Mi alapja van a 4 evangéliumnak? Mitől hitelesek?
Én nem vagyok bibliaszakértő csak olvasó de annyit tudok, hogy a 4 ev. 70-100 között íródtak és olyan emberek tollából akik ott sem voltak!
Miért akkor íródtak továbbá mennyire fedik a valóságot?
A katolikus irányzaton belül is több irányzat van. A keleti ortodoxok nem ismerik el a római pápa tekintélyét, ki is átkozták a római irányzatot.
Sőt a római katolikus vallásban is, amikor több pápa és ellenpápa volt, egymást kiátkozták, az tényleg röhejes!
Vagy amikor a német püspöki kar normálisnak nevezi a homoszexualitást, ezzel szemben a Vatikánban (még) hivatalosan bűnnek tartják, a gyakorlatban pedig a papok 80%-a mégis homoszexuális. Ez milyen már?
Örülök, hogy abban van egyetértés, hogy Ireneusz nem római katolikus volt.
Ahhoz az irányzathoz tartozott, amely nem ismerte el a római pápát.
Az a baj, hogy te tipikus példája vagy annak, aki két természetes számot se tud összeadni, de egyetemi katedrán akar matematikát oktatni :D
Nem tudom, hogy most tényleg ennyire buta és tudatlan vagy, vagy pedig egyszerűen reméled, hogy senki se néz utána hazugságaid végeláthatatlan sorának.
"A katolikus irányzaton belül is több irányzat van."
Ez speciel igaz. Vannak görög, szír, etióp, örmény, stb... katolikusok. A római katolikusokkal együtt 24 részegyház van.
"A keleti ortodoxok nem ismerik el a római pápa tekintélyét, ki is átkozták a római irányzatot."
Nem átkozták ki a római irányzatot, hazudsz sátán. Csak az akkori pápára szólt a pátriára kiközösítése, ami kölcsönös volt és helytelen. Ezt már visszavonták.
"Ahhoz az irányzathoz tartozott, amely nem ismerte el a római pápát."
Ez egy újabb hazugság. Szent Iréneusz elismerte Róma tekintélyét, Péter utódát. Konkrétan ezt írja a szent:
"itt csak a legnagyobb, a legrégibb és mindenki előtt ismert egyháznak, annak, amit a két dicsőséges apostol Péter és Pál Rómában alapított és szervezett, az apostoloktól átvett hagyományát s a püspökök sorozata révén egészen napjainkig hirdetett hitét ismertetjük"
Sőt a szent ennél tovább megy, mert azt tanítja, hogy minden egyes egyháznak Rómához kell folyamodnia vitás kérdésekben. Hiszen itt őrződött meg leginkább a tanítás, mint a szent írja.
Szóval fingom sincs, hogy melyik ujjadból szopod ki, azt a sok ostobaságot, amit te a katolikusok ellen érzett sátáni gyűlöletből folyamatosan ideböfögsz. Szerintem előbb olvass utána, s majd csak utána írj.
"Nem átkozták ki a római irányzatot, hazudsz sátán"-véled.
Te nem vagy sátán, inkább a sátán gyermeke a bejegyzéseid alapján. A sátán atyád akaratát cselekszed, amikor gyűlölködsz az itteni fórumozók ellen.
Ha Iréneusz elismerte a római püspök minden keresztény fölötti hatalmát, akkor tévedett. Ennyi.* A keleti ortodox keresztények nem ismerik el, az biztos. Ez nem 1054-ben alakult ki, hanem folyamatosan. 1054-ben mondták ki hivatalosan egy római pápára vonatkozó átok formájában. A római dogmákat nem csak 1054 után nem ismerik el, hanem korábbról. A 869-870-ben tartott konstantinápolyi zsinatot az ortodox keresztények már nem ismerik el. Tehát a keleti irányzatban már korábban mondogatták egymás között a szentek, hogy a nyugati hataloméhes irányzatban baj van. Ahogy az egyik római pápa mondta: "A sátán füstje behatolt a templomokba, Körüllengi az oltárt."
*Ne feledjük, hogy Iréneusz nem volt tévedhetetlen, A római pápa sem az, tegyük hozzá.
De te ezt hazudtad lol:
"Ahhoz az irányzathoz tartozott, amely nem ismerte el a római pápát."
Össze-vissza hazudsz. Nem szégyelled magad? És még én gyűlölködöm, amikor csak az IGAZAT leírom? Ha az igazság számodra gyűlölködés, akkor baj van, nem kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!