Igaz,hogy Mária szűz maradt a szülése után,az egyház imája szerint"asszonyunk szűz Mária Istennek szent anyja....."?
Második Törvénykönyv 5,5
"Én voltam abban az időben a közbenjáró, s a közvetítő az Úr között és közöttetek, hogy tolmácsoljam nektek az ő igéit, mert ti féltetek a tűztől, s nem mentetek fel a hegyre."
Jób 33,22-24
Lelke a sírveremhez közeledik, és élete a halálthozókhoz. De ha közbenjár érte egy angyal, csak egy az ezer közül, hogy hírül adja az embernek kötelességét, megkönyörül majd rajta és mondja: „Engedd őt szabadon, hogy ne szálljon a sírverembe, megtaláltam már, amiért neki kegyelmezzek.”
Szám 21,7-9
Ennek láttára a nép Mózeshez járult, s megvallották: „Vétkeztünk, amikor zúgolódtunk az Úr ellen és te ellened. Járj közben értünk az Úrnál, hogy vigye el ezeket a kígyókat rólunk!” Mózes tehát közbenjárt a népért. S az Úr így válaszolt Mózesnek: „Csinálj egy tüzes kígyót, s erősítsd egy póznára. Akit marás ért és rátekint, életben marad!” Mózes tehát csinált egy rézkígyót és egy póznára tette. Akit megmartak a kígyók, de föltekintett a rézkígyóra, az életben maradt.
Róm 8,26
Gyöngeségünkben segítségünkre siet a Lélek, mert még azt sem tudjuk, hogyan kell helyesen imádkoznunk. A Lélek azonban maga jár közben értünk, szavakba nem önthető sóhajtozásokkal.
Csak néhány, de Mózes mellett Jeremiásról is találtam.
31.Mindenki lehet közbenjáró,de Jézus Krisztus szintjèn senki sem.Te is most közbenjáró vagy amikor megtagadod a az"1Timoteus.2:5-öt
Az Oszövetsègi törvènyben lèvő bármilyen is legyen az elavult az Ujszövetsèg lètrejötte után.
Mert amit Jèzus megváltoztatott az az èrvènyes,Ha nem változtatott valamit az marad az Ószövetség szerint.
Újszövetségből is idéztem neked, nem csak az Ószövetségből. Egyébként Jézus mondta, hogy egy pont se veszhet el belőle, Pál apostol írta, hogy a teljes írás Istentől való.
"Mindenki lehet közbenjáró"
Most mindenki lehet vagy csak Jézus?
"Mindenki lehet közbenjáró"
Pld.Közbenjársz az ismerősödnèl,hogy a barátodnak adjanak munkahelyet.
De Isten ès ember között csak Jèzus Krisztus.
A szent szellem persze,hogy segít ha a szemèlyen van,hanem nem volna szüksèg rá.Jèzus is csak 30 èvre kapta meg.
Akin rajta van,de nem tud imádkozni a hatalmas próba alatt,segitsègire siet ès szót emel helyette Isten előtt.
"Telyes irás Istentől ihletett,írta Pál"
Akkor ma,mièrt nem tartsák a körülmetélést,állatáldozatot? stb.
Mert Jèzus az újszövetséget megszüntette,mert a Törvèny vezette őket az ujszövetséghez.
"De Isten ès ember között csak Jèzus Krisztus."
Hát akkor Mózes vagy az idézett angyalok kik között jártak közben, ha nem Isten és ember?
"A szent szellem persze"
Előbb azt írtad, hogy csak Jézus. A csak Jézus kizárja, hogy a Szentlélek is közben járjon.
"Akkor ma,mièrt nem tartsák a körülmetélést,állatáldozatot?"
A kettő teljesen más, nem ildomos keverni. Körülmetélés helyett van egyébként keresztség, állat áldozat pedig nem kell, mert Krisztus bemutatta a tökéletes áldozatot. Hát nem tudod?
"Mert Jèzus az újszövetséget megszüntette"
Miért szüntette meg Jézus az Újszövetséget? Ilyenről nem tudok, nem is értem.
"Mert Jèzus az oszövetsèget megszüntette"
Mert a keresztènysèg nincs a törvèny alatt.
"Akkor ma mièrt nem tartják a körülmetélest,állatáldozatot"
Jèzus ès az apostolok azt mondtak,hogy a szívüket kell körülmetèljèk.
"Szent szellem persze"
A szent szellem is szót emel Isten előtt mindhogy èrted is egy hittársad.
"De Isten ès ember közt csak Jèzus Krisztus"
Az elavult törvèny pèldája nem èrvènyes,mert a közvetitès a Jèzus vállán van Ő győzte le a világot a megváltás áltál.
Kezdem nem érteni ezt az egészet. Folyamatosan magadat idézted és arra reagáltál, nem arra, amit én írtam.
Mi a baj azt gondoltad extemporale ellenőrzés.
Ha nem èrted majd megtanulod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!