Szerintetek milyen változtatásokra lenne szükség az egyházban, hogy erősebb legyen Isten és ember, ember és ember kapcsolata?
Templomba járó, hívő ember vagyok, ismerem a Bibliát, Jézus tanításait. De úgy látom a körülöttem lévő legtöbb keresztény csak a külsőségeknek él... Jézus tanításainak a lényege "elveszett", az Isten és felebaráti szeretet tanainak lényegét felszínesen csak "simogatják" az egyházi misék/istentiszteletek.
Olvastam több spirituális könyvet is, és ledöbbenve konstatáltam, hogy a legtöbb Jézus tanain alapszik, vagy legalább velük azonos, viszont legtöbbször hiányzik az Isten a történetből.
Több spirituális tanítást követő ismerősöm is van, mind beillenének a Jézus tanait mindennap gyakorló, valódi hívők közé, ellenben a keresztény tesvérek észre sem veszik, hogy maguk és Isten ellen vétkeznek mikor áskálódnak, panaszkodnak, rosszféléskednek.
Ha az egyház nem változtat a dolgon, lassan minden békés életet kereső ember kikerüli Istent, és "csak" a tisztaság alapján való élet marad. Ami még a kisebb probléma, inkább legyen valaki "felsőbb erőkben hívő", és éljen Jézus tanításai szerint, mint az, aki hisz Istenben, de még csak nem is törekszik. Az a nagyobb baj, hogy az utóbbi embereket tartják az igaz hívőknek, a tisztáknak, mindenki mást elfajzottnak. Hogyan lehetne megmenteni és újjáleszteni Jézus valódi tanait?
Ámen. Végre egy emberközeli komment a 19-es válaszodban.
Én kijöhetek ebből a toxikus keresztény közösségből, de attól az még megmarad olyannak. És éppen az a kérdés, hogy mit lehet tenni, az ellen, hogy megszűnjön ez a felszínes "hit". Mert nem csak egy keresztény közösségben tapasztaltam ezt, hanem átfogóan, sok magát keresztény hívőnek tekintő emberen.
Köszönöm a válaszod, lapozzunk, és várom mások válaszát is.
21 Semmit. Ez nem a te dolgod, ez Isten dolga, amibe neked nincs beleszólásod.
Neked egy a dolgod, hogy az alapjaid meglegyenek, élő közösséged legyen Istennel,gyümölcsözz, tisztulj, erősödj és majd ő amikor elérkezettnek látja az időt és felkészülésedet, érésedet az életedbe Ő fog kiküldeni oda ahová akar.
De addig mig a saját értelmedre támaszkodsz, még az alapokkal sem vagy tisztában, de már a tetőről akarsz indulni, addig még nagyon sok idő kell neked ahhoz, hogy egyáltalán Istennel közösségbe tudj kerülni.
23
Te aki az Isten Igéjét nem bírod elviselni, hogy nevezheted magad kereszténynek?
Nekem már csak ennyi a kérdésem hozzád, mert többet tudtam meg rólad, mint amennyit szerettem volna.
Arra értettem, hogy tisztán és egyszerűen, mint a 21-es kommentedben elég lett volna leírni. Nem azt írtam, hogy nem bírom elviselni. Ezeket a részeket én is megtalálom a Bibliában, ismerem is őket, tehát azzal, hogy idekommentelted őket nem sokban járultál hozzá a kérdés megválaszolásához.
"mert többet tudtam meg rólad, mint amennyit szerettem volna." Rendben, ez a te problémád.
*Ezeket a részeket én is megtalálom a Bibliában
Lehet, hogy megtalálod, de hogy alkalmazni nem tudod az tuti.
Jak 1,22
Az ígének pedig megtartói legyetek és ne csak hallgatói, megcsalván magatokat.
Keresztényként tudod, hogy Isten nem a cselekedeteink alapján üdvözít. Ezért a barátaid, ha elutasítják Jézust kétséges, hogy mi lesz velük. Az egy jó alap, ha egyébként szimpatizálnak a jézusi értékrenddel. Akkor miért nem olvassák el az Újszövetséget, és Isten Igéje, biztos hitre juttatná őket!
Jakab leveléből tudjuk, hogy a hit halott cselekedetek nélkül. Jézus azt mondta, aki csak hallgatja a tanításait de, nem cselekszi, az a bolond emberhez hasonló. Tehát aki nem igyekszik követni Jézus tanításait, abban nincs élő hit.
Azzal lehetne segíteni, ha a hívektől többet várnának el, ha nem lenne laikus/hívő hallgató leosztás, hanem mindenki tanítványságra törekedne, hogy felnőjön Krisztusban. Ha erre ösztönöznék a híveket.
Nem mindenféle szórakoztató programot szerveznének maguknak a keresztények (csendesnap, női óra, ilyen olyan konferencia), hanem önképző kis csoportot, hogy hogyan tudják megmutatni a szeretetet a világnak (karitatív munka) és hogyan tudják az evangéliumot továbbadni személyesen!
Kedves kérdező.A széles út csábító,a nem hívők élhetnek látszólag jézusi életet,de az alapjuk hamis.A hazugságok atyja jó munkát végez,úgy érzem téged is kísért.
A kérdésedre már leírták előttem a választ.Ez Isten dolga,nem az emberé.
A válaszomat jóindulattal írom,mert aggódom le ne térítsen senki a helyes útról spiritizmuson alapuló gondolatokkal.Imádkozom érted.
Köszönöm 28, 29-es!
Én biztos vagyok a hitemben, de nyitott szemmel járok és amit észreveszek, azt írom le. Nem szeretnék Isten nélküli életet élni, hisz ez a helyes út az élethez, csak érdekes, hogy valaki mennyire hasonló elvekkel képes élni Jézus nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!