Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért olyan nagy baj a vallásn...

Miért olyan nagy baj a vallásnak és nektek ha két férfi így szereti egymást és egy párban vannak?

Figyelt kérdés

Én hívő férfi vagyok és szeretem Krisztust és igen templomba is járok, de valóban együtt élek egy férfival és tudom házasság előtt nem szabadna együtt lennünk de a vallás sosem engedné hogy törvényesen együtt legyünk... miért nem szerethetek valakit én is..én ettől lennék rossz ember Isten szemében?...

[link]

2020. nov. 7. 07:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
59%

Nem értelek Téged kedves Kérdező. Valamiért nem tudod, vagy nem akarod elfogadni, megértnei, hogy itt, nem "vallásokról van szó.

Nem a "vallásnak" baj".

Egyenesen ellene megy az Isten által felállitott természetes erkölcsi alapelveknek. Isten nem hagyja jóvá, és nem is támogatja, nem nézi el ezt az életformát. Felszólit mindenkit, hogy változtasson a gondolkodásán, és az életén, és hozza összefüggésbe azt Isten elvárásain.

A Biblia Isten üzenete az embereknek, minden embernek kivétel nélkül.

Ehhez vagy alkalmazkodunk, vagy nem. Ez alapján fogunk elbirálásban részesülni.

Isten nem fogad el olyan áldozatot, ami nem tiszta módon történik, és attól sem fogadja el, aki tisztátalan szokások és életek rabja.

2020. nov. 7. 11:10
 12/33 anonim ***** válasza:
32%
11es. Meg jo hogy nemi identitas nem dontes kerdese. Azaz isten teremtette max ugy az embert. De akkoor kuldheti e pokolra az a kerdes.
2020. nov. 7. 11:13
 13/33 A kérdező kommentje:
12. Rengeteg meleg férfi akart hetero lenni, pszichológus járt, felesége lett stb.. és mégis tönkre ment a házassága, képtelen volt heteró lenni. Volt olyan is aki emiatt diliházban végezte, szóval biztos vagyok benne hogy ez nem döntés kérdése hanem Isten akarta hogy melegnek szülessen úgy mint hogy valaki láb nélkül születik
2020. nov. 7. 11:20
 14/33 anonim ***** válasza:
27%

Tévedés, Isten nem teremtetett senkit olyannak, ami ellene megy a saját felállitott törvényeinek.

Ezért ha valaki elkövet egy helytelenséget, akkor nem Isten teremtésének következménye, hanem a személy egyéni döntése, vagy akarata, ami lehet egy rossz életforma Pszihés következménye.

Isten tökéletesnek teremtett mindent. Ezért nem vádolhatod Istent azzal, hogy Miatta lett olyan amilyen.

Isten személye elleni támadás és vétek ilyet állitani.

2020. nov. 7. 11:23
 15/33 anonim ***** válasza:
55%

12-es.

Nem 11-es vagyok, de szeretnék erre válaszolni.

Tegyük fel mérhetetlen vágyat érzel arra, hogy nőket erőszakolj meg.

Megteszed? Természetesen nem, mert rossz.

A homoszexualitás is egy bűn a Biblia szerint. Lehet, hogy érzel rá késztetést, de mivel rossz, nem teszed meg.

Mára a társadalom által ez a dolog elfogadottabb, emiatt aki nem kereszteny, nem fogja érteni mi a baj ezzel, de aki keresztény, az is gyakran nehezebben érti meg, mert kicsit a neveltetésünkben megkapjuk hogy ez teljesen normális, és el kell fogadni.

De Isten nem úgy teremtett meg minket, hogy ez az legyen.

Ettől független nem ítélek el senkit, aki így el, engem ugyan nem zavar.

2020. nov. 7. 11:25
 16/33 anonim ***** válasza:
47%

13.

Te jó ég....

Miket nem mondassz. Hogyan akarhat valamit Isten ami a saját természetes elrendezése ellen beszél. Már ne haragudj de ilyet állitani a tökéletes szent Istenről állitani, nem normális.

Látszik, hogy nem ismered, és Fogalmad sincs Isten személyéről, és gondolkodás módjáról, olyanokkal vádolod, amihez köze sincs.

2020. nov. 7. 11:27
 17/33 anonim ***** válasza:
74%

Tehát ha te meleg akarsz lenni, akkor az leszel? Vagy szerinted hogy működik? Egyáltalán miért akarna bárki homoszexuális lenni, amikor ennyi gyűlölködést kell átélnie élete során? Felmerül bennem a kérdés, hogy normális vagy?

Ha mondjuk egyik gyerekedről kiderül, hogy meleg, akkor te cseszted el, esetleg ő akart azzá válni?

Egyébként a szexuális gerjedelem nem döntés kérdése. Ha neked valaki megtetszik, akkor nem azért tetszik meg, mert te azt akarod. Tudom, hogy jehovás vagy, de ennyire nem kéne, hogy buta legyél.

2020. nov. 7. 11:34
 18/33 A kérdező kommentje:
Jézusom... akkor egy pszichés beteg, amiről már igazolódott hogy genetikai eredetű azt ki akarta? ugyanis sokszor az is saját törvénye ellen megy, de ott van akár egy testi hiba, hogy pl lábai nincsenek az is életképtelen lesz... azt ki akarta miért lett olyan? Ezeket ha nem Isten akarta akkor a Sátán és a Sátán miatt lesz valaki beteg vagy más... de egy biztos ő erről nem tehet... tudom hogy a tudomány a hit vallás ellensége de szerencsére a tudomány most mellettünk van...
2020. nov. 7. 11:57
 19/33 KZitus ***** válasza:
68%

Szia

"....baj a vallásnak és nektek..."- nem jól közelíted meg ezt a dolgot. Mélyen Istenben hívő ember vagyok, de sem a vallásomat, sem engem nem zavar az, amit mások ilyen téren tesznek, amiről írtál. A "baj" okát, és meghatározását nem ránk bízta Isten. Ezt Ő fogalmazza meg, azután minden embernek lehetősége van arra, hogy elfogadja ezt, vagy elutasítja.

De...Jehova határozza meg, hogy mely cselekedetek helyénvalóak, és melyek helytelenek. Ő az, aki „minden titkos dologban ítéletre hoz elő mindenfajta tettet, hogy az jó-e vagy rossz” Prédikátor 12:13, 14. Isten ezenkívül minden egyes emberrel annak cselekedetei szerint fog bánni ("Az odaadó szeretet is a tiéd, ó, Jehova, mert te megfizetsz mindenkinek a cselekedetei szerint." Zsoltár 62:12). Ez, és különösképpen a Jehova Isten iránti szeretetünk, alapos indok arra, hogy kerüljük a helytelen cselekedeteket, és hogy olyasmiket tegyünk, amik kedvesek a szemében.

1János 5:3 "Mert ha szeretjük Istent, megtartjuk a parancsait. A parancsai pedig nem megterhelőek,"

János 3:20, 21 " Mert mindenki, aki gonosz dolgokat tesz, gyűlöli a világosságot, és nem jön a világosságra, nehogy lelepleződjenek a tettei. De aki azt teszi, ami igaz, az a világosságra jön, hogy nyilvánvalóvá legyen, hogy a tettei összhangban vannak Isten akaratával.”

Nem tudom mennyire vagy vallásos, vagy keresztény, de a Galata 5:19–21; Efézus 5:3–14; 1Péter 4:3- ben leírt isteni törvények és alapelvek minden egyes embernek szól, aki éppen olvassa. De ismét csak az van, minden egyes ember a saját tetteiért felelős. Én nem leszek sem egészségesebb, sem szebb, sem fiatalabb...ha előítélettel lennék az ilyen emberek iránt, sőt akkor vétkeznék Isten ellen. Szóval ezek az indokaim, ami miatt úgy látom, nem jól közelíted meg ezt a dolgot.

2020. nov. 7. 12:44
 20/33 anonim ***** válasza:
39%

"Na pont itt mutatkozik meg, hogy ki a keresztény és ki nem. Mert aki undorodik másoktól, az nyilván nem Krisztus követője. "

Öngól, mert a Biblia pontosan szól a homoszexualitás ellen.

"Ugyanúgy, mint ahogy te jogot formálsz arra, hogy majd te megmondod, mitől kell undorodni, és mitől nem"

Nem mondtam meg, ne hazudj! Soha nem írtam ki kérdést a melegek ellen és nem is megyek oda hozzájuk utálkozni! De igenis felháborító, hogy nekem már utálni sincs jogom azt, amit akarok, mert majd ti, a nagy liberálisok megmondják, hogy mitől szabad hányni és mitől nem! A saját, szabad akaratom és jogaim veszitek el! Ezt a kérdést sem én írtam ki és nem is arról szól, hogy jaj jaj a melegek de undorítóak! Hanem ellenkezőleg! Tehát egy homo nyugodtan piszkálhat engem, de én nem mondhatom megadta, amit érzek! Szép. Nem homofóbia van, hanem hetero üldözés lassan. Aki nem hajlandó másik lyukat is elfogadni, az már egy szar ember.

2020. nov. 7. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!