Mondtad már, hogy áldott legyen az Úr?
Mondtad már valakinek vagy magadban legalább, hogy áldott legyen az Úr (Isten, Atya, Jehova, Jahve stb...)
Én már mondtam és Áldott legyen mindörökké!
"Ráfaragtál, mert én nem vagyok ateista. Én sajátos módon értelmezem Istent"
Nem faragtam rá örülök, hogy nem vagy hitetlen! :)
Sajátos mód létezik ugyan csak a Biblián alapuljon!
"Nem a Biblia szerint. Antiklerikális vagyok, az összes előre megírt szöveget alaptalannak tartom, úgy gondolom, nem ez a módja annak, hogy valaki hívő legyen, "
Nem alaptalan ez a Szent Isten szava és nincs ki ennek jogosan ellent mondhatna!
"nem az a hívő, aki kicsapja a kisujjából a Bibliát,"
Nos valóban nem az! A Biblia azt mondja, hogy az írástudó "Farizeusok" attól, hogy tudják nem kerülnek be a mennybe mivel nem azt teszik amit mondanak.
Azt mondja aki tudja és nem teszi: "a szajhák előrébb vannak mint ti"
Ebben a papságról alkotott képedet is alátámasztom sőt.
Ám de azt is mondja a Biblia, hogy :
Tegyétek azt amit a Farizeusok mondanak de ne azt tegyétek amit ők cselekednek.
Ergo tedd azt amit mond, mert jót mond de ne azt tedd amit ő mert nem jót cselekszenek!
Amúgy én nem mondtam semmit a papságról és nem is ellenzem de nem is támogatom őket!
"Az meg, hogy a drága Bibliád "ostobának" bélyegezi a hitetleneket, vérlázító."
Ezt ne velem beszéld meg hanem Istennel mivel ez az ő szava.
"Te is mit idéztél? Hogy az a góré, aki a Biblia szerint él, meg találja meg Istent. "
Az kevés, hogy valaki hisz Istenben! Azt mondja a Biblia még a Démonok is félik az Istent, mert tudják egy az Isten.
Magyarán Hit által és a jó cselekedetek útján üdvözülhetsz.
Attól még mert mondogatja valaki, hogy Áldott legyen az úr attól még nem lesz szent és nincs előrébb az Úrnál! Ez valóban igaz de aki szereti Istent tudja, hogy viszont ő is szeret minket ezért neki is biztos jól esik az, hogy dicséred őt a jóságáért és tanításáért!
Amúgy azt mondod, hogy más úton teszed meg azt! Nos ez szép és jó de milyen útmutatás útján? A világi "tanácsok" nem éppen Isten útjára terelnek. Olvasd a Bibliát igaz tanácsokat ad.
Kívánom neked, hogy találd meg a helyes utat és lásd meg Isten csodáit amit minden nap látunk csak nem veszünk észre mivel sötétségben élünk de ő a világosság és kinyitja a szemünk!
Áldott legyen az Úr! :-)
07:51
Végre valaki!!! :))
18:39 vagyok
Kérdezőnek:
Szoktam "dicsőíteni" (WTF?), de én nem gondolom azt, hogy ő abból a fajtából lenne, amelyiknek a konstans seggnyalás annyira ízlése szerint való. Szerintem nem az ilyen előre megköltött mondatok (amik ultragiccsesek, és sokszor nincs mögöttük semmi) azok, amik valóban "éltetik". De ezt sajnos nem tudom elmagyarázni jól. Valamikor olyankor érzem azt, hogy "dicsőítem", amikor felfedezek valami szépet a világban. De messze vagyok attól, hogy egy ilyen mézes-mázas fordulattal felkiáltsak. Nem hiszem, hogy ilyesmivel, főleg ha őszinte, és főleg ha a mennyiség a fontosabb, "ki lehetne szúrni a szemét" a főnöknek. Feleslegesnek tartom ezeket a megírt, megkomponált szövegeket (pl imák), szerintem mindenkinek a magáét kéne megtalálnia, azt, amin keresztül ő személy szerint megtalálhatja a saját útját.
Egyáltalán kétségeim vannak egy ilyen szöveggel kapcsolatban, ami oktondinak, meg még ki tudja minek tartja azokat, akik nem állnak be a sorba. Ilyen erőszakosan nem nyilvánulhat meg senki és semmi azokról, akik nem értenek vele egyet. Ez oyan, mint a politikai radikalizmus vagy a rasszizmus, vagy bármi. Undorító elsősorban, nameg persze veszélyes.
És kik szajkózzák egyfolytában? Kik? Olyan köcs.ögök, akik szabadidejükben kisfiúkat fogdosnak a paplakban... Pfujj, képmutatás az egész.
Nem szoktam kántálni senkinek, mivel nem bizonygatom a hitem.
Nagyon messze vagytok ti az igazságtól olvasni kellene!
"Mondtad már valakinek vagy magadban legalább."
Itt a magadban kellene gondolkodni és mondtam már úgy is, hogy a számból jött ki ugyan nem volt ott senki csak Isten.
"Egyáltalán kétségeim vannak egy ilyen szöveggel kapcsolatban, ami oktondinak, meg még ki tudja minek tartja azokat, akik nem állnak be a sorba."
Itt az kérlek szépen a kereszténység lenne még felekezetet nem is említettem csak kérdeztem valamit amire csupa ateista írt bele.
Egyébként igen csak elfogadom, hogy nem hisztek istenben! Ő is elfogadja akkor én miért ne tenném! De felfognom nem kell sőt... És azt, hogy a Biblia ezt írja az igen csak ésszerű! Mivel tán ő teremtett mindenkit nyilván elvárhatná a minimumot azt, hogy létezését elfogadják és még a cselekedetekről nem is beszélt.
Egyébként azt mondja akit tudja az igazságot és nem teszi arra azt mondja, hogy a szajhák előrébb vannak mint azok.
2Péter 2: 21-22
Ez nagyon keményen fogalmaz ilyen keményet ritka a Bibliában látni de bizony teljesen igaza van!
Arról szól, hogy jobb lett volna, ha nem ismerik meg pontosan az igazságosság ösvényét mivel megismerték ugyan de elfordultak.
"Az történt velük, amit az igaz példabeszéd mond:
" Az eb visszatért a maga okádásához, és a megfürdetett disznó, hogy a sárban hemperegjen"
Többféle Biblia fordítás van ez mindegyikben így van benne értelme azonos és az alap szavak is azok.
"És kik szajkózzák egyfolytában? Kik? Olyan köcs.ögök, akik szabadidejükben kisfiúkat fogdosnak a paplakban... Pfujj, képmutatás az egész."
Na most, hogy a paplakban mit tesznek ahhoz semmi közöm!
Ám de azt tudom, hogy magam nem tartozom közéjük! Azt mondja a Biblia, hogy ne aggódjatok, mert nem öröklik a mennyeknek országát. Fogalmaz ennél erősebben is néhol.
"És neked mondta már valaki, hogy nem bölcs és igazhitű az, aki képtelen más nézeteit elfogadni?:)"
NEM! :)
Elfogadom de nem helyeslem! Isten megadta mindenkinek a szabad akaratot dönthetsz mellette vagy ellene. Kettő közötti nincs.
Isten is elfogadja, hogy nem őt választjátok ám ennek meg vannak a következményei méghozzá, hogy ő is elfordítja az arcát felőle. Mindössze ennyi lenne kimondani nem tűnik nagy dolognak de ami ez mögött van hát nem kívánom senkinek! Amúgy Isten után csak Sátán marad.
Nézd meg a világot nézd meg a "hitetlenek gyülekezettét"!
Amit minden nap látsz. Sok jót én nem tudok kiemelni...
Vissza térve:
"Ez olyan, mint a politikai radikalizmus vagy a rasszizmus, vagy bármi"
A Biblia tanításai szerint mi mind egyenlőek vagyunk Isten szemében. Főként mivel mindannyiunkat Isten teremtett. (Igen anyád szült meg de azt mondja, hogy ő formált meg és már ismert téged anyád méhében.)
EGYÉBKÉNT A KÉRDÉSEM FENN EGYSZERŰ VOLT DE NAGYON ELKALANDOZOTT MINDENKI!OLVASNI TUDTOK VAGY CSAK ISTENTELEN SZÖVEGEKET LÖKNI?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!