Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! A hitetlenek...

Keresztények! A hitetlenek miért akadnak ki azon, hogy Isten a szabad akarat ajándékából nem segít nekünk? Hiszen az ember a bűnös, nem Isten! Háborúk, szegénységek, járványok? Ezekért mind az ember a felelős!

Figyelt kérdés

2020. okt. 27. 23:34
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Az ateisták öltek meg hívőket.. nem olvasod?
2020. okt. 28. 02:20
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem, én nem ezt olvastam. Én azt olvastam, hogy Észak-Koreában egy Biblia birtoklásáért is koncentrációs táborba kerülhetsz. Észak-koreáról ezt érdemes tudni:

"A Nemzetközi Vallásszabadság Bizottság 2013-as jelentése szerint a kormány szorosan ellenőriz minden vallási tevékenységet, és a Kim családot dicsőítő, vallásos jellegű szélsőséges személyi kultuszt tart fenn; minden más vallást a dzsucse ideológia vetélytársának tekintenek."

[link]

Tehát nem csak a keresztényeket üldözik, hanem a minden vallás követőjét, aki nem a megszabott módon gyakorolja a vallását. És nem ateista az ország (csak hivatalosan), hanem egy vallási jellegű személyi kultusz uralkodik az országban. Értsd úgy, hogy Kim Dzsong Un, az ország vezetője, őt istenként kell tisztelni és imádni az országban. Ez minden, csak nem ateizmus.

Afganisztánban a saját családa öli meg a megkeresztelkedőket.

Afganisztán mélyen iszlamista ország, ugyanúgy ölik az atesitákat is, mint a keresztényeket.

"A 2003-as alkotmány a hatalmi ágak szétválasztásával (törvényhozó, végrehajtó és bírói hatalom) egy, az iszlámon alapuló köztársaságot hozott létre."

[link]

Szomália, az al-Shabaab terroristacsoport leöldösi azokat, akiket "kereszténygyanúsnak" gondol.

Ha rákeresel, akkor hamar kiderül, hogy az al-Shaabab egy radikális fundamentalista muszlim terroristabanda, aki az ország egy részét már a kezébe kaparintotta. Semmi közük az ateizmushoz, mellesleg biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy öldösik az ateistákat is, mint a keresztényeket (mivel az ateisták sem iszlám vallásúak), akár az afgánok.

[link]

Algéria. Az ország deklaráltan iszlám alapon működik, az ateizmust pont úgy üldözik, mint a kereszténységet.

"Algéria alkotmánya az algériai identitás alapvető összetevőiként az iszlámot, az arabságot, illetve a berberséget jelöli meg."

[link]

Szóval most újra megkérdezem tőled: hol olvastad te ki a cikkből azt, hogy ateisták öldösnek keresztényeket?

2020. okt. 28. 02:45
 33/37 anonim ***** válasza:
79%
Legalább ne magyaráznál hülyeséget. Se Hawkin, se senki más nem mondott olyat hogy a majmoktól származunk. (Legfeljebb te.) Azt mondták hogy közös ősünk van a majmokkal te sügér. Illetve azt is hogy az evolúció nem zárja ki isten létezését. Nyomi...
2020. okt. 28. 02:54
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Ja, igen, Kína lemaradt. Hát, Kína is megér egy misét.

Kína a Föld 4. legnagyobb területű országa, a top 1 népességszámmal a bolygón. A Földön ma kb. minden 5. ember kínai. Ázsia közepén fekszik, mára gyakorlatilag egy szuperhatalommá nőtte ki magát. Az USA-nak ugye ez nem igazán tetszik, érthető okokból. Ez a majom Trump meg egyfolytában piszkálja őket valamivel, persze hogy morcosak, ha a nyugatról van szó. Éppen ezért, minden olyan szervezet működését korlátozzák és felügyelik az országban, amely valamilyen módon köthető a nyugathoz, a nyugati világhoz, az USA-hoz.

Tehát nem konkrétan a keresztény vallást üldözik, hanem minden olyan szervezetet, ami alkalmas lehet arra, hogy feltételezett titkos államellenes megbeszéléseknek adjon teret. Szóval az ottani üldözést kábé köszönd annak a félnótás amcsi elnöknek, aki állandóan szekálja valamivel a kínaiakat.

"Az országban tevékenykedő keresztény hittérítők sokáig nem zavarták a kínai vezetést, annak ellenére sem, hogy Kínában tilos volt a hittérítő tevékenység, s különösképpen vonatkozott ez a tiltás a külföldiekre. A Financial Times 2017-es cikke szerint azonban tavaly 32 dél-koreai keresztény misszionáriust tartoztattak le, majd toloncoltak ki Kínából."

[link] (2018-as cikk)

2017-től kezdték üldözni a keresztényeket. És Trump mikor is lett elnök? Bizony, 2017-ben. Innentől azt hiszem, nem lesz nehéz összeraknod a képet.

Miért akarsz te magadnak bármi áron ellenségképet faragni az ateistákból? Mire jó ez neked? Ha problémád van, azt oldd meg, ne itt a gyakorin keress célpontot a problémádból fakadó gyűlölködésedhez.

2020. okt. 28. 03:32
 35/37 anonim ***** válasza:
#28 satanista anyad pcsaja
2020. okt. 28. 05:06
 36/37 Tevenyereggyarto ***** válasza:
82%
Kérdező ha látna téged Jézus akkor ő ütné az első szöget a saját kezébe .... Asszem ezzel el is mondtam ,hogy te milyen képet festesz a kereszténységről, egy szégyenfoltja vagy annak a vallásnak, ha Isten a tettek alapján ítél akkor téged a Mennyek kapujának küszöbén saját lábával fog visszarugdosni. Ezeket nem bunkóságból mondom, egyszerű ténymegállapítás. Majd pár év múlva HA kicsit megkomolyodsz te is érteni fogod. Ezért nem utállak téged, egyszerűen csak el vagy szállva magadtól és közben megnyugodva veregeted a vállad ,hogy “úgyis bármikor megbánom s akkor V.I.P-m van a Mennybe mert Isten bármit bármikor megbocsájt ^^”. Ha téged így neveltek, szerinted erre tanít Jézus és ez a helyes, erkölcsös, becsületes hát legyen, élj így ,hogy lépten-nyomon szítod a tüzet, bunkó vagy, direkt provokálsz stb.
2020. okt. 28. 10:22
 37/37 Lucyyyyy válasza:
100%
Oké. Szóval. Helló ateista vagyok bármennyire is meg vagyok keresztelve voltam első áldozó sőt ministráns vezető. Nagycsoportos koromtól kezdve hittanra jártam és templomba. Nem hiszek istenbe. Hajlandó vagyok elismerni hogy van egy felsőbb hatalom de nem igazán szeretnék neki nevet adni mert bármi lehet. A sátánistáknak is van Istenük amit nem szabad le nézni. Ők ebben hisznek. Na és? Nem lesz senki sem kevesebb attól, hogy más a vallása vagy éppen nincs neki. És bármily hihetetlen a vallás is tudománynak minősül. Nem kell ahhoz fehér köpeny hogy tudós vagy szakértő legyél. Vannak bíborosok akik orvosit végeztek. Vagy éppen fizikával is foglalkoznak. A kettő nem zárja ki egymást. Áááá egyébként tudtad kérdező hogy ez a másokkal szembeni lenéző stílus és berögzültség már rasszizmus? Továbbá minden ember egyenlő tök mindegy milyen a vallása, származása vagy bőr színe. Semmivel sem vagy jobb azoknál mint akiket lenézel. Nem tartozol egy felsőbb hatalomhoz azért mert keresztény vagy és gyakorlod a vallást. Ugyan olyan ember vagy mint bárki más. És ezt sajnos nem hiszed el. Isten és Jézus nem a szeretetre nevel? És arra hogy elfogadj másokat? Szomorú hogy bárki akit te lenézel talán jobb ember mint te. Legyen az Vallásos, vallás nélküli vagy Sátánista. Előbb gondold át és értsd meg az Istened tanítását és utána legyen egy szofisztikált véleményed másokról amit meg próbálsz kedvesen előadni. Azzal hogy ócsáróljátok egymást nem lesz jobb hely a világ és nem segítesz se lelkileg se fizikailag másokon. Csak tovább romboljátok ezt az amúgy is szétrombolt helyet.
2020. okt. 28. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!