Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki megkérdezné tőled...

Ha valaki megkérdezné tőled foglald össze a római katolikus vallás lényegét röviden, akkor hogyan válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Teológiai szempontból. Nem azt hogy mit csinált a múltban, milyen a felépitése stb.

2020. okt. 23. 07:51
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Na jó azért három négy mondat belefér, ("16" -ban lehetne igazán, az már sok. Igazából egy köznapi párbeszéd részeként gondoltam a választ.)

(A "rom" -okat ne tévesszük össze. (:

2020. okt. 23. 10:22
 12/27 anonim ***** válasza:
40%
11.A románokat vagy a romákat esetleg a rómaiakat?
2020. okt. 23. 10:39
 13/27 anonim ***** válasza:
42%
4# Nem jó. Szerintem nem nagyon ismered a többi felekezetet és ez sajnos nagyon jellemző a katolikusokra. És ezt itt, ezen az oldalon figyeltem meg, nem légből kapott. Míg szerintünk tesók vagytok, és üdvösségetek van, addig ti mindenki mást szektának mondotok, meg amit írtál. Hát, szerintem katolikus az, aki kezdő a hitben és cselekedetben bízik.
2020. okt. 23. 11:02
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Tömör is, biblikus is:

36„Mester, melyik a főparancs a törvényben?” 37Jézus ezt felelte: „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. 38Ez a legnagyobb, az első parancs. 39A második hasonló hozzá: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. 40Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták.”

Mi kell még? 🙂

Az előbb azért inkább a második részét írtam, mert úgy gondoltam - és ezek szerint jól is gondoltam -, hogy köznapi párbeszéddel kapcsolatban kérdezi a kérdező, és ott a második fele szerintem jobban működhet, kézzelfoghatóbb, belathatobb akár olyannak is, aki amúgy vallásról hallani se akar.

2020. okt. 23. 11:12
 15/27 A kérdező kommentje:

Igaz, ez így sértő lehet a többi felekezetre, nem eléggé lexikális megfogalmazás...

a r. Katolikus teológia az, amelyik a Biblia összes teológiai állítását következtetés utján összhangba akarja hozni, és azokat zsinatokkal megtárgyalva állítja össze az üdvtörténetet, némely megállapitásait dogmává alakítja.

Akkor ez...Én ennyit tudnék erröl mondani. Van e még...?

2020. okt. 23. 11:14
 16/27 anonim ***** válasza:
Isten szeret. Így is össze lehet foglalni. Ebben az is benne van, hogy a parancsolatok nem kiszurasbol vannak, hanem a saját érdekünk betartani mindet.
2020. okt. 23. 11:14
 17/27 anonim ***** válasza:
Katolikus; nem csak hisz, tesz is.
2020. okt. 23. 13:39
 18/27 anonim ***** válasza:
27%
Mindent amit a Biblia ír?
2020. okt. 23. 14:35
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert nem szó szerint értelmezi az egészet, hanem ésszel.
2020. okt. 23. 18:55
 20/27 A kérdező kommentje:
Minden hozzászolásnak örülök, köszönöm. (Like)
2020. okt. 23. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!