Ha valaki megkérdezné tőled foglald össze a római katolikus vallás lényegét röviden, akkor hogyan válaszolnátok?
Na jó azért három négy mondat belefér, ("16" -ban lehetne igazán, az már sok. Igazából egy köznapi párbeszéd részeként gondoltam a választ.)
(A "rom" -okat ne tévesszük össze. (:
Tömör is, biblikus is:
36„Mester, melyik a főparancs a törvényben?” 37Jézus ezt felelte: „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. 38Ez a legnagyobb, az első parancs. 39A második hasonló hozzá: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. 40Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták.”
Mi kell még? 🙂
Az előbb azért inkább a második részét írtam, mert úgy gondoltam - és ezek szerint jól is gondoltam -, hogy köznapi párbeszéddel kapcsolatban kérdezi a kérdező, és ott a második fele szerintem jobban működhet, kézzelfoghatóbb, belathatobb akár olyannak is, aki amúgy vallásról hallani se akar.
Igaz, ez így sértő lehet a többi felekezetre, nem eléggé lexikális megfogalmazás...
a r. Katolikus teológia az, amelyik a Biblia összes teológiai állítását következtetés utján összhangba akarja hozni, és azokat zsinatokkal megtárgyalva állítja össze az üdvtörténetet, némely megállapitásait dogmává alakítja.
Akkor ez...Én ennyit tudnék erröl mondani. Van e még...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!