Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok arról, hogy az...

Mit gondoltok arról, hogy az agnoszticizmus az alapállás? Vélemények? Nem lehet tudni, hogy van-e egy darab Teremtő.

Figyelt kérdés
Ugyanez van pl. az űrlényeknél is. Nem láttunk még egy értelmes lényt sem, de nem mondhatjuk azt, hogy nem létezhetnek, mert túl nagy a világegyetem. Ugyanez van egy Istennél is, pl. Tőle származnak a törvények, a gravitáció stb...

2020. szept. 29. 23:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Én fundamentalista vagyok, de nem alapozom arra a Bibliát, hogy megjósolta az USA-t, és áltudományos dolgokra sem alapozom, mint pl. az evolúciós mese. A Biblia egyértelműen tagadja az evolúciót."

Szerinted érdekel valakit, az ilyen buta emberek szentírásértelmezése, és hozzáállása a természettudományhoz, mint a tiéd?

Én még tanulok, a mostani egyik tananyagom pedig részben a biológiai evolúcióra épül. Te ezzel szemben fundamentalista vagy, és az ilyen alakokkal való vitkákon már régen túlléptem.

2020. szept. 30. 09:31
 12/16 anonim ***** válasza:
*vitákon
2020. szept. 30. 09:31
 13/16 anonim ***** válasza:

"Mindenki agnosztikus, akinek nincs birtokában valamilyen transzcendenciával kapcsolatos személyes TUDÁS"

Sajnos tévedsz. A teisták ugyanis úgy hiszik, hogy tudják, van Isten. De inkább fundamentalistákra jellemző ez, akik biztosak abban, hogy Isten teremtette a világot, 6 nap alatt.

2020. szept. 30. 10:51
 14/16 Mansour ***** válasza:
Nem, aki "úgy hiszi, hogy tudja", az nem tud, hanem hisz. Ezért, ha őszinte lenne magához, agnosztikusnak kellene tartania magát.
2020. szept. 30. 11:03
 15/16 anonim ***** válasza:
De ők azt hiszik, hogy tudják, ez a lényeg.
2020. szept. 30. 11:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Hogy így van. Az az alap állás. Ha valakinek nincs, vagy megszabadult az agymosottság átkától, akkor agnosztikus lesz. Én is eleinte azt hittem, hogy keresztény vagyok, utána rájöttem, hogy csak hívő vagyok utána agnosztikus lettem, utána spirituális lettem( önismeretdús, és a végére jön az isten tudó, aki ákr eléggé átlátja a rednszert ahhoz, higy tudja, hogy van isten, és mi az isten.
2020. szept. 30. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!