Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények. Volt már olyan...

Keresztények. Volt már olyan helyzet amikor kicsúfoltak téged a vallásunk miatt? Mi történt? Ki kezdte? És miért? Akár a neten, akár élőben.

Figyelt kérdés
Én velem csak annyi, hogy egy ateista ismerősömnek átküldtem a véleményemet Istenről (több napja említette a vallást a chaten) (jó üzenetként írtam neki) pl. hogyan csinálta meg Isten a tudomány által az Éden kertet stb... Erre pedig lekamuzta és leírta nekem, hogy miért van ennyi isten, és én is egy istenben hiszek. Meg, hogy jaj, mi lesz velem a halál után stb... Lehet, hogy valláskárosult vagyok, de akkor üsse kő. Erről jutott eszembe hogyan járhatott Jézus régen. Kiröhögték a rómaiak, nem hittek Neki. Még az az ateista is olyat kérdezett, hogy " Ha te vagy Isten fia, akkor mentsél meg minket a halál elől " Pedig ez megvan írva, hogy megkellett halnia! Jézus szerintetek mit gondol a valláskárosultakról, meg akik gyávák ilyenkor? Nem tagadtam meg Őket, csak szomorú kedvem volt.

2020. okt. 10. 23:54
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Konstant, ez nem személyeskedés volt.

De ha gondolod, kicsit átírom:

ha most keresztény állam lenne itt, akkor valószínűleg az itteni harsány keresztények közül kevesen tudnának írni, mert nem a fő áramlatot követik, és ezért nagy részük börtönben ülne.

Talán megérted végre, hogy ez neked SEM lenne jó.

2020. okt. 14. 00:14
 32/36 anonim ***** válasza:

Ebben nincs logika. Egy keresztény állam miért börtönözné be a harsány ketesztényeket, hanem leginkább az ateistákat mert nem követik a fő keresztény áramlatot? Még én vagyok a buta?

Teljesen elvesztetted józanságodat! Vagy Egyáltalán volt ilyen neked?

Nem beszélve arról, hogy keresztény állam vagyunk, nem olvastad a magyar alkotmányt????

2020. okt. 14. 00:38
 33/36 A kérdező kommentje:
Amúgy igazad van Kons! Mintha Trump, és Orbán is keresztény lenne. Jól teszik. És Isten annak nagyon örül, hogy szaporodnak a hívők. :) Nem a kalandra célzok, hanem arra, hogy a hívők száma szaporodik.
2020. okt. 14. 00:50
 34/36 anonim ***** válasza:

"Egy keresztény állam miért börtönözné be a harsány ketesztényeket"

Azokat, akik eretnekek, vagyis eltértek a fő áramlattól.

6000 keresztény irányzat van, nem hallottál még róla?

És nagyon nem bírják egymást, ha valamelyik éppen hatalmon van! Most csak azért nincs vallásháború, mert éppen egyik sincs a kormánynál.

Az meg, hogy a magyar alkotmány preambulumába becsempésztek néhány keresztény szót, még *egyelőre* nem jelenti azt, hogy keresztény állam is lennénk. Akkor mindenkinek kötelező lenne a szigorúan keresztény hitoktatás, csak keresztény esküvő lenne, az ateistákat az árokparton temetnék, stb.

2020. okt. 14. 08:15
 35/36 anonim ***** válasza:

Középkori logika, üres riogatás. A feudalizmus án élsz?

Szóval a félelmeid azok amelyek butává tettek? Értem.

Nem látod, hogy keresztény párttal szövetkezett a Fidesz és uralmon van? Azt látod hogy ez az uralmon lévő keresztény párt börtönbe zárja a hangos keresztényeket?

Nálad értelmesebb ateista elismerte már, hogy a mostani kereszténység jobb mint a régi, feudális.

2020. okt. 14. 08:34
 36/36 anonim ***** válasza:

Tényleg képtelen vagy felfogni, hogy NINCSEN keresztény uralom?

Befolyásolás van.

Ezért nincsenek vallásháborúk.

Ezzel csak az abortuszokat képesek csökkenteni, meg az őssejtkutatást, meg a tv műsorokat.

Ez is valami, de azért uralomnak édeskevés.

De ez is csak politikai célból. A jelenlegi kormánynak előnyös a keresztények segítsége.

Ha másik kormány lenne, ez megszűnhetne.

"A mostani kereszténység jobb mint a régi, feudális."

Tényleg.

De csak azért, mert kikényszerítették belőle!

Magától ugyanolyan rossz lenne!

2020. okt. 14. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!