Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek milyen változtatás...

Szerintetek milyen változtatásokra lenne szükség az egyházban, hogy erősebb legyen Isten és ember, ember és ember kapcsolata?

Figyelt kérdés

Templomba járó, hívő ember vagyok, ismerem a Bibliát, Jézus tanításait. De úgy látom a körülöttem lévő legtöbb keresztény csak a külsőségeknek él... Jézus tanításainak a lényege "elveszett", az Isten és felebaráti szeretet tanainak lényegét felszínesen csak "simogatják" az egyházi misék/istentiszteletek.

Olvastam több spirituális könyvet is, és ledöbbenve konstatáltam, hogy a legtöbb Jézus tanain alapszik, vagy legalább velük azonos, viszont legtöbbször hiányzik az Isten a történetből.

Több spirituális tanítást követő ismerősöm is van, mind beillenének a Jézus tanait mindennap gyakorló, valódi hívők közé, ellenben a keresztény tesvérek észre sem veszik, hogy maguk és Isten ellen vétkeznek mikor áskálódnak, panaszkodnak, rosszféléskednek.

Ha az egyház nem változtat a dolgon, lassan minden békés életet kereső ember kikerüli Istent, és "csak" a tisztaság alapján való élet marad. Ami még a kisebb probléma, inkább legyen valaki "felsőbb erőkben hívő", és éljen Jézus tanításai szerint, mint az, aki hisz Istenben, de még csak nem is törekszik. Az a nagyobb baj, hogy az utóbbi embereket tartják az igaz hívőknek, a tisztáknak, mindenki mást elfajzottnak. Hogyan lehetne megmenteni és újjáleszteni Jézus valódi tanait?

2020. aug. 24. 09:01
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
30%

*Templomba járó, hívő ember vagyok, ismerem a Bibliát, Jézus tanításait.

Már hibázik az írásod. Hogy ismerheted a Bibliát, ha nem ismered az Alkotóját aki megmagyarázná számodra az Igéket? Sehogy.

Egyet ne felejts:

2Kor 3,6

A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.

Törekedj arra, hogy tisztuljon az alap az életedben, hogy legyen mire építkezdened, mert jelenleg, homokra építkezel, ami egy viharban összedől.

Máté 7-

22.

Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

23.

És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

24.

Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát:

25.

És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.

26.

És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, a ki a fövényre építette házát:

27.

És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.

2020. aug. 24. 09:06
 2/46 anonim ***** válasza:
50%

Ján.20-

21.

Ismét monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! A miként engem küldött vala az Atya, én is akképen küldelek titeket.

22.

És mikor ezt mondta, rájuk lehelle, és monda nékik: Vegyetek Szent Lelket:

23.

A kiknek bűneit megbocsátjátok, megbocsáttatnak azoknak; a kikéit megtartjátok, megtartatnak.

2020. aug. 24. 09:10
 3/46 anonim ***** válasza:
58%

1Jn 4,6

Mi az Istentől vagyunk: a ki ismeri az Istent, hallgat reánk, a ki nincsen az Istentől, nem hallgat reánk. Erről ismerjük meg az igazságnak lelkét és a tévelygésnek lelkét.

2020. aug. 24. 09:11
 4/46 anonim ***** válasza:
28%

Ez az alap, az első résztől a tizedikig, ha kihagyod, homokra épitkezel, ami mint látható nagyon nagyon nem szerencsés, főleg a mostani időkben, az elkövetkezendő időben meg végkép.:

https://www.youtube.com/results?search_query=derek+prince+a+..

Aki az alapot nem akarja lerakni, az sosem jut el a célba.

2020. aug. 24. 09:15
 5/46 A kérdező kommentje:

Olvasom a Bibliát, ha ez jobban tetszi. :) Arra akartam tenni a hangsúlyt, hogy olvasom, tehát van kis fogalmam róla, mi van benne.

Értem mit szeretnél mondani a válaszoddal, de kíváncsi lennék, hogy ezt saját szavaiddal hogy mondanád el. Valóban elég a boldog élethez, hogy valaki buzgón hisz Istenben, de a füle mellett elmennek a tanok valódi értelme? Káromolja azokat, akik nem hisznek, ujjal mutogat, közben az ő lelkében sincsenek szilárd alapok? Mert a külsőségek nem adnak szilárd alapot, csak a belülről fakadó valódi hit. És aki szíve mélyéről hisz, az nem bír vak lenni Jézus tanításaira, mert keresi a jót önmagában, az emberekben. Hogy nevezheti valaki magát Jézus követőének, aki a bankból kijövet elhordja mindennek az ottdolgozókat, otthon a feleségét szidalmazza, évek óta meg haragot tart másokkal és bosszút forral? Mindezek ellentéte, a türelem, a megbocsájtás nem biztosabb alap-e egy békés életre?

2020. aug. 24. 09:22
 6/46 anonim ***** válasza:
17%

*Több spirituális tanítást követő ismerősöm is van

Ez pedig egy szavas hiba az életedben:

Mi köze a spiritizmusnak Istenhez? semmi. Sőt:

Mózes V.18-

10.

Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;

11.

Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;

12.

Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.

13.

Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.

Térjenek ők (spiritiszták) meg Istenhez, és utána barátkozz velük. De te ne barátkozz velük-mert nincs dolgod velük.

Mi köze van a sötétségnek a világossághoz?

2020. aug. 24. 09:24
 7/46 A kérdező kommentje:
Az Igékkel való dobálózásból, és azok fennkölt hangon való hirdetéséből és magyarázásából, ezen igék meghallgatásából még nem következik, hogy valaki képes lesz a Jézus Krisztus szerinti életre. Ezért érdekelne, mivel lehetne elérni, hogy megfogja az embereket a tanítás, hogy asszerint is éljenek.
2020. aug. 24. 09:25
 8/46 anonim ***** válasza:
0%

5 *tehát van kis fogalmam róla, mi van benne.

Nincs, különben ezt a hsz-odat nem írtad volna le. Hanem bőszen azon törnéd a fejed, hogy indulj el azonnal..

A saját szavaim ugyan ezek. Nekem meg van a Szent Szellem keresztségem, ahogy meg van írva. Betöltöttem a feltételeket, Isten elfogadta.

Azért segítek, hogy korrigáld a dolgaidat, mert tévúton vagy jelenleg. Azért támasztom igékkel alá írásban, hogy lásd mit mond Isten, de rajtam keresztül a Szent Szellem szól hozzád.

2020. aug. 24. 09:27
 9/46 A kérdező kommentje:
Az drága, hogy a legtöbb ilyen "tanításnak" manapság több köze van Jézus valódi tanaihoz, mint amit az egyház próbál magyarázni. És ez szomorú. Szomorú, hogy a tisztaságra vágyók inkább ilyenekben keresik és találják meg a boldog élet kulcsát, mert ezek egyszerűbben, mai emberhez szólnak. Jézus tanításai is lehetnének mai emberhez szólóak, ha nem ilyen elavult, metaforikus fennköltséggel magyaráznák őket, hanem az egyszerű ember nyelvén.
2020. aug. 24. 09:28
 10/46 anonim ***** válasza:
20%

7

I.Korinth.12-

Korinthusbeliekhez írt I. levél 12. rész

1.

A lelki ajándékokra nézve pedig nem akarom, atyámfiai, hogy tudatlanok legyetek.

2.

Tudjátok, hogy pogányok voltatok, vitetvén, a mint vitettetek, a néma bálványokhoz.

3.

Azért tudtotokra adom néktek, hogy senki, a ki Istennek Lelke által szól, nem mondja Jézust átkozottnak; és senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Lélek által.

4.

A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Lélek.

5.

A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr.

6.

És különbség van a cselekedetekben is, de ugyanaz az Isten, a ki cselekszi mindezt mindenkiben.

7.

Mindenkinek azonban haszonra adatik a Léleknek kijelentése.

2020. aug. 24. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!