Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények szerint már...

Keresztények szerint már minden bűn?

Figyelt kérdés
Szóval nem lehet szórakozni se bulizni se alkoholt fogyasztani semmit csak ima, biblia, Istentisztelet akkor már ne is éljünk? Aki így el abból lelki roncs lesz
2020. nov. 20. 11:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Tévedés, nem tudom ki tömte ilyesmivel tele a fejedet.

A részegség a bűn,nem az alkohol fogyasztás, a kikapcsolódás sem bűn, kivéve ha a kikapcsolodás erkölcstelen, erőszakos, stb.

2020. nov. 20. 11:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
De, lehet.
2020. nov. 20. 11:12
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Abból sem lesz lelki roncs, aki csak a Bibliának, az imának és az Istentiszteletnek él, ne indulj ki magadból.
2020. nov. 20. 11:14
 4/13 anonim ***** válasza:
15%
Én még egyetlen embert sem láttam, aki nem lett volna az amiatt, @3
2020. nov. 20. 11:16
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
Azért nézzük csak meg a régi (mélyen vallásos) paraszti társadalmat... Becsületes, egyenes és családközpontú emberek voltak. Bár gyakran iszogattak jóféle vörösbort, mégis életük minden percében emberhez méltóan éltek. Nem azon járt az eszük, hogy bulika így meg úgy...
2020. nov. 20. 11:38
 6/13 anonim ***** válasza:
32%
Becsületes, egyenes középkori parasztemberek?:D Még az egyház igencsak hatásos agymosása ellenére is lazán kaphatóak voltak egy kis boszorkányégetésre, mások felkoncolására stb.
2020. nov. 20. 11:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval nem lehet szórakozni se bulizni se alkoholt fogyasztani semmit csak ima, biblia, Istentisztelet akkor már ne is éljünk? Aki így el abból lelki roncs lesz"

Egyrészt látszik, hogy fogalmad sincs a hívő életről, másrészt látszik, hogy ahelyett, h elolvasnád a Bibliát és magad néznél utána a dolgoknak, inkább itt hisztizel a GYAK-on. Pál elég világosan elmagyarázta a hitbéli életet.

Harmadrészt senki sem kötelez semmiféle életstílusra. Ha piálni, drogozni akarsz tedd azt. Mindenki maga ad számot Istennél.

"Aki így el abból lelki roncs lesz"

Érdekes, hogy amióta a páli teológia alapján élem a hitéletem Jézusban, nemhogy lelki ronccsá váltam, hanem épp ellenkezőleg, ráadásul világossá vált előttem a Biblia mondanivalója.

2020. nov. 20. 11:51
 8/13 anonim ***** válasza:
38%
Ami azt illeti, Valószínűleg a fejlett identitás nélküli nyugaton egy év alatt több különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság van, mint mondjuk a múltban 100 év alatt. Különös dolog egy értékrend hibát összevetni a semmivel.
2020. nov. 20. 11:54
 9/13 anonim ***** válasza:
93%
NEM, nem a keresztények szerint, hanempár idióta szerint.
2020. nov. 20. 11:58
 10/13 anonim ***** válasza:
30%
Én azt sem bánnám, ha a kereszténység végre kezdene magához térni!
2020. nov. 20. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!