A kereszténység hogy viszonyul az abortuszhoz?
"melyik agyalágyult"
Dél-Amerikában még sok helyen ez a szemlélet. Követik a Bibliát, szó szerint.
Az erőszakolót nem átkozták ki - csak az orvost, aki megmentette a fiatal lány életét.
""Isten gyilkosságnak tartja egy megfogant élet megszüntetését."
ezt honnan tudod?"
Logika. Egyszerűen kikövetkeztethető
Itt te tévedsz, ebben egészen biztos vagyok. Ha az anya élete a magzat abortálásával menthető meg, akkor végrehajtható.
Nem, nem hajtható végre akkor SEM!
Ez teljesen világosan így van a kereszténységben, legfeljebb nem tartják be.
De mondom: emiatt már átkoztak ki keresztény orvost. Nyilván egy mezei pap nem tehet ilyet, ezt komoly egyházi méltóság tette, megfelelő egyházi eljárás után.
Sajnos ez a vallás ilyen.
Tessék:
"Az anya megmentése eszerint csak az ún. indirekt abortusz útján, a kettős hatás elvének megfelelően történhet: lehet olyan beavatkozást végezni, amely nem közvetlenül a magzat életét oltja ki, hanem az anyát gyógyítja, de amelynek várható – bár nem kívánt – mellékhatásaként a magzat meg fog halni."
Persze lehet játszani a szavakkal, de szerintem ez egy kivétel.
"Ha egy szerencsétlen tizenéves lányt megerőszakolnak, mégis mit tegyen? Eltartani képtelen, a szülés is valószínűleg hatalmas trauma lesz számára, a gyerek, ha egylátalán megszületik, èlhetetlen körülmények közt fog felnőni, valószínűleg szükséges anyagi háttér és ami mégfontosabb, apa nélkül"
Miért kéne neki eltartania? Senki nem várja el... Adja örökbe olyannak, akinek nem lehet saját gyereke. Nagyon sokan évek óta várják. Ott szeretetben fog felnőni, apával, anyával, normális anyagi körülmények között.
Az abortusz azért bűn, mert egy megfogant életet öl meg. Hogy kicsit "polgári jogisan" fogalmazzuk: A személy elidegeníthetetlen joga az élethez való jog. Ezzel minden emberi teremtmény rendelkezik fogantatása pillanatától egészen a halálig. Akkor is, ha az a magzat erőszakból fogant. Maga a tény, maga a procedúra, amivel a magzat életét kioltják, bűn. Iszonyú nehéz helyzet, ha valakit megerőszakolnak és terhes lesz, szerintem ezt nem vitatja senki. Életkortól függetlenül, nem kell tizenévesnek lenni. Innentől kezdve nem szabad szerintem pálcát törni ekkor a nő fölött, ha tényleg emiatt választja. Lelkileg olyan súlyosan sérült, hogy mindenképp szabadulna ettől. Segítségre szorul. De ettől még maga a tény, hogy az abortusz bűn megmarad. És morálisan van különbség eközött, meg ha valaki beszívva, berúgva összefeküdt valakivel és cseszett védekezni és emiatt megy abortuszra. Azt csak zárójelben megjegyzem, hogy ez utóbbi sokkal gyakoribb, mint az, ha valakit megerőszakolnak és terhes is lesz. Szóval első körben a felelőtlen szexuális kapcsolatok mérsékelését, a megfelelő felvilágosítást, alkohol -és drogprevenciót kéne magasabb és hatékonyabb szintre hozni.
Ez a te saját személyes tapasztalatod, vagy csak hasadra ütöttél és beírtál valamit?
Mert olvastam néhány olyan valóban megerőszakolt lány történetét, akiknek veled ellentétesen segített a megszületett gyermek a tragédia feldolgozásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!