Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít, ha egy kereszté...

Bűnnek számít, ha egy keresztény férfi elhagyja az ateista feleségét egy hívő nőért?

Figyelt kérdés
A nő nem akar megkeresztelkedni.

2020. szept. 23. 19:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Igen, mert amit Isten összekötött, ember nem választhatja szét.
2020. szept. 23. 20:50
 2/13 Mojjo ***** válasza:
28%
@1: Feltételezhető, hogy nem volt egyházi esküvőjük, így Isten nem kötött semmit egybe.
2020. szept. 23. 22:37
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Miből feltételezhető? Azt írta a kérdező, hogy "feleségét", egy keresztény ember számára másként nem értelmezhető, csak ahogy írtam. Egyébként sok házas van, ahol csak egyik fél hívő, másik inkább hitetlen. Ezt a Biblia se tiltja.

2020. szept. 23. 22:45
 4/13 Mojjo ***** válasza:
70%
@3: Lehet, hogy ezt benéztem akkor. Ateista ezek szerint vehet részt egyházi esküvőn?
2020. szept. 23. 23:06
 5/13 anonim ***** válasza:
27%
# 2 Biztos vagyok benne, ha nyomnak a pap zsebébe egy borítékot akár egy olyan párbak is lehetne templomi esküvője ahol az egyik fél ateista a másik pedig papíron katolikus mert meg van keresztelve, de nem gyakorolja a vallást. Minden papnak van az a pénz.
2020. szept. 24. 06:52
 6/13 anonim ***** válasza:
párnak*
2020. szept. 24. 06:52
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Bűnnek.

"Ezért az ember elhagyja apját és anyját, a feleségéhez ragaszkodik. Így már nem ketten vannak, hanem egy test.és a kettő egy testté lesz. Amit tehát Isten egybekötött, azt ember szét ne válassza!«

Odahaza Jézust a tanítványai ismét megkérdezték őt erről a dologról. Azt felelte nekik: »Aki elbocsátja a feleségét és másikat vesz, házasságtöréssel vét ellene. És ha az asszony elhagyja férjét és máshoz megy, házasságot tör." (Mk 10, 7-12)

Amennyiben a házasság megkötése érvényes volt, gondolok itt főleg arra, hogy megvolt a házasságkötési szándék mindkét részről, tisztában voltak azzal, hogy mi a házasság és nem álltak kényszer alatt (ez független attól, hogy ki hisz Istenben és ki nem), akkor érvényes és ember fel nem bontja. Tehát ha a férfi ezt felrúgja és mással jön össze, akkor házasságot tör.

"Ateista ezek szerint vehet részt egyházi esküvőn?"

Persze. Köthet hivatalosan egyház házasságot egy megkeresztelt és egy nem megkeresztelt. Katolikus egyházjog szerint elegendő, hogy az egyik fél meg legyen keresztelve, de úgy tudom a történelmi protestáns egyházakban is elég.

2020. szept. 24. 11:12
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Igen, már Pál apostol is ír róla, hogy lehet ilyen párja hívő embernek.

Attól mert te olyan vagy, hogy ha pénzt nyomnak a zsebedbe még le is fekszel nekik, még nem mindenki ilyen. Nem kéne mindig magunkból kiindulni.

2020. szept. 24. 18:13
 9/13 Mojjo ***** válasza:
80%

@7, @8:

Köszönöm a válaszokat, most is tanultam valamit :)

2020. szept. 24. 18:19
 10/13 anonim ***** válasza:

Ateista ezek szerint vehet részt egyházi esküvőn?

En sem vagyok vallásos, megis megvoltba templomi esküvő is.

2020. szept. 24. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!