Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek milyen változtatás...

Szerintetek milyen változtatásokra lenne szükség az egyházban, hogy erősebb legyen Isten és ember, ember és ember kapcsolata?

Figyelt kérdés

Templomba járó, hívő ember vagyok, ismerem a Bibliát, Jézus tanításait. De úgy látom a körülöttem lévő legtöbb keresztény csak a külsőségeknek él... Jézus tanításainak a lényege "elveszett", az Isten és felebaráti szeretet tanainak lényegét felszínesen csak "simogatják" az egyházi misék/istentiszteletek.

Olvastam több spirituális könyvet is, és ledöbbenve konstatáltam, hogy a legtöbb Jézus tanain alapszik, vagy legalább velük azonos, viszont legtöbbször hiányzik az Isten a történetből.

Több spirituális tanítást követő ismerősöm is van, mind beillenének a Jézus tanait mindennap gyakorló, valódi hívők közé, ellenben a keresztény tesvérek észre sem veszik, hogy maguk és Isten ellen vétkeznek mikor áskálódnak, panaszkodnak, rosszféléskednek.

Ha az egyház nem változtat a dolgon, lassan minden békés életet kereső ember kikerüli Istent, és "csak" a tisztaság alapján való élet marad. Ami még a kisebb probléma, inkább legyen valaki "felsőbb erőkben hívő", és éljen Jézus tanításai szerint, mint az, aki hisz Istenben, de még csak nem is törekszik. Az a nagyobb baj, hogy az utóbbi embereket tartják az igaz hívőknek, a tisztáknak, mindenki mást elfajzottnak. Hogyan lehetne megmenteni és újjáleszteni Jézus valódi tanait?

2020. aug. 24. 09:01
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

Ámen. Végre egy emberközeli komment a 19-es válaszodban.

Én kijöhetek ebből a toxikus keresztény közösségből, de attól az még megmarad olyannak. És éppen az a kérdés, hogy mit lehet tenni, az ellen, hogy megszűnjön ez a felszínes "hit". Mert nem csak egy keresztény közösségben tapasztaltam ezt, hanem átfogóan, sok magát keresztény hívőnek tekintő emberen.

Köszönöm a válaszod, lapozzunk, és várom mások válaszát is.

2020. aug. 24. 09:44
 22/46 anonim ***** válasza:
58%

21 Semmit. Ez nem a te dolgod, ez Isten dolga, amibe neked nincs beleszólásod.

Neked egy a dolgod, hogy az alapjaid meglegyenek, élő közösséged legyen Istennel,gyümölcsözz, tisztulj, erősödj és majd ő amikor elérkezettnek látja az időt és felkészülésedet, érésedet az életedbe Ő fog kiküldeni oda ahová akar.

De addig mig a saját értelmedre támaszkodsz, még az alapokkal sem vagy tisztában, de már a tetőről akarsz indulni, addig még nagyon sok idő kell neked ahhoz, hogy egyáltalán Istennel közösségbe tudj kerülni.

2020. aug. 24. 09:48
 23/46 A kérdező kommentje:
22, Igazad van. Ennyi kb elég is lett volna 1. válasznak a sok idézgetés helyett. Ettől függetlenül még érdekes, hogy sok "nem-hívő" él jézusi életet, sok kereszténynek pedig meg sem közelíti Krisztust.
2020. aug. 24. 09:53
 24/46 anonim ***** válasza:
20%

23

Te aki az Isten Igéjét nem bírod elviselni, hogy nevezheted magad kereszténynek?

Nekem már csak ennyi a kérdésem hozzád, mert többet tudtam meg rólad, mint amennyit szerettem volna.

2020. aug. 24. 09:55
 25/46 A kérdező kommentje:

Arra értettem, hogy tisztán és egyszerűen, mint a 21-es kommentedben elég lett volna leírni. Nem azt írtam, hogy nem bírom elviselni. Ezeket a részeket én is megtalálom a Bibliában, ismerem is őket, tehát azzal, hogy idekommentelted őket nem sokban járultál hozzá a kérdés megválaszolásához.

"mert többet tudtam meg rólad, mint amennyit szerettem volna." Rendben, ez a te problémád.

2020. aug. 24. 10:04
 26/46 anonim ***** válasza:
29%

*Ezeket a részeket én is megtalálom a Bibliában

Lehet, hogy megtalálod, de hogy alkalmazni nem tudod az tuti.

Jak 1,22

Az ígének pedig megtartói legyetek és ne csak hallgatói, megcsalván magatokat.

2020. aug. 24. 10:12
 27/46 A kérdező kommentje:
Mindenben igazad van. A Jóisten legyen veled!
2020. aug. 24. 10:15
 28/46 anonim ***** válasza:
79%

Keresztényként tudod, hogy Isten nem a cselekedeteink alapján üdvözít. Ezért a barátaid, ha elutasítják Jézust kétséges, hogy mi lesz velük. Az egy jó alap, ha egyébként szimpatizálnak a jézusi értékrenddel. Akkor miért nem olvassák el az Újszövetséget, és Isten Igéje, biztos hitre juttatná őket!

Jakab leveléből tudjuk, hogy a hit halott cselekedetek nélkül. Jézus azt mondta, aki csak hallgatja a tanításait de, nem cselekszi, az a bolond emberhez hasonló. Tehát aki nem igyekszik követni Jézus tanításait, abban nincs élő hit.

Azzal lehetne segíteni, ha a hívektől többet várnának el, ha nem lenne laikus/hívő hallgató leosztás, hanem mindenki tanítványságra törekedne, hogy felnőjön Krisztusban. Ha erre ösztönöznék a híveket.

Nem mindenféle szórakoztató programot szerveznének maguknak a keresztények (csendesnap, női óra, ilyen olyan konferencia), hanem önképző kis csoportot, hogy hogyan tudják megmutatni a szeretetet a világnak (karitatív munka) és hogyan tudják az evangéliumot továbbadni személyesen!

2020. aug. 24. 11:18
 29/46 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.A széles út csábító,a nem hívők élhetnek látszólag jézusi életet,de az alapjuk hamis.A hazugságok atyja jó munkát végez,úgy érzem téged is kísért.

A kérdésedre már leírták előttem a választ.Ez Isten dolga,nem az emberé.

A válaszomat jóindulattal írom,mert aggódom le ne térítsen senki a helyes útról spiritizmuson alapuló gondolatokkal.Imádkozom érted.

2020. aug. 24. 11:23
 30/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm 28, 29-es!

Én biztos vagyok a hitemben, de nyitott szemmel járok és amit észreveszek, azt írom le. Nem szeretnék Isten nélküli életet élni, hisz ez a helyes út az élethez, csak érdekes, hogy valaki mennyire hasonló elvekkel képes élni Jézus nélkül.

2020. aug. 24. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!