A keresztény vallás szerint, a kegyes hazugság vagy az elhallgatás is bűn?
Kegyes hazugság alatt azt értem, ha például odajönne hozzám egy kövér és csúnya lány és rákérdezne, hogy "Kövér vagyok?", "Csúnya vagyok?" stb., és én erre azt válaszolnám, mert nem akarom megbántani, hogy "Nem az.", vagy hasonló szituációkat.
Elhallgatás alatt pedig azt értem, hogy például csináltam valamit, ami nekem rossz lenne, ha megtudná az a bizonyos illető és nem kérdez rá, viszont önként nem mondom el neki, így nem is hazudok.
Ez bűnnek számít?
22
Isten egységesen és szervezetten vezette és vezeti azokat akik szeretik Őt, ez mindig is, minden időben igy volt, és lesz is. Ezért egyféle információt közöl, és egy egységes útmutatást ad, minden embernek akármelyik nemzetbe is legyenek most még.
Bizonyiték:
Jehova tett igéretet arra, hogy Ábrahám vonalán születik meg a megváltó, aki minden nemzetben élők javát fogja szolgálni. Isten nem nacionalista, és nem emel egyetlen nemzetet a másik főlé. Isten soha nem volt részrehajló, mindenkit elfogad, aki közeledik hozzá.
A teljes irás, kizárólag a Biblia tartalma, a 1Mózes könyvétől, a Jelenések könyvéig. Ebben leirja a kezdetet, és azt hogy amit az első ember elrontott, hogyan fogja helyreállitani, és a szándékának érvényt szerezni. Ebben senki nem tudja meggátólni, és minden úgy van és történik, ahogy Ő eltervezte.
A vallások sokfélesége nem egységet teremt hanem széthúzást, és erre nem adja áldását.
"Istennél nincs kegyes hazugság. Minden hazugság bűn, aki ezt kicicomázza, az téved"
+
"Ha ismered a hazugság eredetét, akkor azt is megérted hogyan tekint Isten arra, ha az ember hazudik. Azt a fogalmat,"kegyes hazugság", az ember találta ki."
Szóval a Biblia téved, az ember találta ki? Ezt olvassátok el: [link]
Sajnos a probléma nállad is a "hallással", és a figyelemmel van.
Gondolkozz el azon amit irtam a korábbiakban. S Talán megérted, TALÁN.
János 3.
19. Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának.
20. Mert minden, a ki hamisan cselekszik, gyűlöli a világosságot és nem megy a világosságra, hogy az ő cselekedetei fel ne fedessenek;
21. A ki pedig az igazságot cselekszi, az a világosságra megy, hogy az ő cselekedetei nyilvánvalókká legyenek, hogy Isten szerint való cselekedetek.
A szólás is cselekedet.
A bűn szót nem erőlzetném. Azt kell csak belátni, hogy minden hamissággal magadnak ártasz, mert az mind egy-egy lépés el Istentől.
Szóval szerinted a sötétség, hamisság, hazugság fogalmak közé egyenlőségjelet lehet tenni? Ez elég érdekes következtetéseket vonna maga után...
Szerinted aki a Holokauszt idején zsidókat rejtegetett, vagy 1945-ben elrejtette az orosz katonák elő a tizenéves lányát, az nem hazudott? Ha bekopogtak és megkérdezték, hogy vannak-e itt zsidók, és azt mondta, nincsenek, akkor ez nem hazugság volt? Hanem mi? Akik ezt tették, azok a sötétség és hamisság útján jártak? Ha betör hozzád egy fegyveres rabló, és azt kérdezi milyen értékek vannak itthon, akkor tételesen felsorolod neki minden értékedet? És ha azt mondod, hogy csak ez a 8000 Ft készpénz van, miközben az egyik fiók aljában ott van a több milliót érő családi ékszer, akkor ez nem hazugság? És ettől úgy fogod érezni, hogy a sötétség és gonoszság útjára léptél?
Vagy hogy kevésbé drasztikus, de nem kevésbé jellemző példát hozzak, a nagymamád szeretettel neked ajándékoz mondjuk egy pulcsit, ami szerinted csúnya és kényelmetlen is, és tudod, hogy soha nem fogod felvenni, akkor ezt így megmondod neki? Mert szerinted ez az igazság és világosság útja? Ha pedig azt mondod neki, hogy tetszik és legközelebb, amikor hozzá mész, fel is veszed, az nem hazugság? Ha nem az, akkor mi?
Ismered a Bibliából a jerikói Ráháb történetét? Ő hazudott, hogy megmentse az izraelita kémeket.
ISten megjutalmazta tettét, amikor lerombolta Jerikó falait, mindenki más meghalt, csak Ráháb menekült meg.
Tehát a Bibliából tisztán látszik, hogy cél szentesíti az eszközt, nemes célért lehet hazudni, sőt kell is.
Én nem vagyok zsidó és nem is érdekel más vallás szabályozása... Engem a kereszténység érdekel!
19.-nek, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!