Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten Jézust a halálra...

Ha Isten Jézust a halálra teremtette, akkor miért nem ölték meg már a jászolban a pásztorok?

Figyelt kérdés

2020. nov. 9. 01:14
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Vajon a bűn csak értelmezés kérdése? A számtógépen tárolt információnak is csak akkor van értelme, ha valaki feldolgozza. Nem tud bűnt tárolni.

Ha a gondolkodásunk nem változik, hogyan szabadulhatnánk meg a bűnöktől?

Hogyan törölte el Jézus halála a bűnt? Vagy csak legalizálta?

2020. nov. 9. 01:21
 2/14 anonim ***** válasza:
89%

Ekkora marhaságot!

Jóságos Isten!

2020. nov. 9. 01:26
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

Nem gondolom, hogy a kérdésben leírtakat komolyan gondoltad, de azért válaszolok, hogy ha esetleg fennmaradna ez a "teológiai remekmű", legyen, aki valamelyest tisztába teszi a dolgokat.

Isten Jézust azért teremtette, hogy megváltsa az emberiséget, amihez be kellett járnia azt az utat, amit bejárt. Elméleti síkon ha a pásztorok megölték volna, akkor nem teljesíthette volna be a küldetését és a halála hiába való lett volna.

"Vajon a bűn csak értelmezés kérdése?" - Igen, de ezzel nem mondtál sok újat, hogy mi a bűn, illetve mit tekinthetünk annak államjogi és etikai kérdés. A nyugat-európai ember a keresztény éthoszt tette magáévá, ez határozza meg a bűntudatunkat. Más vallási rendszerekben és más kultúrákban más bűnök (is) vannak, bár akadnak "univerzális alaptételek".

"Ha a gondolkodásunk nem változik, hogyan szabadulhatnánk meg a bűnöktől?" - Ezt a feltevést nem teljesen értem, az ember gondolkodása változik, legalábbis változhat.

Jézus halála nem "eltörölte a bűnt", hanem megváltotta az emberiséget AZ EREDENDŐ BŰN alól. Ez azt jelenti, hogy azóta minden ember bűntelenül ("tiszta lappal") születik és rajtunk múlik, hogy milyen életet élünk. Bűnözni ugyanúgy bűnözhetünk, mint annak előtte, persze keresztény szempontból "illegálisan".

2020. nov. 9. 02:02
 4/14 A kérdező kommentje:

Az, hogy az eredendő bűntől váltott meg már mindjárt sokkal normálisabban hangzik.

"Isten Jézust azért teremtette, hogy megváltsa az emberiséget, amihez be kellett járnia azt az utat, amit bejárt."

Miért kellet, milyen utat?

Akkor ha jól értem kellett valaki, aki minden bűnnek ellenáll és Istennek engedelmes mind halálig?

A kérdés, hogy miért kellett?

Miért nem mondta azt Isten, hogy jól van te nem ettél a fáról...hogy eredt rám a bűn?

Az a bűnöm, hogy embernek születtem?

2020. nov. 9. 03:26
 5/14 anonim ***** válasza:
78%

Azt még hozzá kell tenni, hogy Isten igazsága szerint a bűn büntetése, zsoldja a halál. Isten senkivel nem kivételezik.

Azonban Krisztus mindenkiért meghozta saját maga halálának azt az álfozatát, hogy mindenkinek megadja a lehetőséget, hogy kiváltson minket a halálból.

Ezért Megváltó. Bűneinkért ugyan meghalunk, de utána mégis élhetünk. Ez nem automatikus, alapfeltétel hinni Krisztus által Istenben.

Tehát aki hisz üdvözül. És bár ideig óráig a zistitótűzbe is kerülhet, de onnan kiváltja Krisztus. Mások elkerülik, és egyenesen a mennyországba kerülnek.

A mennyországba a meghívás mindenkinek szól.

2020. nov. 9. 03:34
 6/14 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát meghalunk, de a feltámadáson a lényeg. Azt még mindig nem értem, hogy nekem ehhez mi közöm van (eredendő bűn), de így már el tudom fogadni a választ.
2020. nov. 9. 03:41
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi a normális válaszakot, és azt hogy ilyen hamar válaszoltatok...de ilyen későn hogy-hogy nem alszotok?
2020. nov. 9. 03:43
 8/14 anonim ***** válasza:

"Miért kellet, milyen utat?"

Isten az Ótestamentumban szövetséget köt Izrael népével (a teljes zsidósággal), amelynek a lényege, hogy ha betartják a tanításait, akkor üdvözülhetnek, a mennybe juthatnak.

Az Újszövetség lényege (a már említett eredendő bűn alóli megváltáson túl), hogy a zsidósággal kötött szövetséget Jézus kiterjeszti a teljes emberiségre. Már nem kell, hogy a 12 törzs valamelyikének tagja legyél, ha elfogadod a jézusi tanításokat, kereszténnyé válhatsz. Ezért nevezik a 4 evangélista könyvét evangéliumnak (örömhírnek), mert elhozza a "korlátlan" üdvözölés (és megváltás) hírének örömét.

Út alatt az életútjára gondoltam, fel kellett cseperednie, át kellett adnia a tudását és meg kellett halnia, csak így válthatta meg az emberiséget.

Azért ez nem ilyen egyszerű. Jézus kétlényegű volt, egyszerre isteni és emberi. Mint minden ember ő is elbizonytalanodott és félt (vért izzadott és a halála előtt felkiáltott: "Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?") Jézus magatartásában szerintem az a legizgalmasabb, hogy felül tudott emelkedni a saját emberiességén, hogy beteljesíthesse a sorsát, nem egy egyszerű engedelmes "báb" volt, minden kérdés és kétely nélkül.

A bűn úgy eredt Rád, hogy a születésedkor "automatikusan" birtokába kerültél a jó és a rossz tudásának. Ennek megszerzésének a vétke alól kellett a felmentés, úgy gondolom.

2020. nov. 9. 04:25
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként - hogy kicsit kijavítsam magam - Rád már nem vonatkozik az eredendő bűn, Neked már "semmi közöd" sincs hozzá, mert megváltottak alóla. :)
2020. nov. 9. 04:32
 10/14 anonim ***** válasza:
47%

A csecsemő nem bűnös, hanem örökletes hajlamot örökölt.

1993_ban felmérés született, a férfiak harminc százaléka gyilkolás rá hajlamos gént örökölt.

Attól még nem mindegyikük ölt, nem bűnös. Más a bűn és az áteredő bűn.

Teológiai szempontból Ádám Éva örök életre született, de elvesztett bűnbeesésével, és a halálbüntetést örökbe adta az emberiségnek.

A tudás Fája megismerése, eltávolitja az emberiséget Istentől, és ez ma is igaz, hiszen sokan tudományos bizonyítékot várnak Isten létezésére.

2020. nov. 9. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!