Van egy elméletem. Mennyire van benne reláció? Hívők és ateisták válaszát is egyaránt örömmel várom!
Na... Felvezetésképp elmondom a gondolatmenetemet, hátha segít picit rákapcsolodni a témára.
Úgy a zsidó vallásból elindult a katolikus keresztény, utána a zsidóból még ha mondhatjuk így, létrejött a muzulmán vallás, aminek a szentkönyve tartalmazza a ószövetséget. Később a katolikusból kivált vagy létrejött a református és egyébb ágazatok. Maga az elméletem az hogy egykoron a zsidó vallás is valami vallás része volt, csak kivált vagy tovább fejlődött. Az internetes egy kis kutató munkát végezve ráleltem a mezopotámiai vallásokra és azokban találtam olyan hitvilági hasonlóságokat ami benne van az egyiptomiba,görögbe... na meg ha szimpla apoigriff iratokat nézzük tanokba hasonlit a budhizmusra. Az a elméletem hogy a földön valaha volt 1 világvallás, csak úgy mint egyszer 1etlen faj a genetikai hasonlóságok miatt, és egyetlen emberi nyelv.
Erről mit gondoltok?
Ha akartik idézzetek a bibliából,holt tengeri tekercsekből vagy apokriff iratokból csak fejtsétek ki miért lehetséges e vagy miért nem. Saját gondolatok is jöhetnek.
Illetve az a kérdés ha nem is 1 hatalmas vallás volt, mert a skandináv vallások földrajzilak messze voltak a többitől, akkor hány db fő vallás lehetett a kezdetekben?
Magam nem vagyok vallásos, de ez a elmúlt hetekbe érdekelni kezdett.
Figyelem a kérdéssel senkit sem akarok megsérteni vagy provokálni, csak érdekel.
Reláció az nincs benne. Kicsi se.
Van benne: apoigriff, budhizmus, a földön, holt tengeri tekercsek.
Kedves Kérdező, a törekvéseid dicséretesek. Gyere vissza, ha elvégzed az általánost, válaszolunk majd!
Na nekem is van kisfiam.
Ugye volt az "édenkert„,ez egy mára elsülyedt kontinens volt valahol a tengeren.
Ezen a kontinensen élt egy jópár fejlett nép,egy vallással,egy birodalomban.
Miután elsülyedt a nagy része a kontinensnek(özönvíz) ezen népek szétszéledtek a maradék kontinensekre,ezek a népek alkották meg a korai fejlett civilizációkat.
Aztán persze ellenkező irányba szétvált a kultúra és a vallás is a sok szétszéledt,keveredett népeknél.
Innen már jön a te elméleted.
Az árják indiában kötöttek ki,onnan vándoroltak el európába.
+Amúgy sokáig(a görög időkben még biztosa)azt beszélték hogy az antarktisz a nagy kontinens egy darabja,ahol élnek ősi népek.
De persze nem a jégen,hanem alatta,nagy barlangokban amiket vulkánok,hőforrások fűtenek.
Mindenki zagyva beszédnek hitte a kétezres évekig,amikor is kiderült hogy hőforrások vannak a jégréteg alatt.
Tehát vannak itt kutatnivaló dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!