Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csináljak ha hinni szeretn...

Mit csináljak ha hinni szeretnék Istenben, de nem tudok?

Figyelt kérdés
Agnosztikus vagyok, nem jelentem ki, hogy nem hiszek Isten létezésében ahogy egy ateista tenné, de azt sem hogy hiszek benne ahogy egy hívő tenné, lehetségesnek tartom, hogy létezek, de ugyan honnan is tudhatnám biztosra? Sehonnan, nem lehet bebizonyítani. De nem tartom károsnak a vallást mint az ateisták, éppenséggel jó dolognak tartom, csak nem tudok hinni benne pedig szeretnék.

2019. ápr. 24. 17:12
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:
i*
2019. ápr. 24. 17:14
 2/38 anonim ***** válasza:
7%

A hit, kedves kérdező, ismeretből fejlődik. S a folyamatos ismeretszerzés által erősödik, fejlődik.

Jehova Tanúi szívesen segítenek ebben, minden elkötelezettség nélkül.

2019. ápr. 24. 17:31
 3/38 A kérdező kommentje:
# 2 Reformátusnak neveltek. Kétlem hogy a ti felekezetetek bármiben jobb lenne a református egyházaktól.
2019. ápr. 24. 17:34
 4/38 Mojjo ***** válasza:
27%
Nem tartozik a kérdéshez, de nézz utána az ateista szó jelentésének, mert nagyon el vagy tévedve vele kapcsolatban.
2019. ápr. 24. 17:40
 5/38 anonim ***** válasza:
40%
A hit Isten ajándéka, nem fogsz egy csapásra hívő lenni, amikor éppen óhajtod. Imádkozz állhatatosan a hitért, járj el lelkigyakorlatokra, ezek is sokat segítenek.
2019. ápr. 24. 17:47
 6/38 anonim ***** válasza:
28%

Régebben én is hasonlóan voltam. Annak ellenére imádkoztam, és Bibliát olvastam. Illetve egy barát és egy közösség segített erősíteni a hitemet. Ma már semmi kétely nincs bennem, sőt én segítek barátomnak közelebb kerülni Istenhez.

Szóval bátorítalak gyülekezetek felkeresésére, hívőkkel való kapcsolattartasra, ugyanis Isten az embereken keresztül üzen, és segít rajtad!

2019. ápr. 24. 18:28
 7/38 anonim ***** válasza:
25%

Imádkozz, olvass Bibliát, keress egy gyülekezetet vagy egyházközséget magadnak!

Hiszek hitetlenül Istenben

[link]

2019. ápr. 24. 18:40
 8/38 KZitus ***** válasza:
9%

Szia

Ha hinni szeretnél Istenben, akkor olvasd azt, amit neked is leíratott magáról, a szándékáról, a tervéről, és arról, hogyan fogja megvalósítani. Valamikor én sem voltam biztos a létezésében azok miatt a dolgok miatt, amelyek a világban végbemennek. De a Biblia segített megérteni miért engedi még meg Isten a sok borzalmat még mindog.

Légy kitartó a keresésben, kutatásban, és közben kérd Őt segítsen neked, adjon bölcsességet. Amikor valamit nem értesz meg, légy kitartó és tovább kutass. Egyre több mindent megtudsz majd Istenről, és lassan kialakul a bizalmad és hited iránta. Főleg amikor nem értesz valamit, kérjed a segítségét és azt tapasztalod, meg is kapod tőle. Így nől majd a belé vetett hited, és érezni fogod a segítségét, támogatását, jelenlétét az életedben.

2019. ápr. 24. 19:04
 9/38 anonim ***** válasza:
58%
Ne akarj hinni és a probléma megoldva.
2019. ápr. 24. 19:26
 10/38 A kérdező kommentje:
# 9 És ugyan mitől jobb nem hinni mint hinni?
2019. ápr. 24. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!