Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény vallás szerint,...

A keresztény vallás szerint, a kegyes hazugság vagy az elhallgatás is bűn?

Figyelt kérdés

Kegyes hazugság alatt azt értem, ha például odajönne hozzám egy kövér és csúnya lány és rákérdezne, hogy "Kövér vagyok?", "Csúnya vagyok?" stb., és én erre azt válaszolnám, mert nem akarom megbántani, hogy "Nem az.", vagy hasonló szituációkat.

Elhallgatás alatt pedig azt értem, hogy például csináltam valamit, ami nekem rossz lenne, ha megtudná az a bizonyos illető és nem kérdez rá, viszont önként nem mondom el neki, így nem is hazudok.

Ez bűnnek számít?

2020. nov. 4. 15:43
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Nem
2020. nov. 6. 13:13
 32/36 anonim ***** válasza:
Önmagában semmi sem bűn. Helyzetfüggő. Attól függ, miért csinálod.
2020. nov. 6. 20:19
 33/36 anonim ***** válasza:

28-as

Félreérted...

vagy félre magyarázod.

.. mármint ha 27-re reagáltál.

A megítélés fordított.

Azt értsd amit Jézus mond:

19. Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának.

Tehát az "igazság" csak az abszolút szerint értelmezendő.

Azaz Isten törvénye mentén (21.)

ami nem más mint Jézus tanítása(i). Az evang. itt nem földi törvényekhez mér!

Ahol épp istentelenül jár vki, ott nem te vagy az aki a sötétbe bújkál.

És nem én teszek a sötétség, hamisság, hazugság fogalmak közé egyenlőségjelet. Idéztem.

2020. nov. 9. 00:57
 34/36 Blackice75 ***** válasza:
A gyerekek felé a télapó is egy hazugság , meg a jézuska is, sőt hatalmas "kegyes" hazugságok!!!
2021. márc. 20. 22:47
 35/36 anonim ***** válasza:

34-es

Igen, a télapó hazugság. De mitől kegyes? Egyszerű üzleti fogás itt, ahol nics hagyománya. Kérdezném, miért keverted ide? Csak nem kevered a Mikulással?

Számodra hazugság Jézus, mert még most sem érted tanítását, és a karácsony jelentését. Talán mert valaki hamis képet festett neked róla.

2021. ápr. 6. 15:01
 36/36 Blackice75 ***** válasza:
2021. ápr. 10. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!