Keresztények. Volt már olyan helyzet amikor kicsúfoltak téged a vallásunk miatt? Mi történt? Ki kezdte? És miért? Akár a neten, akár élőben.
És mi van akkor, ha Isten csak elinditotta az Ősrobbanást, és figyelte mi történik, a többi már szerencse/véletlen, de nem szólt bele?
Mit veszünk csúfolódásnak? Egy keresztény ne kérkedjen vallásával. Megmondta Krisztus, aki felmagasztalja magát megaláztatik, aki viszont szerény azt felemeltetik. (nem szó szerint idéztem)
Csak azokat csúfolják akik kérkednek vele. Mi, keresztények olyan helyen imádkozunk ahol senki sem lát, ez a helyes út. Ezért nekünk semmi esetre sem a kereszténységet kell hirdetni, hanem amivel megbízak minket a szeretetet és azt hogy van élet a halál után. Ez a keresztények feladata és nem az hogy nyalogassuk sebeinket.
A Nagy Bummról. A nagybumm nem egy tudományos válasz, sőt a tudomány mai állása és gondolkozási módszere a folyamatos miértekre és hogyanokra való válaszadás. Ez el kell hogy vezessen a Nagy Semmi magyarázatához. És akkor is feltehetjük hogyan jött létre a Nagy Semmi? És a nagysemmiből hogyan lesz Nagy Bumm?
Másik oldalról feltették a kérdést Isten előtt mi volt? A hívő válasza Isten egy másik dimenzióban van ahol nincs idő, avagy Isten birtokolja azt, mások azt feltételezik, hogy az Idő maga.
"A nagybumm nem egy tudományos válasz"
Csak maradnál csendben akkor, amikor tudományos dolgokról akarsz zagyválni, hidd el, többet érnél vele. Mert az egy dolog, hogy a fizikához még nálam is hülyébb vagy, de ezt nem kellene hangoztatni.
A modern fizika teljesen mértékben elismeri a Nagy Bumm-ot, mivel a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás és a vöröseoltolódás egyértelmű bizonyíték mellette. A számítások alapján azt is tudjuk, hogy a Nagy Bumm 13,8 milliárd évvel ezelőtt történt. Feleséges a számításokkal foglalkoznod, mert ehhez szintű matematikai tudás kell, ami neked nincs.
Nem kell megértened, csak maradj csöndben. Köszi.
Hangoztatom valóban hülyébb vagyok nálad nemcsak egyetemi, hanem gimmnáziumi szintén is.
Arra utaltam, hogy végtelen miértékét lehet feltenni, amíg eljutnánk a Nagy Semmiig - visszafelé az időben. És azután nincs tovább miért és hogyan, mert nincs miből táplálkozó a tudomány.
Én nem a Nagy Bummot
valóságát kétlem, ilyet nem mondtam. A fenti mondatomat jobban értetted volna ha úgy írtam volna nem tudományos válasz arra, hogy hogyan lett a Nagy Semmiből. De hagyjuk, a többi, amit írtam az a lényeg nem ez.
Persze. Több ilyen oldal is van, ami a kereszténységet gúnyolja.
Élőben is megesik, hogy ismerősi körben ezeken a témákon röhögnek. Egy idő után szólni szoktam, hogy ez sértő és inkább beszéljünk másról.
Ha ismernék, megértenék, átéreznék amit vallok, nem nevetne, hanem megölelne, szeretne.
Szóval nem.
De persze voltak félreértő emberek, akik a spirituálizmust keverik valami megnevezhetetlen humbuggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!