Miért olyan nagy baj a vallásnak és nektek ha két férfi így szereti egymást és egy párban vannak?
Én hívő férfi vagyok és szeretem Krisztust és igen templomba is járok, de valóban együtt élek egy férfival és tudom házasság előtt nem szabadna együtt lennünk de a vallás sosem engedné hogy törvényesen együtt legyünk... miért nem szerethetek valakit én is..én ettől lennék rossz ember Isten szemében?...
Hívő vagyok és nem zavar, szóval ne általánosíts. Felőlem az utcán is járhattok kézen fogva, akkor se fogok szólni egy mukkot se, mert sok hetero párt is látok így. Semmivel se másabb. Az erősen homofób emberek maguk is melegek vagy biszexek általában.
Ettől függetlenül, a szexuális kapcsolat köztetek nem lesz tiszta Isten előtt.
Nem baj.
Csak valahogy nem természetes.
Az hogy ki kit szeret nem irányítható.
Egyáltalán nem baj, nem különösebben zavar.
Viszont magát a keresztény vallást, illetve Istent zavarhatja. (Emiatt némely vallásos embereket is akár.)
Hiszen a Bibliában bűnként van megfogalmazva.
3Móz 20,13
"És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok."
"Róm 1:27 Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésüknek méltó jutalmát elvevén önmagukban."
"3Móz 18:22 Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: utálatosság az."
Isten férfit és nőt teremtett egymásnak.
Természetesen egyéni döntésed, ha máshogy teszed a dolgokat, és tiszteletben is tartom.
Kár, hogy azt hiszitek, hogy a Biblia miatt undorodunk tőle. 😐
Biblia nélkül is gusztustalannak látom és még mindig nem kaptam arra választ, hogy hogy jön bárki ahhoz, hogy megmondja nekem, hogy mit kell elfogadnom és mi az, aminek tetszeni kell nekem? Én pedig erre várok választ.
Na pont itt mutatkozik meg, hogy ki a keresztény és ki nem. Mert aki undorodik másoktól, az nyilván nem Krisztus követője. Krisztus senkitől se undorodott. Természetesen senki se mondhatja meg, hogy neked mi tessen és mitől undorodj, de messze vagy Krisztustól, mint Mekka Jeruzsálemtől (direkt költöttem át kicsit a szólást).
"hogy jön bárki ahhoz, hogy megmondja nekem, hogy mit kell elfogadnom és mi az, aminek tetszeni kell nekem? Én pedig erre várok választ."
Ugyanúgy, mint ahogy te jogot formálsz arra, hogy majd te megmondod, mitől kell undorodni, és mitől nem.
Fogadd el, hogy ha két ember szereti egymást (és ezt nem akarják senki másra ráerőltetni), akkor te is tartsd meg a saját undorodat, gyűlölködésedet saját magadnak, és ne akard másra ráerőltetni.
Ameddig az ő magánügyük, hogy szeretik egymást, addig legyen a te magánügyed, hogy ez tetszik neked vagy nem.
Persze egészen más kérdés, ha valaki társadalmi "eseményt" csinál abból, hogy milyen szexuális beállítottságú. Ekkor már ő sem magánügyként kezeli, hanem (sokszor eléggé provokatív módon) mások előtt hivalkodik vele. Ekkor viszont ne lepődjön meg, ha szembe találkozik azzal, hogy ez sokaknak nem tetszik, és nem tartják elfogadhatónak.
Én a tolerancia, vagy az elfogadhatóság határát nem a szexuális irányultsághoz kötöm, sokkal inkább annak a provokatív megnyilvánulásaihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!