Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények. Volt már olyan...

Keresztények. Volt már olyan helyzet amikor kicsúfoltak téged a vallásunk miatt? Mi történt? Ki kezdte? És miért? Akár a neten, akár élőben.

Figyelt kérdés
Én velem csak annyi, hogy egy ateista ismerősömnek átküldtem a véleményemet Istenről (több napja említette a vallást a chaten) (jó üzenetként írtam neki) pl. hogyan csinálta meg Isten a tudomány által az Éden kertet stb... Erre pedig lekamuzta és leírta nekem, hogy miért van ennyi isten, és én is egy istenben hiszek. Meg, hogy jaj, mi lesz velem a halál után stb... Lehet, hogy valláskárosult vagyok, de akkor üsse kő. Erről jutott eszembe hogyan járhatott Jézus régen. Kiröhögték a rómaiak, nem hittek Neki. Még az az ateista is olyat kérdezett, hogy " Ha te vagy Isten fia, akkor mentsél meg minket a halál elől " Pedig ez megvan írva, hogy megkellett halnia! Jézus szerintetek mit gondol a valláskárosultakról, meg akik gyávák ilyenkor? Nem tagadtam meg Őket, csak szomorú kedvem volt.

2020. okt. 10. 23:54
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

"hogyan csinálta meg Isten a tudomány által az Éden kertet"

Hol van jelenleg az édenkert? Mi történt vele?

2020. okt. 11. 15:37
 12/36 A kérdező kommentje:
Isten annyira mérges lett a lázadás miatt, hogy nem csak angyalokat állított oda, hanem el is teleportálta a Paradicsomot. Szerintem a Paradicsom ahová kerülni fogunk az a Menny lesz. Én így gondolom :) Akkor kerülhetünk oda szerintem ha erkölcsösen élünk ahogy Jézus mondta. Szerintem bármilyen ateista odakerülhet (akár harcos ateista is) De ezt nem tudom biztosra.
2020. okt. 11. 15:43
 13/36 anonim ***** válasza:

"el is teleportálta a Paradicsomot"

Ez hol van leírva a Bibliában?

"Szerintem a Paradicsom ahová kerülni fogunk az a Menny lesz."

Mármint egy szellemi tartományban lesz egy pici darabka föld, vízzel és egy kevés levegővel?

Nekem ez valahogy nem tiszta így.

2020. okt. 11. 16:25
 14/36 anonim ***** válasza:

Az egész probléma ott kezdődik, hogy vallásos szöveget írsz egy ateistának. Pont te kezdted sèrteni a nézeteit

Istenben hinni otthon kell családban vagy templomban. Oda mindenki ezèrt megy így nem fog kigúnyolni senki. Másra meg nem tartozik.

2020. okt. 12. 15:12
 15/36 A kérdező kommentje:

Csak az a gond, hogy inkább több a bunkó ateista mint a hívő. Sőt volt olyan ateista mozgalom, hogy sok ateista megölt hívőket, hogy vallás nélküli állam legyen valahol.

Nem kellene inkább az űrkutatást békén hagyni? Hagyják békén az űrt. Majd az űrlények megtalálnak minket ha akarnak. :D miért kutatják az űrlényeket? Ennyire megakarják szüntetni a vallásokat a kutatók? Majd mindenki megtudja az igazságot ha megdöglött!

2020. okt. 12. 15:56
 16/36 anonim ***** válasza:

"sok ateista megölt hívőket, hogy vallás nélküli állam legyen valahol."

Na, ilyen nem volt sehol!

Míg ellenben ma is van sok olyan ország, ahol megölik az ateistákat, vagy börtönbe zárják.

"Nem kellene inkább az űrkutatást békén hagyni? Hagyják békén az űrt. Majd az űrlények megtalálnak minket ha akarnak. :D miért kutatják az űrlényeket? Ennyire megakarják szüntetni a vallásokat a kutatók? Majd mindenki megtudja az igazságot ha megdöglött!"

Mitől félsz?

Érzed ugye, hogy mennyire gyenge alapokon áll a hited?

2020. okt. 12. 17:30
 17/36 A kérdező kommentje:
:D ilyen jót még nem röhögtem. Pedig vannak űrlények szerintem... nagy erőkkkel kutatják.
2020. okt. 12. 17:45
 18/36 anonim ***** válasza:
46%

A vallás nevében folyt eddig a legtöbb vér a Földön. Ennyi erővel minek hívőnek lenni? Az űrkutatásba milliárd dollárokat ölnek, Istened felktatásába nullát. Ennek vajon mi lehet az oka?

Tegyük fel a Nap egy csillag (mivel az) felnézel az égre látsz rengeteget. Kicsi a valószínűsége hogy a többi bolygói között nincs legalább 1 élhető.

A tudomány tényeken alapszik, hosszú évek kutatásán. A hited egy meséskönyvön. Amivel nincs is baj. Abban hiszel amiben akarsz, azt Istenítesz akit akarsz, oda jàrsz hitgyülekezetbe ahova szeretnél. A tudományt szídni viszont egy hülyeség. Ha ennyire megveted, mondd le az internet előfizetésedet, dobd ki a tévét, a mosógépet, köttesd ki az áramot, a vizet, a szennyvíz csatornát. Ezeket mind a tudománynak köszönheted, amit megvetsz. Költözz egy barlangba, és írd egy pergamenre lúdtollal mennyire utálod a tudományt. Úgy leszel hiteles. (Na meg mi hálásak, hogy nem használsz többé internetet)

Egyébként nekem nincs bajom azzal, hogy egy család a Biblia tanításait szem előtt tartva neveli értékekre a gyerekeit. Nem rossz dolog ez. Az erkölcsi tanításaival sincs baj. Az is rendben van hogy bevállt családi szokás vasárnaponként elmenni templomba, éltetve egy közösséget, a tøbbi hívővel programokat szervezni.

Amit te csinálsz azzal, hogy ateistákat szekálsz, fárasztasz és lenézel, bírálod a tudományt (amiről semmit se tudsz) erőlteted az Istenhitedet miközben a saját vallásod ellen dolgozva szídod az embereket, minősítgetsz az undorító.

A hited elvileg a legmélyebbről jövő belső értéked, értékrended. Így a magánügyed. A normális valóban hívő embereket járatod le ezzel a viselkedéssel, és azzal hogy vitát szítasz az Isteneddel kapcsolatban. Teljesen fekeslegesen.

Egy ateista is élhet normális, erkölcsös életet. Szeretetben nevelheti a gyerekeit, és a leghelyesebb emberi értékekre taníthatja, mint az elfogadás, a tisztelet, egymás segítése. Csak ő nem Isten nevében teszi, hanem belsô meggyőződésből. Hogy jössz te ahhoz, hogy embertársaidat lebunkózd, csak mert nem kèrne az álszent szövegeidből?

Utána itt meg vagy sèrtődve, hogy olyan válaszokat kapsz mint eddig. Mit vársz? Te nem sèrted mások világát azzal, hogy azt állítod, hogy minden értemetlen ami nem a Bibliában szerepel?

A kérdésedre:

Normális embert a hite miatt nem gúnyolnak ki, mert tisztában van vele, hogy hol kinek és mikor ossza meg a legbensőbb hitvilágát. Így erre esèly sincs.

2020. okt. 13. 00:54
 19/36 A kérdező kommentje:
Lmao
2020. okt. 13. 06:50
 20/36 anonim ***** válasza:

Na igen.

A hívők között kevesebb jó ember van, az látszik. Csak akkor jók, ha félnek az istenük haragjától.

Egyébként ebből is látszik, hogy valójában mennyire hisznek.

A rosszindulatú hívőktől pedig az isten óvjon mindenkit!

2020. okt. 13. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!