Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért olyan nagy baj a vallásn...

Miért olyan nagy baj a vallásnak és nektek ha két férfi így szereti egymást és egy párban vannak?

Figyelt kérdés

Én hívő férfi vagyok és szeretem Krisztust és igen templomba is járok, de valóban együtt élek egy férfival és tudom házasság előtt nem szabadna együtt lennünk de a vallás sosem engedné hogy törvényesen együtt legyünk... miért nem szerethetek valakit én is..én ettől lennék rossz ember Isten szemében?...

[link]

2020. nov. 7. 07:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
60%

"Öngól, mert a Biblia pontosan szól a homoszexualitás ellen."

Ez így ebben a formában nem igaz. Hidd el, elég jól ismerem a Bibliát, valószínűleg nálad jobban. Az egyneműek közti testi kapcsolat ellen szól, nem önmagában a homoszexualitás ellen. Míg az egyik egy állapot, amin nem lehet változtatni, addig a másik egy tett, s az emberen áll, hogy elköveti vagy sem.

2020. nov. 7. 16:34
 22/33 anonim ***** válasza:

Jézus annyit mond, hogy vannak akik születésüktől fogva alkalmatlanok a házasságra, vannak akiket az emberek tesznek azzá, és vannak akik önmagukat teszik képtelenné a házasságra a mennyek országáért.

Máté 19,3-12

3 álláspont van:

1) maga a homoszexuális irányultság is bűn, ezért szabadulni kell tőle

2) az irányultság nem bűn (nem is beszél róla a Biblia), de éljen egyedülállóként

3) megengedhető az együttélés, monogám kapcsolat

Mindenki döntsön a lelkiismerete szerint.

Vannak akik még ezen is túlmennek, és a házasság egyház általi megszentelését kérik meleg kapcsolatra. Illetve gyerekek örökbefogadása. Utóbbinál viszont felmerül, hogy egy gyereknek is vannak jogai, és joga van mindkét nem szerepmintáihoz, az egészséges fejlődés miatt.

2020. nov. 7. 21:02
 23/33 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy erkölcsileg nem rosszabb ember egy homoszexuális egy heteroszexuálisnál! Egyetértek kérdezővel, amennyiben más fogyatékossághoz hasonlítja a melegséget (amiért nem tehető felelőssé).

"Isten férfinak és nőnek teremtette..." az igaz, de anno egészségesnek is eredetileg az embert. Viszont jelen világunkban sok betegség, fogyatékosság van.

2020. nov. 7. 21:10
 24/33 anonim ***** válasza:
53%

20-as Cicanacis

"igenis felháborító, hogy nekem már utálni sincs jogom azt, amit akarok, mert majd ti, a nagy liberálisok megmondják, hogy mitől szabad hányni és mitől nem! A saját, szabad akaratom és jogaim veszitek el! Tehát egy homo nyugodtan piszkálhat engem, de én nem mondhatom megadta, amit érzek! Szép. Nem homofóbia van, hanem hetero üldözés lassan."

Egyet tisztázzunk: azt utálsz magadban, akit akarsz.

De a homoszexuálisok hátrányos megkulonboztetését, gúnyolását, verbális, érzelmi vagy tettleges bántalmazását az ország torvényei tiltják, és eloírják, hogy egyenjogúként kell veluk bánni.

Vallásszabadság is van, de jogállamban a vallások eloirásai nem írhatják felul az állam hatályos torvényeit.

Tehát utálkozni jogod van. Azt nyilvánosan kifejezni, hogy hánynod kell a homoszexuálisoktól, már nincs.

Képzeld el, hogy amit írtál, egy osztrák mondja az Ausztriában dolgozó magyarokról, akiktol "hányni van kedve", és koveteli a jogot, hogy ezt bármikor kimondhassa. És lassan a becsuletes, tiszta veru osztrákokat nem védi meg senki.

Mi a kulonbség?

2020. nov. 8. 05:18
 25/33 anonim ***** válasza:
64%

22-es

"Vannak akik még ezen is túlmennek, és a házasság egyház általi megszentelését kérik meleg kapcsolatra. Illetve gyerekek örökbefogadása. Utóbbinál viszont felmerül, hogy egy gyereknek is vannak jogai, és joga van mindkét nem szerepmintáihoz, az egészséges fejlődés miatt."

1. sok orszagban sok kereszteny felekezet megszenteli a melegek hazassagat (illetve ossze is adja a meleg parokat).

2. ugyanigy nagyon sok helyen fogadhatnak orokbe gyermekeket melegek.

A gyermekeknek nincs joguk "mindket nem szerepmintaihoz, az egeszseges fejlodes miatt", ilyen torveny nincs. (Gondolj bele, mivel jarna, ha lenne...)

Finnországban most egy olyan 34 éves no a miniszterelnok, akit egy leszbikus pár nevelt fel. Teljesen egeszsegesen kifejlodottnek latszik (és férjnél van). Ugyanott egy meleg ferfi a kulugyminiszter, aki evek ota egy ecuadori ferfival el hivatalos parkapcsolatban (es nehany eve bekerult az elnokvalasztasi dontobe). Ugyanott az evangelikus allamegyhaz puspokei a kormanytagokkal egyutt vonulnak fel a Pride-on. Ugyanott nyiltan homoszexualis lelkeszek vannak, egy nyiltan transznemu. Ez az orszag evek ota kb. az elso harom hely valamelyiken all "a vilag legboldogabb orszaga" kategoriaban.

Ez nem "bezzegezesbol" mondom, csak egy masik nezopont-lehetoseget mutatok.

2020. nov. 8. 05:46
 26/33 anonim ***** válasza:
38%

25-ös és miért kötelező egyetérteni azokkal az egyházakkal, ahol áldást adnak a meleg házasságra?

A világban elfogadott az abortusz is, illetve ha valaki háromszor-négyszer házasodik. Miért kellene ezt helyeselnie az egyháznak? A keresztényeknek nem a világ véleményét kell követni.

Félreértés ne essék, csak keresztényekre érvényesek a keresztény életvitel szabályai, a nem keresztényektől nem várható el, hogy aszerint éljenek. Nem rosszabb ember egy homoszexuális egy heteroszexuálisnál.

Mellesleg érintett vagyok a kérdésben, és 22-esben leírt 3 álláspont közül a 2) at tartom helyesnek. Mindezt a valóság és az Újszövetség szellemisége figyelembevételével alakítottam ki. Cselekedjen keresztényként mindenki, lelkiismerete szerint, átgondolva Jézus tanításait.

2020. nov. 8. 10:58
 27/33 anonim ***** válasza:

Két érdekes írás a témában (angol nyelvű):

A "Third Way" approach

[link]

Pope Francis indicates support for same-sex civil unions

[link]

2020. nov. 8. 15:48
 28/33 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Olvasd el a válaszom.

Nem tudom miről beszélsz. Egy vallásnak sem, es nekem sem bajom, pedig én minden vallást képviselek.

Te a nagyon fejletlen emberek egy részéről beszélhetsz, de annak nem tudom mi köze a vallásokhoz vagy istenhez.

2020. nov. 9. 20:30
 29/33 anonim ***** válasza:
Nekem nem baj. A vallásnak viszont azért, mert szembemegy az egész teremtéssel.
2020. nov. 10. 21:38
 30/33 anonim ***** válasza:

18 - Kérdező:

Hogyan, miben is "áll a tudomány mellettetek" a genetikai eredetben?

2020. nov. 18. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!