Ha Isten szeretet hogy képes örökké való pokolban kinozni az embert?
"rendelkezésedre áll minden információ"
Na ne mesélj már kisbarátom! Te úgy születtél, hogy minden kétséget kizáróan tudod hogy melyik az igaz vallás? Vagy később mosták ki az agyadat, mint egy koszos zoknit? Lehet, hogy rendelkezésre áll az információ, de el van rejtve egy halom téves információ közé és lehet hogy egy életen át még csak esélyed sincs megtalálni az igazságot!
@11: na akkor figyelj kisbarátom! Természetesen nem úgy születtem, hogy mindent tudtam volna. De az eltelt évtizedek alatt nem csak egy fej salátaként vegetáltam, hanem időnként használtam azt, ami a fejemben van. Innentől már el tudom dönteni, mit akarok...
És ezzel nem vagyok egyedül, legalábbis az általam ismert összes ember szert tett az idők folyamán némi tudásmennyiségre - persze ez nem zárja ki azt, hogy akadnak néhányan, akik képtelenek erre. De a többség számára ez a természetes...
Alex légy: "használtam azt, ami a fejemben van"
Ezzel egy probléma van: ha csak téves információ kerül a fejedbe, akkor tök mindegy, hogy használod-e, téves következtetésre fogsz jutni! Tetszik érteni?
Szóval az a kijelentés, hogy "rendelkezésre áll minden információ" terelés, mert senki sem tudhatja biztosan, hogy hiteles információk birtokában van-e vagy sem, egyáltalán van-e esélye a jelenlegi helyzetében hiteles információhoz jutni!
Akkor lenne jogos bármi nemű számonkérés, ha ez a bizonytalansági tényező nem létezne. Az összes vallás azt állítja, hogy az övég az igazság. Közben simán lehet, hogy az összes téved!
*övék.
Ha egy bizonyos környezetbe születsz, az életed során nagyobb eséllyel találnak meg olyan információk, amik arra a közegre jellemzőek. És mivel konkrét bizonyíték egyik vallás hitelességére sincs, csupán a "hit", az egész egy nagy lutri!
Apcsel 24:15
Reménységem lévén az Istenben, hogy a mit ezek maguk is várnak, lesz feltámadásuk a halottaknak, mind igazaknak, mind hamisaknak.
Most akkor?
Kérdező: "Ha Isten szeretet hogy képes örökké való pokolban kínozni az embert?"
Nos Isten valóban önzetlen szerető, Aki maga a Szeretet! Ám az emberek többsége nem szerető, pláne nem önzetlen és nem személyválogatás nélküli szerető! Isten pedig az! Isten elkészítette a jót, azok számára, akik vágyakoznak rá, ám akik elutasítják maguktól Isten személyválogatás nélküli önzetlen szeretetét és megbocsátását, azok ne csodálkozzanak, hogy kívülre kerülnek a külső sötétségre, ahol csak a szenvedés van a saját meg nem váltott bűneik miatt.
Tehát Isten nem kínoz senkit, hanem a rossz és gonosz, Isten tagadó emberek választották maguknak ezt az Isten nélküli utat, az Isten fénye, dicsősége és kegyelme, megbocsátása nélküli létet. Ez a külső sötétség! Ott pedig csak a szenvedés vár rájuk, mert a bűneik megváltatlanok maradtak és Jézus Krisztus dicsősége nem lakozott bennük, hanem bűneik terhében kínlódnak!
Alex Fly:
Egyrészt nem áll rendelkezésre minden információ, mivel, ahogy a 14-15-ös válaszoló is írja, nagyban függ a környezetedtől, a szocializációdtól, hogy egyáltalán milyen információk érnek el hozzád, illetve hogy milyen információkat tartasz igaznak vagy hamisnak, illetve biztosnak vagy megkérdőjelezhetőnek. Másrészt pedig az ember többnyire nem a rendelkezésére álló információkat gondosan kielemezve, racionális alapon hozza a döntéseit. A döntéseink túlnyomó részt érzelmi alapúak, és ezeket csak utólag racionalizáljuk.
Szaja:
Még ha ez így is van, milyen dolog már az, hogy egy elrontott életet nem lehet utólag megbánni? Pont akkor, amikor az ember megszabadul a földi élet kötöttségeitől és befolyásoló tényezőitől, végre tisztán látja az igazságot, tisztán látja a nyomorult életét, hogy mit hol rontott el, és hogy mi lett volna a jó? Nem hiszem, hogy lenne olyan megátalkodott istentagadó, aki ettől nem borulna le Isten elé, és ne könyörögne bocsánatért. És akkor szerinted Isten csak vállat von, hogy "hát, te akartad".
Az meg egy elég érdekes dolog, hogy az istentagadót mindjárt rossznak és gonosznak minősíted. Isten helyett ítélkezel? Honnan tudod, hogy valaki milyen okból istentagadó? Szerinted Isten majd megsimogatja ezért a buksidat, hogy "jaj de ügyes vagy fiacskám, hogy átvállaltad az én dolgomat is, és ítélkeztél helyettem!" Szerintem inkább ezt mondaná: " Gratulálok, ha csak ilyen híveim lennének, semmi szükség nem lenne a Sátánra, szépen elfordítanátok tőlem mindenkit, mehetne mind a kárhozatra! Nagy hitedért a mennybéli jutalmad a kárhozottak szenvedésének örökké tartó szemlélése lészen!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!