Szerintetek milyen változtatásokra lenne szükség az egyházban, hogy erősebb legyen Isten és ember, ember és ember kapcsolata?
Templomba járó, hívő ember vagyok, ismerem a Bibliát, Jézus tanításait. De úgy látom a körülöttem lévő legtöbb keresztény csak a külsőségeknek él... Jézus tanításainak a lényege "elveszett", az Isten és felebaráti szeretet tanainak lényegét felszínesen csak "simogatják" az egyházi misék/istentiszteletek.
Olvastam több spirituális könyvet is, és ledöbbenve konstatáltam, hogy a legtöbb Jézus tanain alapszik, vagy legalább velük azonos, viszont legtöbbször hiányzik az Isten a történetből.
Több spirituális tanítást követő ismerősöm is van, mind beillenének a Jézus tanait mindennap gyakorló, valódi hívők közé, ellenben a keresztény tesvérek észre sem veszik, hogy maguk és Isten ellen vétkeznek mikor áskálódnak, panaszkodnak, rosszféléskednek.
Ha az egyház nem változtat a dolgon, lassan minden békés életet kereső ember kikerüli Istent, és "csak" a tisztaság alapján való élet marad. Ami még a kisebb probléma, inkább legyen valaki "felsőbb erőkben hívő", és éljen Jézus tanításai szerint, mint az, aki hisz Istenben, de még csak nem is törekszik. Az a nagyobb baj, hogy az utóbbi embereket tartják az igaz hívőknek, a tisztáknak, mindenki mást elfajzottnak. Hogyan lehetne megmenteni és újjáleszteni Jézus valódi tanait?
*Templomba járó, hívő ember vagyok, ismerem a Bibliát, Jézus tanításait.
Már hibázik az írásod. Hogy ismerheted a Bibliát, ha nem ismered az Alkotóját aki megmagyarázná számodra az Igéket? Sehogy.
Egyet ne felejts:
2Kor 3,6
A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.
Törekedj arra, hogy tisztuljon az alap az életedben, hogy legyen mire építkezdened, mert jelenleg, homokra építkezel, ami egy viharban összedől.
Máté 7-
22.
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23.
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
24.
Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát:
25.
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.
26.
És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, a ki a fövényre építette házát:
27.
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.
Ján.20-
21.
Ismét monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! A miként engem küldött vala az Atya, én is akképen küldelek titeket.
22.
És mikor ezt mondta, rájuk lehelle, és monda nékik: Vegyetek Szent Lelket:
23.
A kiknek bűneit megbocsátjátok, megbocsáttatnak azoknak; a kikéit megtartjátok, megtartatnak.
1Jn 4,6
Mi az Istentől vagyunk: a ki ismeri az Istent, hallgat reánk, a ki nincsen az Istentől, nem hallgat reánk. Erről ismerjük meg az igazságnak lelkét és a tévelygésnek lelkét.
Ez az alap, az első résztől a tizedikig, ha kihagyod, homokra épitkezel, ami mint látható nagyon nagyon nem szerencsés, főleg a mostani időkben, az elkövetkezendő időben meg végkép.:
https://www.youtube.com/results?search_query=derek+prince+a+..
Aki az alapot nem akarja lerakni, az sosem jut el a célba.
Olvasom a Bibliát, ha ez jobban tetszi. :) Arra akartam tenni a hangsúlyt, hogy olvasom, tehát van kis fogalmam róla, mi van benne.
Értem mit szeretnél mondani a válaszoddal, de kíváncsi lennék, hogy ezt saját szavaiddal hogy mondanád el. Valóban elég a boldog élethez, hogy valaki buzgón hisz Istenben, de a füle mellett elmennek a tanok valódi értelme? Káromolja azokat, akik nem hisznek, ujjal mutogat, közben az ő lelkében sincsenek szilárd alapok? Mert a külsőségek nem adnak szilárd alapot, csak a belülről fakadó valódi hit. És aki szíve mélyéről hisz, az nem bír vak lenni Jézus tanításaira, mert keresi a jót önmagában, az emberekben. Hogy nevezheti valaki magát Jézus követőének, aki a bankból kijövet elhordja mindennek az ottdolgozókat, otthon a feleségét szidalmazza, évek óta meg haragot tart másokkal és bosszút forral? Mindezek ellentéte, a türelem, a megbocsájtás nem biztosabb alap-e egy békés életre?
*Több spirituális tanítást követő ismerősöm is van
Ez pedig egy szavas hiba az életedben:
Mi köze a spiritizmusnak Istenhez? semmi. Sőt:
Mózes V.18-
10.
Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;
11.
Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
12.
Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.
13.
Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.
Térjenek ők (spiritiszták) meg Istenhez, és utána barátkozz velük. De te ne barátkozz velük-mert nincs dolgod velük.
Mi köze van a sötétségnek a világossághoz?
5 *tehát van kis fogalmam róla, mi van benne.
Nincs, különben ezt a hsz-odat nem írtad volna le. Hanem bőszen azon törnéd a fejed, hogy indulj el azonnal..
A saját szavaim ugyan ezek. Nekem meg van a Szent Szellem keresztségem, ahogy meg van írva. Betöltöttem a feltételeket, Isten elfogadta.
Azért segítek, hogy korrigáld a dolgaidat, mert tévúton vagy jelenleg. Azért támasztom igékkel alá írásban, hogy lásd mit mond Isten, de rajtam keresztül a Szent Szellem szól hozzád.
7
I.Korinth.12-
Korinthusbeliekhez írt I. levél 12. rész
1.
A lelki ajándékokra nézve pedig nem akarom, atyámfiai, hogy tudatlanok legyetek.
2.
Tudjátok, hogy pogányok voltatok, vitetvén, a mint vitettetek, a néma bálványokhoz.
3.
Azért tudtotokra adom néktek, hogy senki, a ki Istennek Lelke által szól, nem mondja Jézust átkozottnak; és senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Lélek által.
4.
A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Lélek.
5.
A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr.
6.
És különbség van a cselekedetekben is, de ugyanaz az Isten, a ki cselekszi mindezt mindenkiben.
7.
Mindenkinek azonban haszonra adatik a Léleknek kijelentése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!