondta, hogy az Atya aki fölötte áll.

Ne feledd Isten maga képére teremtette meg férfit és mikor látta, hogy unatkozik álmot bocsátott rá és elkészítette Évát a nőt. Minden Angyal férfi volt még Gábriel is.

Eredetileg így kell írni Gábri-Él és a kora keresztények is férfinek ábrázolták majd nőiesnek (Tán nőnek) aztán ismét férfinek.

Az összes próféta Férfi volt két bira volt aki nő volt. Tehát vannak különleges esetek is.

Az újszövetség azt mondja: Az asszony feje a férfi. A férfi feje a Krisztus . A Krisztus feje az Isten.

Az elrendezésből is csak ez jön ki.

Amúgy egyenlőek vagyunk Isten szemében de a ranglétra így nézne ki.

2010. aug. 13. 17:14
 25/49 anonim ***** válasza:

Mindegy, én amúgy sem vagyok keresztény, az Istennőben is hiszek, de ha már a Bibliánál tartunk:

"És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra"

"Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket. "

Nos, itt olyan világosan áll, hogy Isten a maga képére egyaránt teremtett nőt és férfit - nem csak az utóbbit -, ahogy Jézus nevezi atyának őt. Csakhogy furcsán mutatna, ha miután Jézusnak van egy földi anyja, lenne egy égi is, nem igaz?

Mellesleg, az Ádám embert jelent és nem férfit; sőt az eredeti Biblia - nem a fordítás - , is csupán embert említ, a nő és férfi külön említése akkor kezdődik, mikor Évát kiveszi Ádám bordájából.

Az ember tehát kétnemű, és Ádám mint férfi abban a pillanatban született meg, mikor kivált belőle a női rész, Éva.

A biblia mondja így.... :)

Na meg az Elohim szó - és ugye azt elfogadod, hogy nem a magyar Bibliát kell alapul venni, hanem az eredetit, ami elvileg Isten diktált -, ott többes szám. Még akkor is, ha egyes szám áll mellette, ami utal arra, hogy Isten nem egyszerűen férfi.

ez egyébként is logikátlan lenne. hisz ha már nemesítjük az Istent, vagy mondjuk úgy, emberi mértékkel nézve felruházzuk az emberi tulajdonságokkal, akkor sem lehet csupán férfi princípium.

Hisz a világ ellentétekből áll, így lesz harmónia, a nő párja a férfi. A férfi egyedül csak fél. Az egész a férfi-nő páros. Isten, hogy lehetne a Mindenség, ha csak az egyik fél jelenik meg benne?:)

Ezért mondom én azt, hogy éljen az Istennő és az Isten, vagy ha úgy teszik, a nemtelen-kétnemű Istenség:)

2010. aug. 13. 17:46
 26/49 A kérdező kommentje:

1 Móz. 2,7

És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.

1 Móz. 2,8

És ültete az Úr Isten egy kertet Édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, a kit formált vala.

1 Móz. 2,21

Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivőn egyet annak oldalbordái közűl, és hússal tölté be annak helyét.

1 Móz. 2,22

És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez.

1 Kor.11,8

1 Móz. 2,23

És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett.

1 Móz. 2,24

Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.

2010. aug. 13. 18:01
 27/49 A kérdező kommentje:

"Mindegy, én amúgy sem vagyok keresztény, az Istennőben is hiszek, de ha már a Bibliánál tartunk:"

Na itt a gond, hogy nem vagy keresztény! Gondolom ez a torz istenképed akkor el is tér a Bibliától?

Bibliát szoktál olvasni és azt be is fogadod a szívedbe?

Ellentéteken alapul nálatok lehet a Biblia szerint nem.

Nemi különbségeken azokon igen.

Milyen eredeti Bibliáról beszélsz és nem a lefordítottról? :D

Biliblia, Büblosz szóból fakad jelentés könyvek könyvecskék.

Ugye a tekercseket fordították le? :)

Az úgymond eredetire gondolotá, mint ilyen héber szövegekre?

καὶ τὸν λόγον αὐτοῦ οὐκ ἔχετε ἐν ὑμῖν μένοντα, ὅτι ὃν ἀπέστειλεν ἐκεῖνος τούτῳ ὑμεῖς οὐ πιστεύετε.

szava sincs maradandóan bennetek, minthogy nem hisztek annak sem, akit ő elküldött.

Erre gondoltál? Ez lenne az eredeti Biblia?

Amúgy meg ezt Jézus is megmondta, hogy amikor a férfi és a nő egybekel akkor ők többé nem kettő hanem egy lesz. És mégis a férfit rendelete fölé ehhez mit szólsz?

1 Móz. 2,19

És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei vadat, és mindenféle égi madarat, és elvivé az emberhez, hogy lássa, minek nevezze azokat; mert a mely nevet adott az ember az élő állatnak, az annak neve.

1 Móz. 2,20

És nevet ada az ember minden baromnak, az ég madarainak, és minden mezei vadnak; de az embernek hozzá illő segítő társat nem talált vala.

1 Móz. 2,21

Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivőn egyet annak oldalbordái közűl, és hússal tölté be annak helyét.

1 Móz. 2,22

És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez.

Na most akkor mi van?

2010. aug. 13. 18:11
 28/49 anonim ***** válasza:

18:01

Ez semmi mást nem igazol, csupán hogy Isten megteremtette az EMBERT, és nem azt írja, hogy a férfit. Éva az emberből vétetett és nem a férfiból, ahogy addig nem is használta a Biblia a férfi szót:)

Na meg ugye nem az asszony megy a férfihoz, hanem fordítva, vajon miért? :) És itt is írják:a férfi és nő Egyek lesznek. A kettőség nem zárja ki az Egységet.

2010. aug. 14. 13:57
 29/49 anonim ***** válasza:

Igen, leszögezem, hogy az eredeti Bibliára gondoltam, a fordítás ugyanis nem adja vissza annak nyelvtani jelentéseit, tehát nem hiteles az alapján véleményt formálni.

Kétlem, hogy gond lenne, hogy nem vagyok keresztény. A kereszténység egy viszonylag "kései" vallás, hiszen az emberi kultúra meglététől kezdve folyton létezett a hit az emberek életében. Annyi különbséggel, hogy a kereszténység előtti időkben, a kezdetektől fogva éppúgy szerepet kapott a női isten is a vallásban, ahogy a férfi, sőt gyakran még nagyobb tiszteletnek örvendett. Ezt nevezzük matriarchális társadalomnak: ahol az életadó nő eszméje volt mindennek az alapja.

Aztán változtak az idők bizonyos biológiai okok miatt - akkoriban lehetetlen volt, hogy egy nő 10-12 gyermek mellett a gyereknevelésen kívül mást is csináljon, és nagy tudatlanság kellene ahhoz, hogy letagadjuk, a krisztusi időkben már férfi központú társadalom működött. Márpedig a vallást az emberek alakítják, adott időben a férfiaknak kedvezően. Na most képzeld el, ha Jézus nő lett volna vagy azt mondja, hogy az Isten nő is...kiröhögik.

Szóval, régen sehol nem voltak a keresztények, ezzel szemben tiszteletben tartották a nemek harmóniáját az isteni teremtésben is :) Ez bűn vagy rossz dolog lenne?:)

Igen, a Bibliát többször is olvastam, hobbiszinten valláskutató vagyok. Szerintem értékes olvasmány, vannak benne erkölcsi érdemek, elismerem a nagyságát, mindezek ellenére nem hiszem a benne leírtakat. Igazából nekem semmi bajom nincs a kereszténységgel, addig amíg nem mondja, hogy Isten férfi, mert ez alapvetően logikátlan. Ezt is leírtam, bár te ezt a rész különös módon figyelmen kívül hagytad.

S hogy is van: Atya, Fiú, Szentlélek. Az Atya férfinemű szó, de a Szentlélek női. Tehát a kezdettől fogva, még Jézus születése előtt ott élt Istenben a női és férfi oldal egyaránt. Jézus pedig szükségből lett fiú, hisz a földre csak anya szülhette, és ha lány, akkor senkit nem érdekelt volna az Istenről való tudomása.

Nos, éppen azért nem szeretem azt, amikor bármilyen Istent megszemélyesítenek; épp a férfi-istenképp lett az oka a nők évszázadokig tartó elnyomásának. mielőtt azt hinnéd, nem feminista vagyok, tisztában vagyok a női-férfi értékrenddel, de ne mondja senki nekem, hogy az Istenségben csupán az egyik jelenik meg, mert akkor torzul el a kép.

Isten, mivel nem ember, nem lehet emberi nemként elképzelni, maximum szimbolikusan: a teremtő erőt a férfihez kapcsolják, az életadást azonban a nőhöz; a vezetést maszkulin tulajdonság, de a szeretet feminin; márpedig isten nem csak teremt és vezet, hanem életet ad és szeret is, mint egy anya és apa.

Nem így van? Mert ha le akarod hozni emberi szintre az égi történéseket, azt hitelesen tedd, nem a szokásból megragadt férfiképpel.

Hisz melyik is a torz kép: ha egy gyermek csak az apját ismeri el szülőjének, vagy az anyját és apját egyaránt?

Egy kis plusz: lehet, hogy egy emberek által szerkesztett könyv azt írja, hogy a férfi a nő fölé lett rendelve, viszont biológiai tény az, hogy minden magzat NŐNEK készül eredetileg, és csak utóbb lesz belőle férfi, ha egy kromoszóma " meghibásodik". Tehát Isten mégis a nőből csinál férfit, és nem fordítva:)

2010. aug. 14. 14:26
 30/49 A kérdező kommentje:

Te nem vagy keresztény! Innentől kezdve te abszolúte semmit nem értesz. Csak szánni tudlak főként mivel azt mondod olvastad és olvasod a bibliát. Ha olvasod a Bibliát akkor azt is tudod, hogy akit tudja és nem teszi azoknál a szajhák előrébb vannak. Maga Jézus mondta. Avagy 2Péter 2: 21-22

Olvasd el azt is legalább kinyitod a Bibliát tanulságos.

A női Istenképek mind a pogány kultúra szülöttei.

A kereszténység meg éppen annyira korai amióta Jézus váltság halált halt és pogányoknak adta az ő örökségét.

Mit tudhatnál te az egészről? Tudományokat vetsz össze a hittel. Egyetlen vallás sem támasztja alá a nézeteidet.

"nagy tudatlanság kellene ahhoz, hogy letagadjuk, a krisztusi időkben már férfi központú társadalom működött."

Talán ha már olvasol Bibliát akkor nem ártana elolvasnod mi volt a büntetése Ádámnak és Évának. Tán felfognád az akkori társadalom beállítottságot. Nem mint, ha a mostani nagyon máshogy működne. Máshogy de ugyan úgy.

Az ószövetség meg ne feledd el, hogy teljesen a zsidóktól került a Bibliába.

Van természetes és természetfölötti vallás. A természetfölötti vallást kinyilatkoztatott vallásnak nevezzük.

Természetes vallása annak van, aki úgy vélekedik Istenről és úgy iparkodik kedvében járni, amint azt természetes esze sugallja. Ilyen vallásuk volt a pogányoknak. Természetfölötti vallása annak van, aki úgy hisz Istenben és úgy szolgál neki, ahogy azt Isten kijelentette, kinyilatkoztatta. Ilyen vallásuk volt a zsidóknak és van a keresztényeknek.

"A keresztény vallás a zsidó vallásból származott; és pedig úgy, hogy a zsidók várták a Megváltót, és amikor aztán eljött a Megváltó az Úr Jézus személyében, sokan hittek benne és megkeresztelkedtek. Ezek lettek a keresztények. Ezekhez csatlakoztak később a pogányok ezrei és milliói. Ezek utódjai vagyunk mi.

A kinyilatkoztatás forrásai:

Amit Isten kinyilatkoztatott, azt a Szentírás és a Szenthagyomány foglalja magában. A Szentírás könyveit 2 részre osztjuk: az Ószövetség és az Újszövetség könyveire. Az ószövetségi Szentírásban az a kinyilatkoztatás van meg, melyet Isten a Megváltó előtt adott az embereknek. Az újszövetségi Szentírás pedig azt a kinyilatkoztatást foglalja magában, melyet a Megváltótól kaptunk és apostolaitól. "

"Ezt nevezzük matriarchális társadalomnak: ahol az életadó nő eszméje volt mindennek az alapja. "

Könyörgöm pogányokat hiába akarsz a keresztények fölé emelni amikor a Messiást csak a keresztények fogadják el.

"matriarchális" társadalmad többistenhitről szól Isteneiket (Mivel több van nekik) ábrázolják szemben a bibliával ami eleve tiltott.

Matriarchális társadalom hehe mert ott nem volt meg a férfi központúság. X-D

Megnézheted, hogy néztek ki meg megnézheted, hogy néznek ki most is az okkult dolgaikkal együtt "sok sikert" hozzá.

Hiába olvasod, ha te magad is azt írod, hogy nem hiszel benne. Minek, ha hitetlen vagy. "Látnak ők de nem látnak.Hallanak ők de nem hallanak.Tapintanak ők de nem tapintanak."

Könyörgöm térj meg fogadd be a szívedbe aztán ennyi.

Emberek szerkesztették? Ja Isten által sugalmazott írásokat akarsz te kétségbe vonni. Férfi központú társadalom XD nem tudom kellene még egy kis olvasás.

Amúgy meg ne feledd mit mondott Jézus csak ő által mehetsz az Atyához. Hitetlenkedj csak...

2010. aug. 14. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!