Katolikusok, hogyan érintett titeket Ferenc pápa javaslata a melegek élettársi kapcsolatáról? Én több forrásban is olvastam erről.
#9 Ennyi erővel a paráznaság sem lenne az. A Biblia viszont azt írja, hogy a paráznaság olyan bűn, amivel a saját testünk ellen vétkezünk.Ez igaz a hetero- és homoszexuális kapcsolatra is.
1Korinthus 6:18
Kerüljétek a paráznaságot! Minden más bűn, amit elkövet az ember, kívül van a testén, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik.
A paráznaság - vagyis a házasságtörés - bűn a vétlen házastárs ellen.
Nem a saját tested ellen vétkezel.
Pont a Bibliában írják úgy, hogy házasságtörés.
Persze írják máshogy is. Következetes a Biblia.
Amúgy meg a saját tested ellen általában nem vétkezel a szex során, legyen az bármiféle.
Mar egy ideje nem katolikus gyulekezetbe jarok, de van "kozom" hozza, igy valaszolok.
Az ilyen "forrasokat" leellenoriznem, es megneznem, hogy mi volt a szovegkornyezet amin belul ezek a mondatok elhangoztak. Addig 1%-at se hinnem el, az ujsagiras olyan moslekka zullott hogy alig van csusztatasmentes cikk. Tobb, kulfoldi oldalon is le szoktam ellenorizni 1-1 megoszto temat.
A katolikus hit eleg konzekvens ilyen teren - ha a cselekedet szintjen nem is mindig. Ugyhogy en nagyon csodalkoznek ha a papa ezt mondta volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!