Meleg férfiként lehetek igaz jó katolikus?
Igen meleg vagyok de szerintem ezt Isten akarta ugyanis nem tehetek róla.
jelenleg katolikus vallású vagyok, tartom a vallásom mély hívő vagyok, áldozom és gyónok és tudom hogy Isten szeret..
Viszont igen van egy férfi barátom... de nem tudok mit csinálni...
Pápai áldással lehetsz.
Buzulhatsz nyugodtan, remélem hamarosan senki nem fog belekptni a melegekbe a melegségük okán.
Csutkára hetero vagyok (asszem) XD
Csak trollkodom tényleg hetero vagyok.
kerdezo
Meg szoktad gyonni, hogy van baratod? Mit mond a pap?
Figyelj csak, a katolikus egyhaz szerint lehetsz meleg, de nem lehet kapcsolatod.
Na most, 3-at tehetsz:
1. onmegtartoztatasban es parkapcsolat nelkul elsz, akkor lehetsz igaz, jo katolikus
2. csatlakozol azokhoz a milliokhoz, akik ugy katolikusok, hogy az egyhaz bizonyos eletmod-eloirasait figyelmen kivul hagyjak, pl. akik fogamzasgatlast hasznalnak, hogy nagyobb legyen a korkulonbseg a gyerekeik kozott, mint 12 honap... - az sem kisebb bun, mint hogy baratod van
3. keresel egy toleransabb felekezetet
Mi nem donthetunk helyetted, de egyet tudj: nem biztos, hogy egy egyhaz azert tilt valamit, mert nem biblikus.
Pl. azt tudom, hogy az anglikanok azert nem fogadjak el a meleg kapcsolatokat, mert Anglian kivul meg vagy 150 orszagban vannak anglikanok, koztuk sokban fejletlenebb a tarsadalom. Pl. Pakisztanban, Szudanban, ha kiderul, hogy a Canterbury ersek esetleg tamogatja a meleghazassagot vagy meleg kapcsolatokat, akkor azokban az orszagokban szazaval meszaroljak le a keresztenyeket - ez megtortent es megtortenik, az ersek meg ott all a tomegtemetesen. Mast nem tehet az angol meleg keresztenyekert, minthogy ezt ujra meg ujra elmondja, aki hallja, ertsen a szobol ... khm ...
Egy egyhaz donteseiben a politikai, hatalmi es egyeb okok is szamitanak.
En mint Istenhivo, biztos nem orulnek, ha szenvedned kellene: akar amiatt, hogy nincs kapcsolatod, akar, amiatt, hogy buntudatod van miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!