Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Istent kell okolni a...

Ha Istent kell okolni a gonosz dolgokért, akkor egy autógyárat miért nem lehet okolni a halálos autóbalesetért miközben a sofőr mobilozott? Pedig az autógyár nem hibás, ahogy Isten sem. Miért lenne az?

Figyelt kérdés

[link]

Na és ehhez ateisták mit gondoltok? Az ateizmus is okoz nagy harcot... Pedig a hívők csak hinni akartak!

2020. okt. 11. 01:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%
Ha viszket vakard meg.
2020. okt. 11. 01:14
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem viszket.
2020. okt. 11. 01:18
 3/18 anonim ***** válasza:
86%
Akkor jó
2020. okt. 11. 01:21
 4/18 A kérdező kommentje:
És tudom, hogy hülye vagyok, tehát nem vagyok hülye, mert tudom, hogy hülye vagyok :D
2020. okt. 11. 01:24
 5/18 uyscuti ***** válasza:
47%

Szia,

Nem szükségszerű , hogy Istent KELL okolni a rossz dolgokért. Véleményem szerint azok gondolkoznak így , akik figyelmen kívül hagyják , hogy szabad akaratunk van. ,,Egyszerűbb" szàmon kérni Istent , hogy (szerintük) miért nem tesz semmit , ha állítólag mindenható stb. , mint elismerni azt , hogy maguk az emberek a felelősek azért, hogy a világ olyan amilyen.

2020. okt. 11. 06:21
 6/18 anonim válasza:
84%

Hmmm... ateistaként elég nehéz lehet istent okolni...

Milyen harcot okoz az ateizmus?

2020. okt. 11. 06:56
 7/18 anonim ***** válasza:
80%

A hívők istenről azt állítják, hogy jó, szeret bennünket és persze mindenható. Ha ez igaz lenne, akkor nem történhetnének velünk rossz dolgok, hiszen isten megakadályozná. Ahogy te is rászólsz a gyerekedre ha a késsel játszik, és visszarántod mielőtt kiszaladna az útra egy autó elé.

Viszont egyetlen autógyártó sem ígéri azt, hogy az ő termékével lehetetlen lenne balesetet okozni, vagy elszenvedni.

2020. okt. 11. 08:35
 8/18 anonim ***** válasza:
52%

Az autógyár feltehetően csak azért tud felelősséget vállalni, ha rosszul rakta össze az autót, pl. a frissen vásárolt autóból az első úton kiesik a kerék. Ezért talán lehetne perelni a gyárat. Az, hogy a sofőr mobilozott már tőle független, NINCS LEHETŐSÉGE megakadályozni a katasztrófát. Mert az autógyár nem egy személy, hanem egy munkahely, ami egy cég birtokában van. Remélem ezt vágod.

Isten azonban egy végtelen hatalommal rendelkezik, bármit megtehet, és elvileg nála jobbn senki sem szereti az embert. VAN LEHETŐSÉGE segíteni. Még sem avatkozik közbe. A Biblia azt mondja, hogy aki tudna jót cselekedni, de nem teszi, az bűnos. Vagyis Istenre a saját szavai hullanak rá. Amit másoktól elvár, azt maga nem teszi meg.

2020. okt. 11. 08:36
 9/18 anonim ***** válasza:
12%
Csak azok hibáztatják Istent, akik rá akarják hárítani a felelősséget. Egyik ember sem bűntelen. De ettől még nincs hiba a teremtésben, hiszen így magunk válasszuk Istent. Ha nem így lenne, akkor bábként mozgatna. Így viszont szabad akaratod van. Az, hogy elég hinned benne és Jézusban, és örök életed van, elég nagy ajándék.
2020. okt. 11. 13:37
 10/18 anonim ***** válasza:
22%

A Biblia azt írja (Róm 8:28): "Akik Istent szeretik azoknak MINDEN a javukra szolgál, azoknak akiket Ő előzetes elhatározása szerint elhívott." Vagyis a látszat ellenére nem történnek velünk rossz dolgok. Egyetlen rossz dolog sem. Minden ami történik, a javunkra szolgál. Persze, ha nem szereted Istent, akkor nem így fogod gondolni. A szenvedés jó, mert szenvedés nélkül nagyon felületes ismeretünk lenne Istenről, aki maga is sokat szenved. A halál jó, mert halál nélkül nem lehetne bejutni a Mennyországba, ahhoz előbb le kell tenni ezt a romlandó fizikai testet. Az, hogy az ember élete véges itt a földön, az jó, mert különben aligha keresné bárki is Isten Országát és igazságát, ami által üdvözülhet. Sok olyan dolog van a világban, miért Istent okolják, de mivel ő tényleg jó és tényleg mindeható, minden olyan dolgot megakadályoz, ami nem szolgál az épülésünkre vagy a javunkra hosszú távon. Aki nem épül hanem leépül az élete eseményei miatt, az nem szereti Istent. De az az igazság, hogy az az ember, aki az élet nehézségei miatt leépül, azt akár az élete kényelme vagy szerencsés dolgai is leépítik, pl. lusta és önző lesz a szerencsés dolgok miatt. Ezt tapasztaltam. De a halál után rá fog jönni mindenki, hogy mekkora lehetőségeket hagyott ki, ha a bűnbe menekült a szenvedés elől: azok lehettek volna az élete legfényesebb időszakai. A Mennyországból nézve az élet legsötétebbnek látszó időszakai a legfényesebbek. Jézus halála a kereszten látszott a legsötétebb napnak Jézus életében, mégis mekkora pozitív hatása lett! Szerintem az elsötétült elméjű, rövid távon gondolkodó és külsődleges látszat alapján elhamarkodottan ítélő emberek hibáztatják Istent. Ja, hogy nem akarsz szenvedni? Én sem, de elfogadom, hogy az szükséges az üdvözüléshez, pont olyan mértékben, és pont akkor, amikorra Isten időzíti. De megvan a reményem is, hogy Isten ideális akarata az, hogy ne legyen szenvedés, és halál, de az csak a Mennyországban lesz valósággá, ahol azokkal az emberekkel leszek együtt, akikaz életük során nem adták fel az Istenben való hitet és Isten szeretetét.

Isten megbocsátja ezeket a hibáztatásokat (bár inkább káromlásoknak mondanám ezeket), hiszen tudja, hogy az élet itt a földön nem könnyű a legtöbb embernek. De attól még nagyon kevesen vannak, akiknek kitisztul az értelmük, és eljön a pont számukra, amikor elámulnak Isten nagyságán, jóságán és mindenható mivoltán.

üdv Stefán

2020. okt. 11. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!