Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van a halál után?

Mi van a halál után?

Figyelt kérdés
Gyerekként római katolikus voltam, most is az vagyok, voltam első áldozó , jártam hittanra templomba.... 22 éves vagyok ki nőttem sok vallási meséből ha már levegőt veszel az is bun... szerintem a poklot meg az egyházak találtak ki hogy féljenek az emberek...
2020. nov. 16. 05:23
1 2
 1/13 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
88%

1) Amit az adott vallás mond vagy

2) semmi, megszűnik a tudatod.

2020. nov. 16. 06:32
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Vallásonként változik az erről szólő vélemény.
2020. nov. 16. 07:22
 3/13 anonim ***** válasza:
53%
Mennyország
2020. nov. 16. 07:43
 4/13 anonim ***** válasza:
31%

Isten szava tájékoztatást nyújt. Milyen sajnálatos, hogy ezt változtatják.

A halál az ember büntetése, további büntetés nincs. Ebből az állapotból lehetőség van Jézus haélála által feltámadásban részesülni.

Ez azonban nem a halál után történik azonnal, hanem az Ezeréves Milleniumi uralom alatt, ahol Jézus messiási Királyként fog uralkodni, a Föld felett.

AFEltámadás is itt lesz majd.

2020. nov. 16. 08:05
 5/13 anonim ***** válasza:
48%

"Milyen sajnálatos, hogy ezt változtatják."

Amikor az Őrtorony oda is beszúrta az Újszövetségben a "Jehovát", szövegtanú nélkül, nem is ószövetségi idézet, akkor is eszedbe jut ez a gondolat?

Kb. 5-6 év itt töltött idő után is tudsz még meglepőt írni, Living Witness. Lassan ennek a rovatnak a celebje leszel.

2020. nov. 16. 11:00
 6/13 anonim ***** válasza:
*ami nem is ószövetségi idézet
2020. nov. 16. 11:00
 7/13 pelgrim ***** válasza:
41%

Hogy mi van a halál után nem tudom, de feltétlen hiszem, hogy a halál alkalmával a tudat vagy az amit a vallások léleknek neveznek nem semmisül meg, a tudat ugyanis nem anyagi származású és nem az agy terméke. Éppen fordítva, szerintem az anyag a tudat kivetítése; a tudat vagy helyesebben az ihlet elsődleges.

Megvagyok győződve arról, hogy a pokol és mennyország nem földrajzi helyek ahova kerülhetünk a halál után, hanem a tudat vagy lélek szélsőséges állapotai, melyből már a jelen életünkben kaphatunk bőven kóstolót. Az öngyilkosok például már a haláluk előtt a pokolban vannak – a tudat vagy lélek lehető legszánalmasabb állapotában. Úgy a mennyek országa is elérhető a jelen életünkben.

Dr. Michael Newton egy nagyszerű, ugyan nem tudományos, de szerintem nagyon is szavahihető tanulmányt készített e téma körül, „Lelkünk Útja” című könyveiben olvashatod, de van még több megbízható forrás is.

2020. nov. 16. 11:13
 8/13 KZitus ***** válasza:
55%

Szia

Sokszor kiírták már ezt a kérdést, ez arra mutat mennyi sok embert foglalkoztat a halál után mi van? Többféle választ kaptál, a kérdésed alatt neked is megvan a magad elképzelésed.A Biblia megadja a választ, de Isten engedi, minden ember szabadon döntse el, elfogadja-e?

1Mózes 2:7 "És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő emberré."

1Mózes 3:19 "Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból lettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”

Prédikátor 9:5,6,10 "Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben sem, ami a nap alatt történik. Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség."

Szemléletesen: [link]

2020. nov. 16. 12:23
 9/13 anonim ***** válasza:
29%
Halál után a létige nem használható.
2020. nov. 16. 14:39
 10/13 anonim ***** válasza:
74%
Mivel rengeteg vallás és filozófiai nézet van,és mindegyiknek eltérő a véleménye,ezért száz százalékosan soha nem lehet megmondani,vagy hiszel valamelyiknek,vagy létrehozol egy egyéni nézetet amiben hiszel,aztán halálod után megtudod hogy bejött-e avagy nem...
2020. nov. 16. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!