Szerintetek milyen változtatásokra lenne szükség az egyházban, hogy erősebb legyen Isten és ember, ember és ember kapcsolata?
Templomba járó, hívő ember vagyok, ismerem a Bibliát, Jézus tanításait. De úgy látom a körülöttem lévő legtöbb keresztény csak a külsőségeknek él... Jézus tanításainak a lényege "elveszett", az Isten és felebaráti szeretet tanainak lényegét felszínesen csak "simogatják" az egyházi misék/istentiszteletek.
Olvastam több spirituális könyvet is, és ledöbbenve konstatáltam, hogy a legtöbb Jézus tanain alapszik, vagy legalább velük azonos, viszont legtöbbször hiányzik az Isten a történetből.
Több spirituális tanítást követő ismerősöm is van, mind beillenének a Jézus tanait mindennap gyakorló, valódi hívők közé, ellenben a keresztény tesvérek észre sem veszik, hogy maguk és Isten ellen vétkeznek mikor áskálódnak, panaszkodnak, rosszféléskednek.
Ha az egyház nem változtat a dolgon, lassan minden békés életet kereső ember kikerüli Istent, és "csak" a tisztaság alapján való élet marad. Ami még a kisebb probléma, inkább legyen valaki "felsőbb erőkben hívő", és éljen Jézus tanításai szerint, mint az, aki hisz Istenben, de még csak nem is törekszik. Az a nagyobb baj, hogy az utóbbi embereket tartják az igaz hívőknek, a tisztáknak, mindenki mást elfajzottnak. Hogyan lehetne megmenteni és újjáleszteni Jézus valódi tanait?
A spiritualizmus a hatás ellenhatás törvényét tanítja (pl a Titok c. könyv). Tehát ha te jót cselekszel, jót kapsz vissza. Vagy ha félsz, akkor bevonzod a félelmed tárgyát. És ha jó karmát akarsz, cselekedj jót. Ez a szemlélet részvétlenséget eredményez a szenvedők iránt, azt gondolván, megérdemlik, mert biztos ez a karmájuk, a saját gyengeségük az okozója a nehézségeiknek.
Rendkívül énközpontúvá tesz, mert abban hisznek, ők maguk, a saját szerencséjüknek és életüknek alakítói.
Szia
"Ezért érdekelne, mivel lehetne elérni, hogy megfogja az embereket a tanítás, hogy asszerint is éljenek." - írod. Nem tudja ezt elérni egyetlen ember sem. Miért? mert mindenki csak saját gondolkodásán tud változtatni, ami befolyásolja majd (jó vagy rossz irányba) a viselkedését is - de mások helyett sem nem gondolkodhatunk, sem nem dönthetünk. Egyrészt....másrészt Krisztus maga mondta, sokan jönnek majd az ő nevében...., majd beszélt széles és keskeny útról, majd a gyomról és a búzáról...szóval előre figyelmeztette a követőit, ne csodálkozzanak, amikor ilyen helyzettel találkoznak, mint te is napjainkban. Bár látod feljebb nem idéztem, de most úgy érzem muszáj. Miért? Mert konkrétan azzal foglalkozik, amit kérdeztél. Nos Pál a 2Timóteusz 3:1-5-ig leírja, hogy milyen tulajdonságok fogják jellemezni az utolsó időben az embereket. Ez is közöttük van:"...és látszólag istenfélők lesznek, de valójában nem úgy élnek. Az ilyen emberektől fordulj el." Vajon milyen értelemben fordulj el? Logikusnak látszik az okfejtésed ezzel kapcsolatosan. Hiába próbálnád "jobb" cselekedetekre ösztönözni az ilyen embert (persze meg lehet próbálni segíteni neki), ha nincsen a szívében a vágy az Istennek tetsző életre. Ha ilyen egyénekkel szoros kapcsolatot ápolunk, nagy a valószínűsége mi is átvesszük a gondolkodásmódjukat, ezért inkább kerülni kell az ilyen emberek barátságát.„Rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat” 1Kor 15:33.
Krisztus csak akkor támogatja Atyjával együtt az ember törekvését az Isten szerinti életben a szent szellem által, ha azt tesszük amit Ők mondanak. Saját erőnkből sem nem érthetjük meg a Bibliát, sem nem leszünk képesek folyamatosan haladni a keskeny ösvényen.
Az egyik legfontosabb amit közölnek velünk:"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust." Azt, hogyan tehetjük ezt meg, a Máté 28:19,20 megmagyarázza.
Nem olvastam el a kérdésed alatti szósalátát. Igéket idézni és azokat félreértelmezni bárki képes. Nem vitatkozom velük, joguk van az útjukhoz. Az eredeti kérdésből indulok ki.
Az egyház összefogja a hívőket, a pásztor vezeti őket. Gondolom, eddig egyet értünk. Gondolom, az is világos, hogy az intézményesített egyházon kívül is van élet, sőt lelki élet is. Nem értem, miért lenne gond, ha egy egyháznak nincsenek hívei: megdolgozott az elvesztésükért. (Persze most jön a papagájkórus, és letorkoll, hogy ez az ördög műve. Így is lehet látni, ezt a felelősség nem vállalásának hívják a felnőttek.)
Szóval miért is gond, hogy valaki Istent a szervezett egyházakon kívül keresi?
31 A Titok c.könyvre hivatkozol mint olvasandó írományra, mikor az egy ócska, kifordított másolat, és az eredeti, valós, igazi szellemi törvény pedig a Bibliában több mint kettő ezer éve meg van írva:DD
Hááát "gratulálok" ehhez a komoly tudáshoz:DD
Sosem fogom megérteni az embereket, hogy miért a tálcán felkínált, átszerkesztett,használhatatlan, ócska másolathoz nyúlnak, és nem mennek az eredetinek utána. Ezt amíg élek nem fogom megérteni.
37+ Hogy egy "cseppet" művelődj is:
A spiritizmus szelleme, Jézabel alá tartozik,Sátán egyik jobbkeze.
Tévesen a mai ember a spiritizmus szellemét spiritualizmusnak mondja. Pedig nem hogy nem tudomány ág, hanem egy ócska démon.Ami kapcsolódik a boszorkánysághoz-mondhatni párban jár vele.
*Ami kapcsolódik a boszorkánysághoz-mondhatni párban jár vele.Egy adott emberen belül.
Ez a valóság. És ha majd egyszer lesz alkalmad, és kapsz lehetőséget az Odafelvalóktól akkor a saját bőrődön tapasztalod milyen belőle szabadulni.
Én már túl vagyok ezen és láttam nem egy-nem kettő ilyen embert. Nem véletlenül nevezik a belső csoportot Pithon szellemiségnek.
31 Még egyet kell, hogy tudj, ha már ismeretnél tartunk, hogy azok az emberek akikben ez a szellemiség megtelepedett, azok egyideig "épülnek
belül fel" majd amikor összekapcsolódnak ezek a szellemiségek, és megteremtődik bennük a Pithon szellemiség, akkor a gazdatestet megfolytják és mint egy rongyot dobja el sátán az életük végén, amikor már nem hoz nekik hasznot. Generációsan is lehet örökölni, sőt ez a jellemzőbb, nem lehet "csak úgy" szerezni, tanulás által..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!