A kereszténység hogy viszonyul az abortuszhoz?
Nem olvastam el a hozzászólásokat, csak e legutóbbi ütött szemet és erre reagáltam. Tehát a hivatkozott részt se láttam, így azt se olvastam el.
Viszont ahogy most elolvastam, ott nem igazán magzatelhajtásról van szó, inkább csak egy kicsit barbárnak tűnő istenítéletről. De egészen biztos vagyok benne, hogy néhány szó kimondásával nem lehet magzatelhajtó italt készíteni sima vízből. Még akkor se, ha egy kevés port beleszórnak, amit egyébként is folyamatosan belélegez az ember. Ezért írtam, hogy barbárnak *tűnik*, mert lényegében előre tudható az ítélet kimenetele.
Segítek akkor, mert az elolvasása után működött nálad a kognitív disszonancia.
"17 Vegyen a pap egy cserépedénybe szent vizet, azután vegyen a pap a hajlék földjén levő porból, és tegye a vízbe."
""belehatol az az átokhozó víz, keserves fájdalmat okozva, megdagad a méhe, és koraszülővé válik a medencéje."
Te meginnád a vízben oldott koszt? Megitatnád egy várandós asszonnyal? Tudod milyen vegyi anyagok lehetnek a földben amik nem csak vetélést okozhatnak, hanem más károkat is?
"Az az asszony átkozott lesz népe között."
Mikor ebben barbár istenítéletet látsz, magát a Bibliát írod le. A Szentírás törvénye szerint tehát lehet abortuszt végezni, ha a férje úgy kívánja. Sőt, a várandós asszonynak ezt tűrnie kell, ha magától vetél el vagy a megivott kosz okoz neki kárt, akkor a többi ember megvetésével kell együtt éljen élete végéig.
Nap, mint nap olyan vizet iszol, csak kevesebb benne a kosz mennyisége. Viszont ha meglátnál egy nagyobb víztározót belülről (én láttam), akkor lehet meg se innád.
Ráadásul gondolj bele, hogy az eleve "tiszta" víz milyen lehetett 3000 éve, vagy 3500 éve, mert amit linkeltél, abból a korból származik. Hidd el, attól is kis portól semmivel se lett koszosabb szinte.
Elolvastam a Mózesi részt.
Hol olvasod benne hogy várandós az asszony?
Ezt én sehol nem találtam benne.
És igen, legyek "romantikus"!
Ézsaiás 44/2
"Így szól az ÚR, a te Teremtőd és Alkotód, az, aki anyád méhétől fogva megsegít"
Érted nem kikapar , segít
A magukat kereszténynek valló emberek (elsősorban a férfiak) általában abortuszellenesek. Ha a férfiak szülnének, akkor másképp kellene értelmezni a Szentírást.
34: mi értelme vetélést okozó mocsokkal itatni egy nőt, aki megcsalta a férjét (a férje szerint), de nem hord a szíve alatt egy magzatot?
33: a baktériumok, paraziták, vírusok többezer évvel ezelőtt is okoztak súlyos betegséget és halált. Nem tudom miért állítod, hogy akkor ez másképp lett volna. Történelmi tény, hogy az emberek korábban sem élték túl ezeket gyógyszerek hiányában.
A Biblia istene népeket mészároltatott le már megszületett gyerekekkel együtt. Bár a Bibliában mindenre találni valamit, és az ellenkezőjére is, nem fogtok találni egyetlen idézetet sem arra, hogy a meg nem született magzatnak speciális jogai lennének. Mert abban a korban a gyerekek sajnos gyakran haltak meg fiatalon, másképpen tekintettek rájuk (még Mikszáth is írt erről a témáról).
34: Ézsaiás 44.2 nem arról szól, hogy az anyaméhtől számítana valaki embernek, hanem azt hangsúlyozza ki, hogy az Isten a kezdetek kezdetétől segíti Jákóbot. (Szerintem ezt te is tudod, csak ezt dobta ki neked a kereső a "méh" szóra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!