Egyes unatkozó mohamedánoknak miért az a fő elfoglaltsága, hogy a keresztényeket kritizálja külsőséges dolgokban?
Elég gyakran jelenik meg itt olyan kérdés, aminek lényege nagyjából az, hogy a keresztények miért nem úgy teszik az adott dolgot, mint a mohamedánok. Miért nem pont úgy imádkoznak, miért cipőbe mennek a templom hideg kövén, miért nem úgy böjtölnek, stb...
Mi értelme ennek az összehasonlításnak? A keresztények a keresztény vallást követik, a mohamedánok az iszlám vallást. Nem sok köze van a kettőnek egymáshoz. Ha csak nem az, hogy Mohamed amikor kitalálta a saját vallását, felhasználta egyaránt a zsidó és keresztény vallási elemeket, bibliai történeteket.
Az eddigi hozzászólókat rohadtul nem érdekelte, hogy igazad van-e, csak bégettek mert ez a vallásuk.
Ez a különbség a vallás meg a realitás között, hogy az utóbbi bizonyítékokat is igényel az előbbihez meg elég ha nagyon lelkes vagy.
"Bégettek mert ez a vallásuk" Na, te sem vagy semmi.
Én gyorsan átfutottam pár kérdést. Ezeket tuti, hogy ő írta ki és ez biztos, hogy nem az összes. Emlékszem olyan kérésre is, ami arról szólt, hogy a keresztény nők miért nem járnak csadorban, meg kendőben, mint az apácák? Valamint vannak, olyanok is, ahol nem egyértelmű, de témáját és az időzítést tekintve gyanús, hogy az tőle származó kérdés. Mielőtt átalakult az oldal már a százalékáról felismertem a válaszait, többször is kommentelt kereszténykritikát mások által feltett kérdések alá is. Egy kifejezetten sértő stílusa van az illetőnek. Szóval a teljesség igény enélkül, 4 kérdést találtam:
Keresztények tudják hogy a Biblia a hitet elhagyók kivégzését parancsolja?
Keresztények miért nem úgy köszönnek ahogy Jézus tanította?
Keresztények mi alapján vannak felháborodva a Hagia Sofia újbóli mecsetté nyilvánítása kapcsán?
Keresztények tudják hogy a Biblia tele van népirtásra és tömegmészárlásra felszólító paranccsal?
Tovább nem érdekel ez a kérdés.
Nem tudom miből gondolod, hogy ezeket a kérdéseket mohamedánok írták ki, de gondolom ez olyan hitbéli tézised lehet amit aztán valóságként tálalsz.
Tudod az, hogy valaki megkérdezni, hogy ki miért van felháborodva vagy az, hogy megkérdezi, hogy tudod-e hogy a biblia tele van népirtással, megerőszakolással, tömegmészárlással még nem azt jelenti, hogy az illető mohamedán. Az is lehet, hogy szimpán kiváncsi, hogy ez téged miért nem zavar.
Értem, hogy tovább nem érdekel a kérdés, mert nincsen semmilyen érved...
Most viccelsz, ugye? Egyértelműen ugyan az a személy írta ki ezeket a kérdéseket, aki általában itt szokott válaszolgatni a muszlimokkal kapcsolatos kérdésekre és a válaszaiból egyértelműen kiderül, hogy muszlimnak vallja magát! Nem linkeltem őket, de keres rá és olvasd el a kérdező válaszait. Direkt, csak olyan kérdéseket hoztam fel példának, amiben biztos vagyok. Kismillió egy valláskritikával kapcsolatos kérdést tettek már fel ezen az oldalon, cifrábbakat is, szerinted miért ezt a négyet választottam?
"Az is lehet, hogy szimplán kíváncsi, hogy ez téged miért nem zavar."
Elég sokat beszélgettem már vele. Nem pusztán kíváncsiságból tette fel a kérdéseket, kifejezetten az a kérdéseinek a célja, hogy az iszlámot kedvezően tűntesse fel a kereszténységgel szemben.
Egyébként nem tudom melyik irányzatot képviseli, lehet csak valami lelkes laikus, mert néha olyanokat ír, ami ellenkezik az általános elképzelésekkel. Így nem is gondolom, hogy az ő válaszai minden esetben mérvadóak. Meg egyébként sem ítélek el egy egész közösséget egy ember szava alapján, ha ezt feltételezed rólam, egyszerűen csak leírtam a tényt, hogy többek között valószínűleg a kérdező ezekre a kérdésekre gondolt. Ez nem "hitbéli tézis" ez egy egyszerű következtetés.
Az a hozzászóló egy fanatikus, szerintem robbantana is, ha arról lenne szó. Ráadásul olyan hajmeresztő dolgokat ír néha, hogy nem tudom, sírjak vagy röhögjek. 😄
Az tényleg idegesítő, hogy ő akarja megmondani, mit és hogyan kell csinálni a keresztényeknek. Mi köze hozzá???
Előbbi hozzászóló meg vagy nem olvassa ezt a fórumot, vagy nagyon hülye, ha tényleg nem látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!